Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kościół od II wieku mordował i palil

Polecane posty

Gość gość

Miliony ludzi,uczonych, wyznawców mitry, posadzal o czary , podjudzal do pogromów i palenia kobiet. Zniszczyl miliony starozytnych dziel. Uciskał biedakow Kościół nie ma nic dobrego na sumieniu

Gość Myrevin
To jest bardzo prymitywne spojrzenie na historię, godne gazety wybiurczej. :classic_cool:

Gość gość
Sam jestes prymitywny. To są fakty.

Gość gośćaurelia
Kościół jest zesłany przez Boga i ma nam pomóc w drodze do Królestwa Bożego

Gość gość
aurelia to d***** kościelna. Każdy ksiądz już ją dymał :-)

Gość gość
Kościół to nasienie szatana i zbrodnicza instytucja wyludzajaca owoce pracy biedaków, zachęcająca do mordów, faszystowska organizacja. Są tak zakłamani że wymyślają bzdety typu : w więzieniach inkwizycji więzień dostawał ciepłe kapcie, kalesony, mięso i wino. Mordercy i klamcy

Gość gość
Chrześcijanie tej prawdy nie chcą słyszeć, to bardzo obłudni ludzie, obecnie krzyczą jakie to ISIS złe a ich przodkowie robili dokładnie to samo, narzucali swoją religię, kto nie chciał przyjąć ich religii to zabijali, w ten sposób wyrżnęli miliony ludzkich istnień, całe plemiona.Mniejsze państwa przyjmowały ich religię pod groźbą wojny, inne, większe broniły się ale w końcu padały. Co to religia w której głowa kościoła, pozwala na okrutne tortury czy palenie żywcem. Wcale ich obłudności nie trzeba daleko szukać, JPII, człowiek który kryje pedofilów zostaje świętym, takiej obłudy i hipokryzji jeszcze nie widziałem. Brzydzę się tym, że przyjąłem chrzest i komunię ale cieszę się, że tkwiłem w tym tylko 12 lat.

Gość gość
Prześladował żydów, kobiety, palił akuszerki i znachorki, wieszal heretyków, torturował uczonych, mordował innowierców, wykończył indian

Gość gość
Wystarczyło że kobieta jest mało urodziwa a już widzieli szatana za jej plecami, a jak leczyła ziołami to była czarownica. Do tej pory ludzie maja nasrane boją się szatana który siedzi pod lozkiem

{ Sam jestes prymitywny. To są fakty. } :D To znaczy kto konkretnie palił i mordował? Imiona i nazwiska. To dopiero będą fakty. :classic_cool: o Pisanie "kościół" historykowi nic nie powie. No bo jak definiujemy ten kościół? Kościół to kto?

Gość gość
Co się debilko pytasz? Pięć milionów wyznawców mitraizmu, zniszczył wszystkie świątynię mitry a na ich miejscu budowano kościoły chrzescijanskie. Pogromy żydów to ich sprawka,prześladowali ich od samego początku,. Każda lokalna wiarę wykorzeniali ogniem i mordem. Wymordowali dwa miliony slowian. Wszystko w imię Chrystusa

{ Chrześcijanie tej prawdy nie chcą słyszeć, to bardzo obłudni ludzie, obecnie krzyczą jakie to ISIS złe a ich przodkowie robili dokładnie to samo } o Nieprawda. Wyprawy krzyżowe wiadomo przez kogo były finansowane. Muzułmanie atakowali szlaki handlowe chrześcijan, to był jeden z powodów wypraw krzyżowych. Finansowanie ISIS nie jest już tak oczywiste? Oczywiście że część broni zrabowali, ale to nie pokazuje skąd kasa na prowadzenie wojny. Ergo, nie wiemy kto tak naprawdę za tym stoi?

Gość gość
Nie gadamy o muslimach tylko o niewinnych ludziach

Gość gość
Do Merevin Wyprawy krzyżowe były również prowadzone w celu narzucenia religii np na północne kraje europy czy Amerykę, nawet Polska przyjęła chrzest pod wpływem groźby wojny ze strony Niemiec.

