Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie nie powinni mieć prawa do sporządzania testamentu

Polecane posty

Gość gość
Jeden błąd i konsekwencje ponosi się całe życie. Dlatego to cos zabiło dziecko siekierą powinno zostać zutylizowane. I każdy rodzic nie powinien mieć prawa nic zapisać obcym jeśli jego dzieci żyją w niedostatku

Gość gość
Mamusia moich dzieci też niech kupi dzieciom mieszkania. Kto powiedział że to ja mam kupować? Niech im nawet nieba przychyli.

Gość gość
15:56 Zgadza się , niektórych lepiej może byłoby nie urodzić.

Gość gość
Ja również uważam że każdy ma prawo do dysponowania swoim majątkiem jak mu się podoba. Prawda jest taka że nie które dzieci zwyczajnie nie zasługują na to żeby im cokolwiek zostawiać w spadku. Najpierw człowiek wychowuje, ubiera, karmi, kształci a często jest tak że najchętniej na starość by oddali rodziców do domu starców i nawet na święta nie zaproszą. Ale po pieniążki chętnie łapy wyciągną bo im się należy. Czytałam ostatnio taki artykuł o milionerach na świecie, którzy założyli jakieś elitarne stowarzyszenie. Każdy kto chce do niego wstąpić podpisuje deklaracje że swój majątek w całości albo w co najmniej 50 % przepisze na cele charytatywne, a dzieci muszą sobie jakoś radzić same.

Gość gość
poza tym takie dzieci,które sobie słabo radzą to są z rodzin rozchwianych,które zostały założone bo ktoś był zdesperowany,gdyby moja matka wspomniana wyżej wiedziała chociażby jak niedostosowana do współczesnej rzeczywistości będzie szkoła,to nawet by nie pomyślała o jednym dziecku,mówimy o takich sprawach otwarcie

Gość gość
gość dziś I każdy rodzic nie powinien mieć prawa nic zapisać obcym jeśli jego dzieci żyją w niedostatku x Na szczęście prawo nie promuje już nieróbstwa i żerowania na pracy rodziców. To się skończyło wraz z nowelizacją o której już pisałem.

Gość gość
i co z tego,że są na tym świecie,ale się na niego prosiły,pomyśl na jakim świecie żyjesz,jak się ten świat zmienia,p*****lca można dostać od tego,inteligentny człowiek to rozumie,moja matka rozumie doskonale w jakie g****o siebie i nas wpakowała zakładając rodzinę z moim ojcem i z********a całe życie,żeby kuoić nam po mieszkaniu X Inteligentny człowiek rozumie bez problemu. Ale niektórzy nie potrafią myśleć logicznie i za huja im nie wytlumaczysz że są s**********i

czyżby temat człowiek założył rozgoryczony pominięciem w testamencie ?:D autorko / autorze - jeśli kiedykolwiek czegokolwiek sie dorobisz będziesz mogł / mogła rządzić tym jak tylko zechcesz . Jak na razie - łapy precz od cudzej własności :)

Gość gość
Odpowiedzcie mi kto w takim razie ma prawo oceniać czy moje dzieci zasługują na moje pieniądze? Wy? Państwo? Ktoś trzeci? To co mam to jest dorobek pochodzący z mojej pracy który jest moją własnością więc pomyślcie wy teraz czy wam sie czasem w głowach nie przewraca. Tylko ja mam prawo ocenić czy zachowanie moich dzieci względem mnie było odpowiednie abym im swoje pieniądze dał. Nie może o tym decydować pokrewieństwo bo wtedy dochodzimy do wniosku że morderca swojego ojca zasługuje na ojca majątek tylko dlatego że był swojej ofiary dzieckiem.

Gość gość
16:04 Prawdopodobnie temat założyła dziewczyna, której babcia zamiast jej, kupiła deweloperskie 4 pokojowe kuzynom ze wsi z wielodzietnej rodziny

Gość gość
ja tam sie nie dziwie ze jest w****iona ze ja olali. Sorry ale to jej sie nalezy jak psu buda, bo to byli jej rodzice a nie jakiegos tam janusza spod 4ki.

