Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie nie powinni mieć prawa do sporządzania testamentu

Polecane posty

Gość gość

Jeśli posiadają dzieci. Cały majątek powinien przechodzić na dzieci. W częściach równych. Niektórzy są za tepi żeby się rozmnażać chyba

Gość gość
To chyba ty jesteś za tępy, skoro nie rozumiesz że każdy ma prawo rozporządzać swoim majątkiem tak jak chce. Rownież po śmierci.

Gość gość
Nie ma prawa, ponieważ powołał na ten świat życie. I iest za nie odpowiedzialny moralnie. W polskich warunkach w których niemożliwe jest prawie uzależnienie się od rodziców, pensje są niskie bezrobocie, trzy pokoleniowe rodziny na 40 m2 człowiek jest zależny od woli rodzica. A takie p********ie że ktoś jest dorosły bo ma 18 lat i zarabia 1200 zł to chyba tylko ograniczony umysłowo może wymyślić

Gość gość
Nie rozumiem skąd twoje pretensje do pieniędzy które zarobił ktoś inny. Tobie rączki nie urosły? Ja właśnie w najbliższym czasie zamierzam spisać testament i dzieciom nie zapiszę niczego. To moja kasa a nie ich i nie mają do niej żadnych praw jeśli ja tak postanowię a szczyle niech spadają do kochanej biednej jak mysz kościelna mamusi. Oczywiście nie jestem żadnym milionerem ale trochę majątku od rozwodu już mam i nie chcę dawać go żadnemu z tych sy/fia/rzy niepotrafiących uszanować cudzej pracy. U mnie tak wyglądają relacje ojciec-dzieci i dlatego takie są tego konsekwencje. Gdyby mnie szlag trafił to całą moją kasę dostanie brat a w mojej pracy jest to możliwe w każdej chwili.

Gość gość
Powinno być prawo tak skonstruowane żeby utrudnić bądź uniemożliwić przepisanie spadku komuś spoza rodziny. Taka osoba musiałaby wykazać solidne podstawy do takiego dzialania

Gość gość
Świetnie się wypowiadasz o swoich dzieciach - syfiarze. Nie dość że ich nie wychowales i tym samym zniszczyłes życie to jeszcze wyzlosliwiasz się na nich za to że nie potrafiles ich wychowac. Jestes tepakiem i s*********m

Gość gość
Trzeba wykazać podstawy jak się chce wydziedziczyć. Taka rozprawa odbywa się przed normalnym sądem. W przypadku testamentu niekorzystnego dla dzieci dzieciom należy się (chyba jeszcze) zachowek czyli procent od wartości majątku spadkowego. W moim przypadku jest tak że brat to bez trudu pokryje z samej mojej gotówki i jeszcze mu sporo zostanie ;)

Gość gość
uważam, że każdy powinien dysponować swoim majątkiem jak chce. Może przekazać to nawet sąsiadce czy sąsiadowi, a reszta nic nie dostanie. Najpierw było się s*********m całe życie a potem jak tatuś umiera to po pieniążki tatusia się łapy wyciąga.

Gość gość
gość dziś Świetnie się wypowiadasz o swoich dzieciach - syfiarze. Nie dość że ich nie wychowales i tym samym zniszczyłes życie to jeszcze wyzlosliwiasz się na nich za to że nie potrafiles ich wychowac. Jestes tepakiem i s*********m x Nie wiesz niczego o moich relacjach z dziećmi ani niczego o powodach dla których dziś nazywam ich syfiarzami. Gadaj zdrowa.

Gość gość
gość dziś uważam, że każdy powinien dysponować swoim majątkiem jak chce. Może przekazać to nawet sąsiadce czy sąsiadowi, a reszta nic nie dostanie. Najpierw było się s*********m całe życie a potem jak tatuś umiera to po pieniążki tatusia się łapy wyciąga. x Niestety zachowek chyba wciąż jeszcze pokutuje i żeby niczego kochane dzieciaczki nie dostały trzeba je sądownie wydziedziczać. Nie jest to jednak wcale niemożliwe bo podstawą do wydziedziczenia może być już zerwanie wszelkich kontaktów i więzi. Trzeba na to jednak trochę tego czasu aby był to argument dla sądu.

