Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Faceci są egoistami z powodów kulturowych i biologicznycj

Polecane posty

Gość gość
... i możecie nawet jeśli tylko taka wasza *WOLA...

Gość gość
gość dziś Nie dawaj więc do ślubu żadnemu i masz gwarancję że ojciec będzie. Przynajmniej przez jakiś czas. Jaki problem? Gorszej bzdury nie słyszałam. Koń by się usmiał! Jestęscie w większosći spaczonym gatunkiem, któremu tylko spermozol uderza do resztek mózgu. Nie macie uczuć, empatii. Ilu jest facetów, ktorzy gdy zaliczą wpadkę z kobietą, ktorej nie kochają i nie szanują, zostają prawdziwmy ojcem, zaangazowanym fizycznie i finansowo w jego wychowanie? otoz garstka. Wiekszosc ucieka gdzie pieprz rośnie i ma w du.pie niczemu nie winną istotę, którą jest dziecko. Jak mozna być tak bezdusznym? Jesteście czasem jak maszyny, a nie ludzie. X Cała prawda o tych dupcyngielach

Gość gość
gość dziś Nie dawaj więc do ślubu żadnemu i masz gwarancję że ojciec będzie. Przynajmniej przez jakiś czas. Jaki problem? x Gorszej bzdury nie słyszałam. X Zakładam że doszło do nieporozumienia więc sprostuję. Napisałem receptę na PEWNOŚĆ że ojciec będzie. Wcale nie twierdzę że tylko wtedy dziecko ma ojca kiedy laska trzyma faceta na dystans do ślubu. Niektórzy z nas się żenią przecież a byłbym skłonny powiedzieć że nawet dziś choć popularne się stało życie w konkubinacie wciąż jeszcze żeni sie większość.

Gość gość
Ale mam jedno ALE. Facet który ucieka choć zaliczył wpadkę z niekochaną partnerką to facet mądry. Bez żadnych więzi układ się nie uda.

Gość gość
gość dziś To, że mężczyźni nie ponoszą biologicznych konsekwencji jest jak najbardziej prawdziwe, z tym się kłócić nie da, ale pretensji też nie można mieć, bo kierowanie ich zarówno do natury jak i do mężczyzn jest bez sensu. Tak jest i tyle. x Niestety niektóre maja do nas pretensje i o to że to one muszą być w ciąży a nie my. Tak jest i tyle ale wcale tak być nie musi bo to jest tylko psychiczne zwichnięcie idiotek.

Gość gość
Ale mam jedno ALE. Facet który ucieka choć zaliczył wpadkę z niekochaną partnerką to facet mądry. Bez żadnych więzi układ się nie uda. Posluchaj siebie idioto! (wybacz, nie wyzywam ludzi, ale sluchajac takich wypowiedzi, czuję, że nóż mi się otwiera w kieszeni:/ ) Zrozum tępo myslacy czlowieku, ze tu nie o uklad chodzi! Co ma piernik do wiatraka w ogole. Zostajesz ojcem i twoim zasranym obowiazkiem jest ponieśc odpowiedzialnosc! Kobieta nie ma tu nic do rzeczy. Chodzi o troskę o wlasnego potomka, ale jak juz wspomnialam, Wy nie macie uczuc, bo tylko istota bez serca jest w stanie opuscic wlasne dziecko.

Gość gość
Zakładam że doszło do nieporozumienia więc sprostuję. Napisałem receptę na PEWNOŚĆ że ojciec będzie. Wcale nie twierdzę że tylko wtedy dziecko ma ojca kiedy laska trzyma faceta na dystans do ślubu. Niektórzy z nas się żenią przecież a byłbym skłonny powiedzieć że nawet dziś choć popularne się stało życie w konkubinacie wciąż jeszcze żeni sie większość. Nie! Slub nie daje żadnej gwarancji, że ojciec będzie. Proste. Tylko facet z wpojonymi wartosciami bedzie prawdziwym, odpowiedzialnym i dojrzalym ojcem, niezaleznie od okolicznosci i relacji z matką dziecka. Tak więć nie myl pojęc.