Gość gość
Ja również uważam że każdy ma prawo do dysponowania swoim majątkiem jak mu się podoba. Prawda jest taka że nie które dzieci zwyczajnie nie zasługują na to żeby im cokolwiek zostawiać w spadku. Najpierw człowiek wychowuje, ubiera, karmi, kształci a często jest tak że najchętniej na starość by oddali rodziców do domu starców i nawet na święta nie zaproszą. Ale po pieniążki chętnie łapy wyciągną bo im się należy. Czytałam ostatnio taki artykuł o milionerach na świecie, którzy założyli jakieś elitarne stowarzyszenie. Każdy kto chce do niego wstąpić podpisuje deklaracje że swój majątek w całości albo w co najmniej 50 % przepisze na cele charytatywne, a dzieci muszą sobie jakoś radzić same. X Trzeba było nauczyć dzieci odpowiedzialności a nie rozpuszczać jak działdowskie bicze

Gość gość
Na szczęście prawo nie promuje już nieróbstwa i żerowania na pracy rodziców. To się skończyło wraz z nowelizacją o której już pisałem. X Uogolniasz, często niezaradnosc jest spowodowana metodami wychowawczyni, niską samoocena, depresja, nieśmiałością za która odpowiadają chorzy psychicznie rodzice

Gość gość
Niestety, dzieci same rozpuszczają się jak dziadowskie bicze i można wychowywać, ale zdanie koleżanki często ważniejsze. Więc niech wtedy koleżanka daje kasę. Niestety.

Gość gość
Trudno jest wychowywać dzieci tam gdzie pomiędzy rodzicami nie ma zgody. Dzieci miotają się początkowo i zwyczajnie cierpią. Później zazwyczaj robią się cwane. Powiecie że to nie ich wina? No pewnie że nie! Tylko co ma do rzeczy wina? Dzieci są cwane i dobrze jeśli tylko cwane. A jeśli są wredne złośliwe nieposłuszne chamskie wulgarne leniwe patologicznie niedbałe..? Wychowywać dziecko od zera które ma już dwadzieścia albo i więcej? A jeśli oficjalnie występuje przeciwko jednemu z rodziców? A jeśli robi to na przykład w sądzie? Podczas rozprawy rozwodowej świadczy przeciwko na przykład ojcu? A jeśli świadczy nieprawdę? Pomyślcie.

Gość gość
16:12To oznaczałoby, że dzieci alkoholików muszą być alkoholikami, a morderców mordercami, a to guzik prawda. Nikt już w takie bzdury nie wierzy, tylko smarkaci roszczeniowi lenie i nieudacznicy.

jak to jest ,ze jesli jest mowa o rodzicach , którzy wychowują swoje dzieci i oczekują na starość opieki to zaraz podnosi się krzyk że " sobie dzieci narobili żeby im miał kto na starość szkalnkę wody podać " ale gdy przychodzi do dzielenia spadkiem to już ci sami rodzice nie tylko MUSZĄ ;) obdzielać nim równo każde dziecko to jeszcze ale jeszcze dziecko nie ma ŻADNEGO obowiązku wobec rodzica ? to tylko rodzice mają obowiązki ? dzieci maja tylko prawa ? nawet jeśli te dizci to 50 latkowie ?:D

Gość gość
Bo dla dzieci najważniejsi są rówieśnicy, a tepi rodzice którzy przemocą próbują coś wyegzekwować zamiast porozmawiać tylko powodują bunt i agresję i uraz na całe życie. Raz zawiedziesz dziecko to ono ci nigdy tego nie zapomni

Gość gość
Kiedyś kiedy już będziecie mieć jakieś swoje pieniądze to przekonacie się że nie oddacie ich dziecku które was i waszej pracy nie umiało szanować. Teraz bujacie jeszcze w obłokach bo do podziału pomiędzy ewentualnych spadkobierców macie co najwyżej kilka szmat na du/pę kilka szminek i wibrator w szufladzie ;)

Gość gość
Najpierw molestujecie swoje dzieci, włazicie z buciorami w ich życie, nie pozwalacie swobodnie wyrażać myśli, blokujecie psychicznie a potem mscicie się jak s*******ny za własne nieudacznictwo, chamstwo i podlosc.

