Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nadpobudliwość, żywe dziecko, co sądzicie do mam dzieci dwanascie osiemn mcy

Polecane posty

Gość gość

Mam jedno dziecko chorujące na autyzm i jest nadpobudliwe psychoruchowo. Nie chcę porównywać bo mogę pewne rzeczy źle ocenić. Dlatego proszę o rady Córka ma 16,5mca Źle śpi odkąd skończyła 3tygodnie Obecnie często się budzi w nocy z płaczem, marudzi, złości się ale na ogół nie otwiera oczu.Ciezko ją położyć spać nawet gdy jest zmęczona, odnosimy ją do łóżka po 15-20razy, idzie spać ok 22 i do 8 budzi się 4-6razy. Sen jest ważny przecież a ona się nawet nie wysypia, z rana marudzi. Jeszcze ratuje mnie smoczek bo już mam czasami dość, cały dzień chodzę sprzątam i słucham marudzenia Musi mieć drzemkę w ciągu dnia bo od 17 zaczyna się jazda a jak jakoś wytrzyma do 19 to i tak budzi się często. Obserwuję inne dzieci i widzę że córka też łapczywie je i pije, pcha dużo do buzi a pije do dna ;-) jak dam jej popić jedzenie to odrazu wypija np 260ml czyli tyle ile ma w butelce Często się złości gdy ją wezmę na ręce i chce już iść gdzieś. Dodam odrazu ze cech typowych dla autyzmu nie ma.W sklepie nie pilnuje się mnie, wszystko chwyta, przynosi,zrzuca..... Cały dzień chodzi,wszystko wyciąga,rozsypuje,niszczy, otwiera wszystkie półki i wyciąga ubrania, jest ciągle w biegu,przynosi buty z przedpokoju, chowa różne rzeczy. Podczas jedzenia siedzi w krzeselku, ciągle wstaje i chce wyjść a potem znowu wejść. Nie je spokojnie, wygląda to jak chodzenie za nią i podawaniu kawałków, nie wyrabiam z sprzątaniem, wszystko rozlewa i bierze do buzi (nie jest związane z zębami) Jak jest u Was

Gość gość
Wydaje mi się, że jest nadpobudliwa i albo jej to minie w pewnym wieku albo będzie mowa o adhd

Gość gość
Moje dziecko też budziło tak często ale na cycusia.

Gość gość
normalne dziecko, wiekszośc dzieci taka jest :)

Gość gość
Chyba opisujesz moje dziecko,a cech autystycznych u niej nie dostrzeglismy. Taki model.

Gość gość
Wiesz co autorko ja bym się zdziwiła gdyby Twoja córka siadła i zjadła, moja ma 5 lat i też jej cięzko wysiedzieć jak musi jeść obiad. Wydaje mi się ze tez jest to normalne że Twoja córka się nie pilnuje w sklepie, ona jeszcze nie wie, co to znaczy jak się zgubi. Moja jak miala ok 2 lat też uwielbiała mi uciekac, na szczęscie często trafiały się babcie które same z siebie mówiły w żartach że jak ucieka to one ją zabiorą, więc potem już tak nie robiła. A jak często się budzi to może ma jakąs alergie, pasożyty, albo taka jej uroda. Mam kilka koleżanek które noce zaczęły przesypiać jak dzieci miały 3-4 lata.

Gość gość
Podobno autyzm jest w jakimś stopniu dziedziczny.. może nie tyle autyzm co podatność, ale prawda jest, że zwykle rodzeństwo ma jakieś tam słabe odchylenia. Może być ze dziecko będzie żywe, może nawet za bardzo no i? Co zrobisz? Nie nie zrobisz. Staraj się ćwiczyć cierpliwość, uwagę. No ale to sama wiesz...

Gość gość
Ja tak mam juz 2,5 roku:) ale jest co raz lepiej.

Gość gość
Mój ma 15 miesięcy i zachowuje się podobnie a nie ma żadnych cech autyzmu, prawdopodobnie bardziej martwiłabym się gdyby był aż nadto spokojny i nie interesowały go ani zabawki ani to co znajduje się w szafkach.