Gość gość
Wy nie macie uczuc, bo tylko istota bez serca jest w stanie opuscic wlasne dziecko. xxx Ale czy to wina kogoś, że tych uczuć nie ma? Nie da się ich wziąć z doopy.

Gość gość
Faceci są tak wychowywani, to kultura gwałtu. Uczy się ich że każda można wydymac. Niestety robią toteż matki. Jak synus zrobi bachora to ona wyzywa ta kobietę od dziwek

Gość gość
Oni uczucia czuuja tylko wtedy kiedy kobieta olsniewa urodą albo pozwoli mu na awans społeczny w postaci posagu. Tego powinno się uczyć dziewczynki.

Gość gość
gość dziś Wy nie macie uczuc, bo tylko istota bez serca jest w stanie opuscic wlasne dziecko. xxx Ale czy to wina kogoś, że tych uczuć nie ma? Nie da się ich wziąć z doopy. Dobra, Twoj poziom intelektualny jest tak niski, że nie widzę sensu dalszej dyskusji. Tylko silnie potwierdzasz moje tezy, biedny człowieku :)

Gość gość
Dobra, Twoj poziom intelektualny jest tak niski, że nie widzę sensu dalszej dyskusji. Tylko silnie potwierdzasz moje tezy, biedny człowieku usmiech.gif xxxx Pewnie tezy o mężczyznach? Tyle, że jestem kobietą.

Gość gość
Ty nie jestes kobieta tylko suka

Gość gość
Pewnie tezy o mężczyznach? Tyle, że jestem kobietą. Tak o mężczyznach. Bronisz zatem facetów, którzy zostawiają kobiety w ciąży?

Gość gość
Nie dość że wybiela facetow to pewnie jeszcze utrwala ten schemat w głowie swojego synka

Gość gość
Dobrze, że nie mam córki. Świat jest przepełniony nienawiścią i pogardą wobec kobiet, co widać rownież na tym forum.

Gość gość
Pogardą dla kobiet które podtrzymują patriarchat

Gość gość
Bronisz zatem facetów, którzy zostawiają kobiety w ciąży? xxx A skąd, w swojej świadomości pogardzam takimi typami, ale chcę się też zastanawiać czemu każdy robi, to co robi. Jakie motywy miały obie strony, co sobie myślały, jak doszło do zapłodnienia, ile ze sobą kobieta i mężczyzna mieli wspólnego itp.? Bo chyba łatwiej być egoistą wobec nowo poznanej kobiety niż wobec dziewczyny którą się dobrze zna i o którą się do tej pory dbało? Coś w tym stylu.

Gość gość
Nie dość że wybiela facetow to pewnie jeszcze utrwala ten schemat w głowie swojego synka xxx Może na odwrót: pewnie nie ma synka i pewnie nie chce mieć dzieci grzesznica jedna.

Gość gość
"A skąd, w swojej świadomości pogardzam takimi typami, ale chcę się też zastanawiać czemu każdy robi, to co robi. Jakie motywy miały obie strony, co sobie myślały, jak doszło do zapłodnienia, ile ze sobą kobieta i mężczyzna mieli wspólnego itp.? Bo chyba łatwiej być egoistą wobec nowo poznanej kobiety niż wobec dziewczyny którą się dobrze zna i o którą się do tej pory dbało? Coś w tym stylu." To zastanawiasz się nie nad tym, o czym była mowa. Kobiete i relacje z nią nie stanowią tu sedna. ja cały czas mówię o odpowiedzialności i uczuciu wobec dziecka tylko i wyłącznie.

Gość gość
To zastanawiasz się nie nad tym, o czym była mowa. Kobiete i relacje z nią nie stanowią tu sedna. ja cały czas mówię o odpowiedzialności i uczuciu wobec dziecka tylko i wyłącznie. xxx Moim zdaniem ma to ogromny wpływ na owo poczucie odpowiedzialności, więc pozostaje w związku z tematem.

