Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam depresję

Polecane posty

Gość gość

Jestem młodą kobietą i mam depresję, przestałam sie leczyć, często myśle o tym, żeby się zabić tabletkami, które mi jeszcze zostały.

Gość gość1601
Jestem facetem 23 lata mam depresję od 5 lat. Też przerwałem leczenie i proszę cię nie zabijaj się.

Gość prawik29
mam 29 lat mam depresję i inne schizy od liceum, zabiłbym się ale nie potrafię

Gość Glen Benton
Samobójstwo jest dobrym lekarstwem na depresję.

Gość prawik29
tak to prawda, ale jak tego dokonać skoro instynkt samozachowawczy mi to uniemożliwia

Gość gość
prawik29 poproś ojca utopiłby cie w wiadrze pewnie za browara

Gość prawik29
no właśnie on nie chce tego zrobić

Gość gość
Studiuję, na uczelni wiedzą, że leczę (teraz już w czasie przeszłym) się psychiatrycznie, bo przynosiłam zwonienia po bardzo długiej nieobecności. Bardzo się boję, że będą mnie traktować jak czubka, że to się rozniesie, choć wykładowcy bardzo taktownie zareagowali widząc taki papierek.

Gość rada nierada
depresje ma 80% ludzi, sztuka polega na tym aby dojść do jej źródła i coś zmienić aby jej nie mieć. Samo-Analiza wymagana. Leki nic nie pomagają tylko maskują prawde, i zabijają was powoli, jak bierzecie to odstawcie to goofno.

Gość prawik29
na mnie żaden lek nie działa, a brałem je już chyba wszystkie, nie żartuję

Gość Gucio przyjaciel
gość dziś >>>> podaj kontakt np. gg to porozmawiamy

Gość gość
>>>> podaj kontakt np. gg to porozmawiamy x 6132336

Gość gość
A ja nie mam depresji tylko mnie wszystko już wk***** xD Nie zabijaj się :-) i nie trujcie się tym badziewiem :-) Pozdrawiam!

Gość gość
Kafe lekiem na wszystko :D nawet na samobójstwo :)

Gość gość
rada nierada dziś depresje ma 80% ludzi, sztuka polega na tym aby dojść do jej źródła i coś zmienić aby jej nie mieć. Samo-Analiza wymagana. Leki nic nie pomagają tylko maskują prawde, i zabijają was powoli, jak bierzecie to odstawcie to goofno. X 100% prawdy!!!

Gość gość
Twoja i wielu tu dresja to otylosc komplesy i zls otocxenie . Tobie cza stresu wiekszego. Czyli wojny z wlasna gupota .(ortograf spiertalaj wiem pisto) masz lusto w zyciu zujesz fume i masz pdoblem,wiesz. I? Nieczekaj asz prochy cie usmoerca . Jedna mloka lache namowilem na biefanie. Wiem ze tu bywa :-) nierob zabo nokomu laski ze jestes . Mam depresje ,pomysl jak byla byś mloda za Hirlera czy miala bys jaja czy depresje? Srsnela bys pod sciana i dala sie zastrzelic czy jak warszawskie dziedzi wziela byz granat i loszla na czolg? Depresja t o nic noerobienie i wmawianie se ze,huj wie co. A k***a wyj na pierwsze pietro i skocz z parasolka jak se noge zlamiesz tk jeste chora i do odszczal .jak nie to nic ci niema tylko masz przez mniedzy innymi kafe nasrane w łbie abo le ie nieistotne. A idz jak umiesz plywac pezeplyn kilometr jak masz problem to sie utopis i po problemie po co sie meczyc. Przeplyniesz bedziesz dumna z siebie. Wiesz oco chodzi i niepiedtol ze cos ci jesf . Tak naprawde bata ci brak nie brata tylko bata. Bateria pa

Gość głębokie zamyślenia
wiem, wkur/wia was beznadzieja i bezsilność, całkiem normalne to jest

Gość gość
jak byla byś mloda za Hirlera czy miala bys jaja czy depresje? Srsnela bys pod sciana i dala sie zastrzelic czy jak warszawskie dziedzi wziela byz granat i loszla na czolg? Depresja t o nic noerobienie i wmawianie se ze,ch*j wie co. x :D

Gość gość
popatrzcie na takiego Robina Williamsa... świetny aktor a jak skończył.

Gość gość
ość dziś Twoja i wielu tu dresja to otylosc komplesy i zls otocxenie . Tobie cza stresu wiekszego. Czyli wojny z wlasna gupota .(ortograf spiertalaj wiem pisto) masz lusto w zyciu zujesz fume i masz pdoblem,wiesz. I? Nieczekaj asz prochy cie usmoerca . Jedna mloka lache namowilem na biefanie. Wiem ze tu bywa usmiech.gif nierob zabo nokomu laski ze jestes . Mam depresje ,pomysl jak byla byś mloda za Hirlera czy miala bys jaja czy depresje? Srsnela bys pod sciana i dala sie zastrzelic czy jak warszawskie dziedzi wziela byz granat i loszla na czolg? Depresja t o nic noerobienie i wmawianie se ze,ch*j wie co. A k***a wyj na pierwsze pietro i skocz z parasolka jak se noge zlamiesz tk jeste chora i do odszczal .jak nie to nic ci niema tylko masz przez mniedzy innymi kafe nasrane w łbie abo le ie nieistotne. A idz jak umiesz plywac pezeplyn kilometr jak masz problem to sie utopis i po problemie po co sie meczyc. Przeplyniesz bedziesz dumna z siebie. Wiesz oco chodzi i niepiedtol ze cos ci jesf . Tak naprawde bata ci brak nie brata tylko bata. Bateria pa x jest na sali tłumacz?

