Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Faceci są egoistami z powodów kulturowych i biologicznycj

Polecane posty

Gość gość
Daje, ponieważ natura popycha do tego żeby następowała intensywna wymiana genów. I dlatego mężczyźni tam godzą się na to , dlatego ludzie żyją coraz dłużej bo się mieszali genetycznie. Od zawsze przecież porwali kobiety i dzieci z innych plemion żeby zapewnić domieszkę świeżej krwi.

Gość gość
gość dziś Oczywiście, ze tak. A kobieta, ktora twierdzi, ze chcemy sie ******** niech mowi za siebie, bo owszem, ja moge chciec kochac sie namietnie i czesto ze swoim mezczyzna, ale nie ****** ile wlezie i z kim popadnie, a to roznica. Dlatego wspomialam o k*****eniu się. x Jesteśmy więc zgodni ;) Jesteś drugą laską piszącą z sensem.

Gość gość
gość dziś Jeśli dziecko jest jego to mamy prawo x Do tego żeby go o alimenty skarżyć a nie obrzydzać życie za to że się mu nie podobasz na tyle aby sobie przy tobie miał życie zmarnować. A czy będzie sie chciał z dzieckiem widywać to nie twoja sprawa tylko jego.

Gość gość
Haha, dobre? Kobiecie daje przyjemnosc i mnostwo orgazmow, a facetowi co da rozprzestrzenianie swego nasienia i plodzenie dziesiatek dzieci, skoro i tak ma je w d***e i nie poczuwa sie do roli ojca. X Moze tobie tak,ale Nie sądzę że większości kobiet odpowiada coś takiego że co chwilę z innym bez związku lub w krótkotrwałym związku. Co do głoszenia wielu dzieci to jeśli rozmawiamy o biologii to da dużo. Zależy oczywiście gdzie, w niektórych miejscach tak jak pisałem dziecko ma większe szansę przeżycia, a w innych mniejszą chyba że matka np otrzymuje socjał od państwa."Samce" mają w zależności od tego różne strategię reprodukcyjne , te bardziej nastawione na ilość i te bardziej nastawione na jakość i wychowanie.Europejczycy np bardziej mają tą drugą strategię.

Gość gość
Możecie sobie wyzywać kobiety od k***w, ale taka jest natura zwierzeco ludzka. Z jakiś powodów kulturowych nastąpił zakaz uprawiania seksu kobiet z innym mężczyzna prócz męża. Może to był rozwijający się rasizm albo coś innego

Gość gość
Jakoś tym pierwotnym facetom obce dzieci nie przeszkadzały skoro je nawet porywali. Wszystko było jedno czyje jest ,każdy należał do wspólnoty na równych prawach

Gość gość
Tak tylko chcialam zaznaczyc JA NIE BYLAM OSOBA, z ktora wczesniej pisales po prostu twoje wyzwiska przykuly moja uwage i nie musze czytac dokladnie wczesniejszych wpisow, aby ocenic twoje zachowanie nic cie nie obliguje do pisania takich rzeczy, to swiadczy o twojej klasie

Gość gość
Możecie sobie wyzywać kobiety od k***w, ale taka jest natura zwierzeco ludzka. Z jakiś powodów kulturowych nastąpił zakaz uprawiania seksu kobiet z innym mężczyzna prócz męża. Może to był rozwijający się rasizm albo coś innego X Co ty pleciesz? Jaki rasizm?Poza tym ludzie to nie są takie zwykłe zwierzęta,a przynajmniej większość ma większe ambicje.I skąd pomysł, że wszystkie zwierzęta kopulują bez opamiętania? Nawet w świecie zwierząt panują pewne zasady, to nie jest takie proste. Monogamie wprowadzono wraz z chrześcijaństwem,zapewne po to by uniknąć większej ilości konfliktów- bo gdy niektórzy mężczyźni mogli mieć 2 , 3 lub więcej kobiet to logiczne , że dla dużej ilości mężczyzn ich brakło. A kobieta jak wiemy zawsze była głównym powodem sporów od dawien dawna:P

Gość gość
ja zaszłam w ciąze z facetem z którym byłam 4 lata i mnie zostawił! wziełam więc tabletke i poroniłam, a ten miał jeszcze czelność zjawić się po 3 latach bo chciał zobaczyć swoje dziecie, bo jak powiedział dorósł do roli ojca, no ale było już za późno a ja miałam już nowego faceta ;) jestem z nim już 7 lat w tym 2 po ślubie, dzieci mieć nie chce