Gość gość
i nabijał na pal grzeszne niewiasty oraz azję tuchajbejowicza cza cza

Gość aktywny homowiadomo
ja też chcę na pal , też chcę

Gość czazarski cadyk
nasajmpierw musisz dostąpić obrzędu obrzezania okolic nasadzania

Gość ksiondz sowa
a po nasadzeniu ....jak mi dadzą urlop w Głosie Cadyka to cię wyspowiadam i namaszczę jak Bronisława K. (tłuszczu jest u mnie dostatek )

Gość anna dymna
ale pamiętaj ,aby cię na tym palu dodatkowo nie wydymano gdy tam będzisz wisiał taki nagusieńki :( - założę fundację ' dla tych co na palu świcą'

{ Wyprawy krzyżowe były również prowadzone w celu narzucenia religii np na północne kraje europy czy Amerykę, nawet Polska przyjęła chrzest pod wpływem groźby wojny ze strony Niemiec. } O No to są powszechnie znane fakty. Porównywanie jednak tego do współczesnych czasów i poczynań ISIS pachnie infantylizmem, czy nawet idiotyzmem. Jak w piaskownicy. Kościół kiedyś zabrał grabki, to teraz usprawiedliwiamy zabierania wiaderka przez państwo islamskie. Sorry za taki eufemizm. Generalizując usprawiedliwianie zła jakimś innym ( do tego historycznym) złem niczego nie wnosi. Oczywiści ja wiem że tu nie chodzi o ISIS tylko o dokopanie kościołowi. o Nawet u Sienkiewicza można poczytać jakim okrucieństwem wykazywali się Polacy, tortury, czy "kultowe" wsadzanie(naciąganie konno) na pal. No i co, usprawiedliwiamy tym postępowanie banderowców wobec nas?

Gość palikott
a ja postawię obok drugi pal przystawię do twego boku , nadzieję kota i podpalę go aby ci podpiec boczki

Gość gość
SZACH MAT KATOLICY! "„Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą.” Ex.20:3-5 Ale żadnej rzeźby i obrazu? I nie kłaniać się przed nimi? To co zrobić z tymi wszystkimi obrazami i posążkami "

Gość gość
A co ma isis do przeszlosci kościoła? Prawda wychodzi na światło dzienne. Poza tym Jezus wchlonal cechy Mitry. Chrześcijaństwo to zlepek różnych kultur,przesądów i obrzędów poganskich adaptowanych w celu podbicia pogan. Zadnego Boga nie ma a koscio zyje dostatnio z krawaicy biedaków

Gość gość
SZACH MAT KATOLICY! "„Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą.” Ex.20:3-5 X Ten fragment udowadnia, że bóg juz od początku wykluczał istnienie kościoła, ale że te hieny były chciwe to olały pismo Święte i zaczęły robić wszystko by się szerzyć i bogacić

Gość gość
Chrześcijaństwo to ideologia ktora wykorzystala władza swiecka razem z kościołem żeby miec uzasadnienie do podbojow terytorialnych

Gość gość
Myrevin Ty albo jesteś nienormalny albo to robisz specjalnie. Czy ja gdzieś napisałem że usprawiedliwiam działania ISIS? Nie, bo tego nieusprawiedliwiań, napisałem tylko, że działania obu grup wyznaniowych jest takie same, tylko broń się zmieniła.

Gość gość
Zaklamuje wszystko jak kazdy fanatyk koscielny

gość dziś Tu np było o ISIS. o { Nie, bo tego nieusprawiedliwiań, napisałem tylko, że działania obu grup wyznaniowych jest takie same, tylko broń się zmieniła. } o No nie są takie same, ale mnie się nie chce polemizować na ten temat. Nadal nie wiemy czyje pieniądze stoją za ISIS, np. Itd Itp. Wystarczy w wikipedi poczytać o przyczynach wypraw krzyżowych by nie pisać że to to samo. Np: { W okresie średniowiecza ogromne poruszenie w świecie chrześcijańskim wywołało zdobycie Jerozolimy przez muzułmanów w 638 i ponownie przez Turków seldżuckich w 1072 roku. Wskutek tego wiele cennych relikwii chrześcijańskich trafiło w ręce innowierców i zostało przewiezionych w głąb Persji. Pierwszym celem wypraw krzyżowych było odbicie Jerozolimy, w której znajdowały się ważne dla chrześcijan miejsca kultu.} No i już kościół miał podstawy do krucjat. Polecam poczytanie o przyczynach krucjat (wypraw krzyżowych).

Gość gość
No ale nie rozmawiamy o krucjatach tylko mordowaniu pogan

Gość gość
Chrześcijanie na początku byli mordowani przez pogan, potem sami ich prześladowali, jedni zabijali drugich, a dlaczego? Bo to religie, w żadna religia się od siebie nie różni, każda chce władzy i panowania umysłami tłumu