Gość gość
Moim zdaniem ma to ogromny wpływ na owo poczucie odpowiedzialności, więc pozostaje w związku z tematem. Czyżby? A czy twoje poczucie odpiweidzialnosci wobec dziecka byloby zalezne od realcji w ojcem? Proszę, nie rozsmieszaj mnie :)

Gość prawik26
mężczyźni którzy mają więcej testosteronu czyli z reguły ci częściej wybierani są bardziej egoistyczni a ci ze zmniejszonym testosteronem przejawiają odruchy altruistyczne i chętniej działają wspólnie na rzecz dobra wspólnoty tak kiedyś przeczytałem w jakimś artykule naukowym co to za facet co zarobione pieniądze odda biednym albo nie będzie umiał walczyć o swoje w pracy, życie jest brutalne facet egoistyczny i bezwzględny może zapewnić więcej zasobów partnerce. Np taki James Bond jest bardzo egoistyczny a kobietom się podoba.

Gość gość
gość dziś Ale mam jedno ALE. Facet który ucieka choć zaliczył wpadkę z niekochaną partnerką to facet mądry. Bez żadnych więzi układ się nie uda. Posluchaj siebie idioto! (wybacz, nie wyzywam ludzi, ale sluchajac takich wypowiedzi, czuję, że nóż mi się otwiera w kieszeni:/ ) Zrozum tępo myslacy czlowieku, ze... x Przyjrzyj się pie/rdo/lona ku/rwo jak ja się potrafiłem zachować gdy uznałem że się nie zrozumieliśmy. Przeczytaj zje/ban/a w ryj ohydna suko i naucz sie tego na pamięć a być może dzięki tej umiejętności której przez to nabędziesz ktoś cię kiedyś w twój niewyparzony ryj nie pi/erd/olnie i nie zabije.

Gość gość
To twoja sprawa, że cię to rozśmiesza, a tymczasem jak przypuszczam (badań nie robiłam) większość ojców pozostawiających dzieci to faceci, którzy prawie nic wspólnego nie mają z ich matkami, często po prostu randkowali i liczyli na seks. Niby nie powinno to wpływać na uczucia czy wspomnianą odpowiedzialność wobec potomka, ale jednak wpływa na całokształt relacji matka-ojciec, a to ma ogromne znaczenie co do tego czy facet zostanie czy nie. Wiem, że byłoby pięknie gdyby ojcowie czuli moralny obowiązek poznania i pokochania tej kobiety, która jest matką ich dzieci, co by sprzyjało stworzeniu zdrowej rodziny dla malucha, ale to już utopijna wizja :o

Gość gość
gość dziś Nie! Slub nie daje żadnej gwarancji, że ojciec będzie. Proste. Tylko facet z wpojonymi wartosciami bedzie prawdziwym, odpowiedzialnym i dojrzalym ojcem, niezaleznie od okolicznosci i relacji z matką dziecka. Tak więć nie myl pojęc. x Nikt ci nie broni takiego właśnie sobie znaleźć i dopiero gdy go znajdziesz zaczynać przygodę z seksem.

Gość gość
gość dziś Nie dość że wybiela facetow to pewnie jeszcze utrwala ten schemat w głowie swojego synka x A ty zdolna jesteś tylko do tego żeby córce nienawiść do chłopaków zaszczepić.

Gość gość
Przyjrzyj się pie/rdo/lona ku/rwo jak ja się potrafiłem zachować gdy uznałem że się nie zrozumieliśmy. Przeczytaj zje/ban/a w ryj ohydna suko i naucz sie tego na pamięć a być może dzięki tej umiejętności której przez to nabędziesz ktoś cię kiedyś w twój niewyparzony ryj nie pi/erd/olnie i nie zabije. No gratuluję poziomu :) Jakże musialo Cię to uderzyć, że aż tak się rozemocjonowałeś. Agresja bierze się ze strachu i jest oznaką slabości. Pamiętaj Biedactwo :)

Gość gość
Ją chce faceta altruiste, brzydza mnie jamesy bondy

Gość gość
Nikt ci nie broni takiego właśnie sobie znaleźć i dopiero gdy go znajdziesz zaczynać przygodę z seksem. A czy ja napisałam o rozpoczynaniu przygody z sexem dopiero po ślubie? Proponuję nauczyć się czytać ze zrozumieniem.