Gość gość
ja zaszłam w ciąze z facetem z którym byłam 4 lata i mnie zostawił! wziełam więc tabletke i poroniłam, a ten miał jeszcze czelność zjawić się po 3 latach bo chciał zobaczyć swoje dziecie, bo jak powiedział dorósł do roli ojca, no ale było już za późno a ja miałam już nowego faceta oczko.gif jestem z nim już 7 lat w tym 2 po ślubie, dzieci mieć nie chce. No i brawo dziewczyno! Twoj przypadek tylko potwierdza bezduszność wieelu facetów i to jakimi często są mentalnymi dziećmi :)

Gość gość
ja zaszłam w ciąze z facetem z którym byłam 4 lata i mnie zostawił! wziełam więc tabletke i poroniłam, a ten miał jeszcze czelność zjawić się po 3 latach bo chciał zobaczyć swoje dziecie, bo jak powiedział dorósł do roli ojca, no ale było już za późno a ja miałam już nowego faceta oczko.gif jestem z nim już 7 lat w tym 2 po ślubie, dzieci mieć nie chce X Wychowanie i nauki i zasady wyniesione z domu też mają duże znaczenie. Szkoda że się na nim nie poznałaś przez te 4 lata, być może był zręcznym manipulatorem.

Gość gość
Człowiek jest tylko trochę bardziej inteligenty od małpy, co może być defektem, bo rozumowe myslenie spowodowalo zachwianie w stosunku czlowiek - natura. Powoduje tylko opresje i coraz większe chceci zeby ingerować w prawa natury. Ta cudowna nowoczesna cywilizacja jest zbiorem zatomizowanych,zindywidualizowanych jednostek,.nie tworzą żadnych spolecznosci na opartych na zazylych relacjach

Gość gość
gość dziś Tak tylko chcialam zaznaczyc JA NIE BYLAM OSOBA, z ktora wczesniej pisales po prostu twoje wyzwiska przykuly moja uwage i nie musze czytac dokladnie wczesniejszych wpisow, aby ocenic twoje zachowanie nic cie nie obliguje do pisania takich rzeczy, to swiadczy o twojej klasie x Krótko mówiąc nie wiesz ale wiesz? Oceniłaś moją klasę to oceń też swój intelekt.

Gość gość
gość dziś ja zaszłam w ciąze z facetem z którym byłam 4 lata i mnie zostawił! wziełam więc tabletke i poroniłam, a ten miał jeszcze czelność zjawić się po 3 latach bo chciał zobaczyć swoje dziecie, bo jak powiedział dorósł do roli ojca, no ale było już za późno a ja miałam już nowego faceta oczko.gif jestem z nim już 7 lat w tym 2 po ślubie, dzieci mieć nie chce X Wychowanie i nauki i zasady wyniesione z domu też mają duże znaczenie. Szkoda że się na nim nie poznałaś przez te 4 lata, być może był zręcznym manipulatorem. x x x powiem tak był dla mnie kochany, przynosił kwiaty, codziennie mi mówił ze mnie kocha ze jestem ta jedyna i ze życia poza mną nie widzi, ze MARZY MIEDZ ZE MNĄ DZIECI !!! nigdy mnie nie opuści ani nic, nigdy się nie kłóciliśmy (pierdoły nie liczę) spędzaliśmy ze sobą mnóstwo czasu, mieszkaliśmy razem, świetnie się dogadywaliśmy, oboje pracowaliśmy i wykonywaliśmy prace domowe, w łózko tez było świetnie, no ale tabletka zawiodła i stal się wypadek, jak się dowiedział pierwsze co powiedział ze się cieszy a następnego dnia nie było go w domu tylko liścik: Przepraszam, ale nie dam rady to dla mnie za wcześnie, opiekuj się naszym dzieckiem - nie miałam do niego żadnego kontaktu, NIC! dopiero po 3 latach uznal ze jest gotowy, PALANT

Gość gość
*...MARZY MIEĆ... sorry autokorekta

Gość gość
Wlasnie dlatego jestem nadal dziewica w wieku 22 lat :/ nie mam ochoty na gierki, selekcjonowanie, zachodzenie w ciaze, patologie, zeby facet kopnal mnie w d**e itp. Chcialabym tylko milosci i zebym mogla polegac na facecie, ale nie wiem czy to ma sens:/ prawie nie znam swojego taty i widze, ze mnostwo mezczyzn ma po prostu w d***e.. Mi tez juz mi nie zalezy, lepiej byc samej i miec spokoj.