Gość gość
Jak chce się dzieci nauczyć odpowiedzialności, zamiast je rozpuszczać, to podnoszą lament, że maja toksycznych rodziców. Więc albo psychiczni, bo rozpuszczają dzieci, albo toksyczni, bo chcą nauczyć odpowiedzialności. Więc rodzic zawsze ma prze/srane. Ogólnie jak widać więcej jest toksycznych rodziców niż psychicznych i to dobrze o nich świadczy. Dobrzy są tylko bardzo bogaci rodzice, niestety!

no to skoro dla dzieci ?:) najważniejsi są rówieśnicy a ich zdaniem rodzice są tępi - niech żądają spadków od rówieśników :)

Gość gość
autorko, czyli uwazasz, ze dziecko jako osoba powolana do zycia, nie ma swojego zycia? nie ma prawa do wlasnych zachowan, decyzji? skoro rodzic jest mzuszony dbac o niego nawet po swojej smierci, ma zatem kazde prawo mowic mu jak ma zyc i dypsonowac jego zyciem :) wedlug twojej logiki :D a co jesli rodzic zaczynal od zera i jemu nikt nic nie dal oprocz zycia?? dorobil sie, poznal wartosc pieniadza, a teraz ma dac wszystko dzieciom tylko dlatego, ze je splodzil? one roztrwonia jego majtek i ich dzieci, a jego wnuki zostana z jedna koszula i dlugami?? gdybym miala dzieci takie roszczeniowe pasozyty jak ty, to z usmiechem na twarzy calutki majatek jaki bym miala przepisalabym na jakies schronisko :) skoro ja potrafilam sie dorobic one tez powinny, niech sie ucza, i docenia wartosc wlasnej pracy, ja im dalam zycie i one z tym zyciem sie kiedys pozegnaja :)

Gość gość
rodzic ma przesrane obecnie,bo żyjemy na początku jakiejś nowej epoki,w której świat już się radykalnie zmienił w wielu sferach życia,i nikt ci tego dziecka nie każe robić,nie każdy musi i powinien być rodzicem

Gość gość
nie róbcie tych dzieci po prostu in tyle

Gość gość
Tępa pisdo allium,chyba nie pamiętasz tego jak bylas dzieckiem. Może lyknij trochę psychologii zamiast mścić się na dzieciach za to że nie słuchają twoich dyktatorskich rozkazów. Dzieci spędzają najwięcej czasu z dziećmi, przynajmniej kiedyś tak było i to sprzyjało ich rozwojowi na płaszczyźnie emocjonalnej i intelektualnej. Unikali starych jak się tylko dało właśnie dlatego że starzy potrafili tylko dlawic ich osobowość. Jeśli oczekujesz że dziecko będzie spełniać twoje oczekiwania a ty jego nie to zwyczajnie dopuszczasz się molesty psychicznej. Dziecko ma swój rozum i zasługuje na szacunek

skoro rodzic jest mzuszony dbac o niego nawet po swojej smierci, ma zatem kazde prawo mowic mu jak ma zyc i dypsonowac jego zyciem usmiech.gif wedlug twojej logiki x a nic z teog :) bo zdaniem autorki i jej podobnych rodizce maja tyrać ile wlezie żeby " zabezpieczyć " tyłki autorkopodobnych bo im nowa forma kalectwa " ręce przyrośnięte do doopy " nie pozwala rozwinąć skrzydeł . Rodzice maja tylko dawać forsę - nie " wtrącać sie w życie " :)

Gość gość
a kto wam kazał te dzieci robić

Gość gość
Dzieci maja dzieci k****.

mój drogi kulturalny inaczej gościu - moje dzieci nie spędzały całego swojego czasu z innymi dziećmi , nie unikały rodziców i szkoły :) moze dlatego teraz nie wyciągają rąk o majątek rodziców :)