Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmamaaa

czy zostawilybyscie 1,5 miesieczne dziecko na noc u babci?

Polecane posty

Gość gośćmamaaa

Jak w temacie, padam z nog jestem sama z dzieckiem, maz pokazuje sie w domu tylko na noc, oczywiscie do malej wstaje tylko ja, jestem wykonczona i moja mama zaproponowala ze moglaby ja wziac na noc do siebie i przywiezliby ja na drugi dzien wieczorem. Z jednej steony bardzo potrzebuje chwili wytchnienia z drugiej pojawiaja sie wyrzuty sumienia zeby zostawic takiego malucha. Co myslicie, kiedy Wy zostawilyscie komus dziecko po raz pierwszy?

Gość gość
Spokojnie możesz zostawić, taki maluch lepiej to zniesie niż np roczniak a ty odpoczniesz

Gość gość
Karmisz piersią? Jeśli nie to bez problemu daj na noc do babci.

Gość gość
Moja miala nie caly rok jak spala u babci bo my bylismy na weselu. Jesli masz taka okazje to skorzystaj :)

Gość gość
Nie karmie piersia, mialam zapalenie i po bromergonie pokarm juz nie wrocil, niestety:(

Gość gość
A może mam mogłaby przyjechac do ciebie i nocować? W ten sposób wyśpisz się i będziesz spokojna o maluszka bo będzie tuż obok w dobrych rękach :)

Gość gość
nie ma takiej opcji od 6 miesiecy spedzam z dzieckiem kazda chwile, najdluzsza przerwa to wyjscie do fryzjera- 4 godziny

ja synka zostawiłam jak miał 2 latka bez miesiąca bo byłam w szpitalu. Nie widziałam go przez dobę najdłużej, bo przywoził mi go w dzień na kilka godzin i dawałam mu tzytzka aby nie przerywać karmienia. z córką było inaczej, krótko karmiłam i jak miała 4 miesiące pojechałam na wesele ale o 3 wróciłam i ją wzięłam do swojego pokoju.

Gość gość
jezeli mama sama proponuje to wiez bez zastanowienia :D

Gość gość
Jej przecież to nic takiego.nie przesadzaj.niech mama pomoże jak ma ochotę,przecież kocha swojego wnuka.ja zostawiłam swojego syna jak miał 2miesiące byłam na weselu gdybym miała więcej okazji to czemu nie.jesteś zmęczona ale znając życie nawet jak dziecko będzie u babci to nie będziesz mogła spać bo będziesz myślała co robi za to w dzień odpoczniesz, daj i się nie zastanawiaj,

Gość gość
Jeśli nie karmisz piersią i mama wyszla z propozycja to skorzystaj. Mój syn kiedy mial miesiąc musiał zostać tydzień u dziadków, bo ja mialam operacje. Dziecku się krzywda nie stała, a ja wiedzialam, ze jest pod dobra opieka

Gość gość
ja bym nie dala ale wzielabym mame do siebie na noc. dziecko bylo by obok z babcia a ty bys sie wyspala. ja bym sie martwila,ze cos sie stanie itd

Gość gość
Moja siostra zostawiała na noc swoją 5 miesięczna corke jak chcieli gdzies wyjsć. Przychodzili po nią rano. Mała czasem zostanie u mnie na noc tez i jest ok. Żadna krzywda sie jej nie dzieje. Także jak jestes zmeczona to sie nawet nie zastanawiaj.

Gość gość
Z podobnego powodu zostawiłam u mamy córkę jak miała 2 miesiące. Miałam wyrzuty, ale zupełnie niepotrzebnie. Odpoczęlam wtedy i Tobie też to radzę :-)

Gość gość
1,5miesiaca a Ty zmeczona...czym sie pytam?przeciez takie dziecko spi duzo.karmic nie karmisz wiec umeczona tez jakos szczegolnie nie powinnas byc,a Twoj maz ma jakis udzial ?co bedzie dalej jak juz ledwo dajesz rade?

Gość gość
Ty nade mną - jesteś wrednym babsztylem zawsze czy teraz Cię coś w tylek ugryzło?

Gość gość
Nie jestem wredna i nic mnie nie ugryzlo pytam z czystej ciekawosci:)chciala dziecka to niech sie tym dzieckiem zajmuje,a nie po 1,5miesiaca chce oddac dziecko matce na noc.za kazdym razem jak bedzie zmeczona bedzie komus dziecko przekazywac?

Gość gość
No tak, jak jestem zmęczona to korzystam z pomocy bliskich. Czy to nie jest normalne? Niech się autorka cieszy, że jest ktoś, kto jej może dziecka popilnowac. Korzystaj Autorko i nie rób z siebie męczennicy :-)

Gość wifigdańsk
ja bym nie zostawila jak kazdy robi jak uwaza.

Gość gość
Ja bym nie dala. Wzielabym jak juz mame do siebie na noc i ja jeszcze wczesniej przeszkolila jak trzymac malenstwo do karmienia it. Moze to brzmi jak paranja, als nie zasnelabym spokojnie.

Gość gość
zostaw to tylko 1 noc ja tez mam niemowle i jakbym tylko mogła top bym skorzystała

Gość gość
Tak oddalabym. Nie bylam i nie jestem przewrazliwiona kwoka ktora uwaza ze tylko ona potrafi sie zajac dzieckiem. Dziecku nic sie u babci nie stanie.

Gość gość
Nie, nie zostawiłabym dziecka, w pierwszych miesiącach dziecko czuję się tożsame z matką, no ale jak nie karmi się piersią to te relacje i tak są zaburzone.

Gość gość
Moj dzieciak ma miesiac i tez zamierzam go wkrotce zostawic na weekend u dziadkow. Autorko, jestesmy nie tylko matkami ale przede wszystkim ludzmi! Tez jestem przemeczona i przytloczona tym siedzeniem w domu. Jak zrobisz sobie dzien wolny to wrocisz do opieki nad malenstwem naladowana nowa energia. Dla dziecka to tez lepiej niz siedzenie 24h z poirytowana, przemeczona matka, takie jest moje zdanie. A te wszystkie zawistne kwoki co sie tu negatywnie wypowiadaja pewnie tez by chetnie odsapnely tylko chetnych do pomocy babc i dziadkow im brakuje ;)

Gość gość
Aha i do pani ktora pyta czy autorka za kazdym razem jak bedzie zmeczona bedzie dzieci przekazywac: ja bede. Bede je przekazywac dziadkom ktorzy sie dobrze nimi zajma i beda sie cieszyc ze moga z nimi spedzic czas bo juz o to dopytuja

Gość gość
A mama robi mi na jutro pyszne pierogi bo wie ze przy malym dziecku nie mam czasu ani ochoty stac przy garach. A wy sie dalej umartwiajcie i straszcie meza podkrazonymi oczami :D

Gość gość
15.18, buhaha dokładnie! Baby są jakieś poyyebane ze wolą się zajezdzic zamiast skorzystać z pomocy a potem płacz że mąż ma inną na boku :D

Gość gość
Mój mąż też zostawiłby miesięcznego dziecka z kimkolwiek, ale mam odpowiedzialnego i zajmuje się dzieckiem.

Gość gość
moj syn mial miesiac jak zostawilam u mamy na noc i co niby mialoby sie stac?