Gość gość
W kapitalizmie w którym przeżycie biologiczne jej i jej potomstwa zależne jest od mężczyzny istnieje silna presja żeby kobiety pilnowaly swoich jajeczek

Gość gość
ja dlatego podwiązałam sobie jajowody, żeby w żadne bagno nie wpaść, kocham swojego mężczyznę ale jak myśle co by bylo gdybym nagle zaszła to podziękuje, pewnie jest 50% szans że ucieknie, wolałabym nie ryzykować

Gość gość
Jest jak widzę więcej myślących lasek a nie same bezmózgie idiotki szukające winnych. Co mnie cieszy nie są to same cnotki ale i takie które lubią seks i wcale go sobie nie żałują.

Gość gość
Cóż , widocznie ten podział obowiązkówi i 2. wypłata i seks były dla niego wygodne i to mu odpowiadało , dziecko już nie to było za dużo dla tchórza.Ludzie są jak widać nieprzewidywalni.Są ojcowie co z dnia na dzień opuszczają swoje kilkuletnie dzieci i znikają na zawsze, znam przypadek matki , która opuściła swoją rodzinę a było tam sporo dzieci także małych i wyjechała do Anglii , a ojciec teraz sam je wychowuje.Obyś nie postrzegała tak każdego mężczyzny.Sam nim jestem , a nie potrafię zrozumieć jak można opuścić kogoś z kim się było latami, 4 lata to nie tak mało przecież, istnieje coś takiego jak przywiązanie i zżycie sie z drugą osobą jak już się z nią jest i jest z nią dobrze.Nie do pomyślenia dla mnie , żeby tak po prostu odejść, i to jeszcze zostawić z dzieckiem?:obie rozumiem niektórych ludzi. Żałujesz tych 4 lat?Że Gdybyś mu zrobila takie coś ale w ramach testu to poznałabyś wcześniej z kim masz do czynienia?

Gość gość
to ja jestem cnotka, marze o altruiscie, ale tyle sie nasluchalam zlych rzeczy, ze w kazdym widze manipulanta, kiedys lubilam facetow, ale nasluchalam sie kolezanek i naczytalam kafe to wszedzie widze klamcow

Gość gość
Fakt że nie można sobie tego seksu dozowac w nadmiarze w dzisiejszych czasach z racji zagrozeniem chorobami w tym smiertelnymi. Dwa że kobiety pierwotne dlugo karmily i wcale czesto w ciążę nie zachodzily.

Gość gość
gość dziś Obyś nie postrzegała tak każdego mężczyzny.Sam nim jestem , a nie potrafię zrozumieć jak można opuścić kogoś z kim się było latami, 4 lata to nie tak mało przecież, istnieje coś takiego jak przywiązanie i zżycie sie z drugą osobą jak już się z nią jest i jest z nią dobrze.Nie do pomyślenia dla mnie , żeby tak po prostu odejść, i to jeszcze zostawić z dzieckiem?pechowiec.gif Nie rozumiem niektórych ludzi. x No właśnie. ,,I JEST Z NIĄ DOBRZE'' A jak nie jest z nią dobrze to już rozumiesz że odejść można? Wiedz że nikt nie odchodzi od drugiej osoby jeżeli z tą osobą jest mu dobrze. Robi się to dopiero wówczas gdy po latach niezgody ma się wspólnej męki już tak dość że nawet w śmierci widzi się wybawienie aby tylko już nigdy więcej tej znienawidzonej mordy już nie zobaczyć. A ty piszesz o przywiązaniu i o zżyciu. Tego nie ma w ogóle. Jest tylko ktoś obcy i ktoś naprawdę bardzo niechciany. W miejscu przywiązania i zżycia jest odraza i niechęć. Mam nadzieję że już się nie dziwisz.

Gość gość
Wlasnie dlatego jestem nadal dziewica w wieku 22 lat :/ nie mam ochoty na gierki, selekcjonowanie, zachodzenie w ciaze, patologie, zeby facet kopnal mnie w d**e itp. Chcialabym tylko milosci i zebym mogla polegac na facecie, ale nie wiem czy to ma sens:/ prawie nie znam swojego taty i widze, ze mnostwo mezczyzn ma po prostu w d***e.. Mi tez juz mi nie zalezy, lepiej byc samej i miec spokoj. X A nie uważasz , że warto chociaż spróbować, przecież można zacząć od luźnej znajomości,bez żadnych deklaracji, bez nadmiernej cieleśności.Sprawdzić czy do siebie pasujecie, dogaduje cię się itd.Nie każdy facet chce prowadzić gierki, jest patologiczny itd. Selekcjonować każdy może i niekoniecznie jak stara baba oglądając majty na targu tylko oprócz fizyczności także znależć osobę , która będzie 2 połówką , bratnią duszą, będziecie do siebie po prostu pasować a nie jakieś kalkulacje na temat wielkośc****ersi czy zasobności portfela itd . Co do związków to na pewno masz w swoim otoczeniu te w miarę stabilne i udane? Chyba nie sądzisz , że wszędzie jest źle.?Ja bym się zastanowił, czy lepiej zaryzykować co nieco czy być do końca życia sam?