Gość gość
Najgorsze to wmawiać komuś kto ma podstawy by czuć się niezadowolonym z życia jakąś z tyłka wyjętą depresję. Na kłopoty w życiu potrzebna jest pomocna dłoń a nie wpieranie "leczenia" prawnie usankcjonowanymi narkotykami jak psychotropy.

Gość gość
Kazdego depdesanta cxeba kopnac w tylek tak zeby sie przewocil i sam wsal potem jeszcze raz zeby sam wsal potem jeszcxe raz az sie w****i i powie dosc. Prawda jest taka ze zaden zywy organiz niezacznie wlczyc to natualna medyyna."litosc to zbrodnia" ty masz wybor oni noemieli. Spiertalaj masz sie meczyc? Idz sie utop i becz

Lepsza od farmakologii jest logika, zbyt łatwo poddajecie się. Idziecie na"łatwiznę", leki w niczym nie pomogą, one bardziej pogrążają.

Gość gość
leki są beznadziejne, koncerny farmaceutyczne zarabiają na wmawianiu ludziom, że tabletka rozwiąże ich problemy

Gość gość
koncerny farmaceutyczne zarabiają na wmawianiu ludziom, że tabletka rozwiąże ich problemy x Najgorzej jak tzw bliscy to wmawiają. Ktoś kiedyś wymyślił tę jednostkę chorobową by po pierwsze producenci farmaceuty nabijali kabzę po drugie zwolnić z odpowiedzialności rodzinę i znajomych bo prościej wmawiać że ktoś ma depresję niż pomóc usunąć przyczynę kłopotow lub choćby zainteresować się cudzymi sprawami przez chwilę. To lepsza terapia niż ta ich chemia.

Gość gość
01:53 masz podejście jak u nas się mówi "na zdrowy chłopski rozum" :)

Gość prawik29
tylko po ch/uj mam żyć? żyć tylko po to żeby przetrwać z dnia na dzień? po co?

Gość gość
Przeszłam to i żyję. Przez dwa lata byłam, za przeproszeniem, w czarnej d***e. Bałam się wychodzić z domu, przytłaczało mnie wszystko, najpierw studia, potem wychodzenie z domu, potem mycie się i jedzenie, więc lezałam w lozku kilkanaście godzin na dobę, aż nie mogłam tego znieść. Poszłam do psychiatry, poszłam do terapeuty. Nie było różowo, terapeutę zmieniałam 3 razy, nie ukonczylam terapii bo glupio mi bylo przed terapeutka, ze nie napisałam pracy dyplomowej. Nie wiem co zadzialo, ale w koncu wyszłam z tego. Poszłam na kurs programowania, znalazłam pracę. Mam mezczyzne, ktorego kocham, widze i planuje swoja przyszlosc, co wczesniej bylo niewyobrazalne. Chce Cie mocno przytulic (jesli Cie to nie odpycha) i powiedziec, ze masz zaburzone widzenie sytuacji, tak jak ja mialam kiedys. Moze byc lepiej, nawet jesli teraz tego nie widzisz. Jesli dasz sobie czas i pozwolisz pomoc, pewnie bedzie. Jestes chora, nie obwiniaj sie za to. Chcialabym, zeby Ci tez sie udalo. Trzymam kciuki. Leczenie z depresji ma dolki, kiedy masz wrazenie, ze cofnelas sie do zera, nie przerywaj go mimo tego. To proces, nic nie rozwiaze sie od razu, ale ze wspaciem mozesz stawac sie coraz silniejsza. Jest szansa, ze nie zawsze bedzie nieznosnie. Dobrze, ze jestes na tym swiecie, chce, zebys byla szczesliwa.

Gość gość
Xen ma race . Jak sie urrodzilista to zyja bez robienia komu kolwik laski. Albo do wora i do wisly. Depreje to maja dzieci jak cyca chca a mama zajeta . Cycka chceta depresanty? Iy to dorosle:-) grub jesem cycek lewy mi nizej wisi k***a mama mi niechce dac a kolezanka ma:-) do jes depresja . Kolezanka ma dlugie nogi ja mam krutsze tesz teprech c***a mi sie spuznoa tez. A ic w pis du. Popacz na te dzieci w obozie co rekaw podnosily i numer pokazywaly faszystom do kamery muslisz ze mialy depresje:-) jeszcze kopa w tylek od zycia niedostalas . Depresje w dupkę seē wsadzc i tym idjotom od tabletek powiedz nie albo potnj sie. Mozesz tez krew oddac bo komus sie pezydz poczujesz sie lepiej.mozesz tesz wyjsc na dacz z parasolem i skoczyc poczujesz sie lepie ja przezyjesz gnaty se polamiesz i matka co dzien na sracz bedzie cie musiz nosic i srake ci podcierac:-) masz depresje:-P

Gość gość
Chce Cie mocno przytulic (jesli Cie to nie odpycha) i powiedziec, ze masz zaburzone widzenie sytuacji, tak jak ja mialam kiedys. Moze byc lepiej, nawet jesli teraz tego nie widzisz. Jesli dasz sobie czas i pozwolisz pomoc, pewnie bedzie. Jestes chora, nie obwiniaj sie za to. Chcialabym, zeby Ci tez sie udalo. Trzymam kciuki. Leczenie z depresji ma dolki, kiedy masz wrazenie, ze cofnelas sie do zera, nie przerywaj go mimo tego. To proces, nic nie rozwiaze sie od razu, ale ze wspaciem mozesz stawac sie coraz silniejsza. Jest szansa, ze nie zawsze bedzie nieznosnie. Dobrze, ze jestes na tym swiecie, chce, zebys byla szczesliwa x Nie wiem, co powiedzieć. Dziękuję. Po prostu dziękuję.