Gość gość
gość dziś to ja jestem cnotka, marze o altruiscie, ale tyle sie nasluchalam zlych rzeczy, ze w kazdym widze manipulanta, kiedys lubilam facetow, ale nasluchalam sie kolezanek i naczytalam kafe to wszedzie widze klamcow x Mądre jest to że stosownie do oczekiwań podejmujesz przemyślane działanie ale przestrzegam cię przed nadmiernym bujaniem w obłokach. Wszyscy jesteśmy ludźmi i nie każda cecha partnera która sprawia ci przykrość jest jego wadą. Niektóre cechy są naturalne i wychodzą z nas przy okazji różnych życiowych sytuacji. To prawda że nie jest ci z tego powodu ani trochę mniej przykro ale prawdą jest też i to że jemu przez twoje cechy też może być czasem nie do śmiechu. Myślę że z tym altruistą to pojechałaś i będzie ci tak samo trudno jak z jednorożcem ;)

Gość gość
gość dziś a ty jesteś tą kobietą, co poroniła jak ją fac**et opuścił?bo to było w odniesieniu do niej, pisała że było im że sobą bardzo dobrze więc się zdziweilem.co innego gdyby tworzyli jakąś patologię.

Gość gość
gosc 15:48 tak, znam pare osob w stabilnych zwiazkach, ale tez kilka osob, ktorych zwiazki wrecz idealizowalam, sama o takim marzylam, a sie nagle rozpadly. Wole nie ryzykowac, facet mialby ze mna ciezko, zakochalabym sie za mocno, bylabym chorobliwie zazdrosna, musialabym go caly czas kontrolowac bo bym mu nie ufala. Zabezpieczenie tez mogloby zawiesc, najlepsza antykoncepcja to szklanka wody zamiast seksu :)

Gość gość
"tak, znam pare osob w stabilnych zwiazkach, ale tez kilka osob, ktorych zwiazki wrecz idealizowalam, sama o takim marzylam, a sie nagle rozpadly." X A więc jak widzisz różnie bywa. Jak z totolotkiem, możesz zagrać 100 razy i nic a zagrać raz i wygrać całą akumulację. .. XWole nie ryzykowac, facet mialby ze mna ciezko, zakochalabym sie za mocno, bylabym chorobliwie zazdrosna, musialabym go caly czas kontrolowac bo bym mu nie ufala. X Jak kochać to mocno ! Mi by to nie przeszkadzało, bo to znak że zależy jej.Za kobietami jakoś specjalnie zresztą nie latam, nie miałby powodów do obaw:PKurcze, chciałbym żeby mnie kobieta pokochała:( X Zabezpieczenie tez mogloby zawiesc, najlepsza antykoncepcja to szklanka wody zamiast seksu X Czyli lepiej nie przechoidzič przez ulice bo zawsze może cię coś potrącič:P

Gość gość
gość dziś ...facet mialby ze mna ciezko, zakochalabym sie za mocno, bylabym chorobliwie zazdrosna, musialabym go caly czas kontrolowac bo bym mu nie ufala. x Jeśli tak miałoby to wyglądać to dobrze czynisz córko ;) Idź dalej nie zbaczając z obranej ścieżki a pan cię wynagrodzi ;) O tym kontrolowaniu mówisz serio? Wiesz że ty nie chcesz partnera tylko więźnia? ;) Chyba że to jakiś podszyw sprawdza moją czujność ;)

Gość gość
gość dziś gość dziś a ty jesteś tą kobietą, co poroniła jak ją fac**et opuścił?bo to było w odniesieniu do niej, pisała że było im że sobą bardzo dobrze więc się zdziweilem.co innego gdyby tworzyli jakąś patologię. x Wiem do kogo i na jakie słowa odpowiadałeś a ja jestem facetem. Wyciąłem ten fragment z twojej wypowiedzi który nie odnosił sie do twojej rozmówczyni i jej trzyletniego uciekiniera lecz do ogółu ludzi którzy odchodzą.