Gość gość
Mamy prawo jakie mamy tu nie USA i żeby się zabezpieczyć przed sępami, które czekają na kasę po swojej śmierci trzeba zrobić darowiznę za życia. W przypadku testamentu zawsze jakiś zachówek się należy (chyba, że było wydziedziczenie, ale to trudna sprawa). Jak się zrobi darowiznę na kogoś to po swojej śmierci nie ma się już czym reszta sępów dzielić :-) :-D

Gość gość
gość dziś Nie ma prawa, ponieważ powołał na ten świat życie. I iest za nie odpowiedzialny moralnie. xxx obowiazek utrzymywania dzieci jest bodajze do 26 roku życia o ile dzieci się uczą. Jeśli dziecko nie poszło na studia to ten obowiazek kończy sie wcześniej, chyba w wieku 19 lat, kiedy skonczy liceum. Dorosłe dzieci odpowiadają za siebie same, również w kwestiach finansowych :) skoro nie umiesz się utrzymać to twój problem.

Gość gość
Za zle wychowanie dzieci odpowiadają w 100% rodzice. Niektórzy się syfiarzem i egoistą nie rodzi.. To że koleś nie potrafił nawiązać prawidłowych relacji ze swoimi dziećmi to nie ich wina

Gość gość
DAROWIZNA za życia to najlepszy sposób, żeby hieny, padlinożercy nic nie dostały. :-)

Gość gość
a czy ktoś wam kazał robić te dzieci

Gość gość
Same zjeby które nie potrafią odpowiadać za swoje czyny. Najpierw narobią dzieci z byle kim bo pała albo c**a swedziala potem je wykloncza psychicznie a na koniec pokaza f**ka. To jest zle prawo bo chorych psychicznie ludzi którzy nienawidzą swoich dzieci nie brakuje jak widac

Gość gość
Nie. Bezwzględny obowiązek utrzymywania dzieci jest tylko do pełnoletności. W 2008 roku weszła nowelizacja ustawy o alimentowaniu dorosłych dzieci i wiele się dla dziec***ełnoletnich zmieniło ;)

Gość gość
gość dziś Za zle wychowanie dzieci odpowiadają w 100% rodzice. Niektórzy się syfiarzem i egoistą nie rodzi.. To że koleś nie potrafił nawiązać prawidłowych relacji ze swoimi dziećmi to nie ich wina x Nieważna wina ważny fakt. Jest jak jest i są stanu rzeczy konsekwencje. Z mojego punktu widzenia wina jest mamusi która była w rodzinie syfiarzem numer jeden i swoje syfiarskie nawyki wpoiła dzieciom. Ja robiłem co tylko mogłem żeby ich nie nabyły.

Gość gość
nikt wam tych dzieci nie kazał robić,one się na świat nie prosiły,a poza tym dzieci rozchwiane psychicznie,które sobie nie radzą najczęściej pochodzą z rodzin zakładanych na siłę ,z desperacji,w których ludzie kompletnie do siebie nie pasują

Gość gość
Ciekawe, co ty autorze kiedyś pozostawisz swoim dzieciom. Na razie jesteś za tępy, aby zrozumieć, że jak dorośniesz musisz sam zadbać o siebie, a liczyć na spadek lub totolotka jest niebezpiecznie. Rodzice nie maja obowiązku przekazywać majątek w spadku dzieciom, jeśli te dzieci, ich zdaniem na to nie zasługują. Wydziedziczenie wcale nie jest trudne, jeśli są podstawy do takiego kroku i przepada wtedy nawet zachowek

Gość gość
Czy wy ludzie nie rozumiecie że nikt dzieci nie eksterminuje tylko im pieniędzy na które nie zasługują nie daje? W waszych tekstach to brzmi jakby dzieci w ogonku do pieca na spalenie czekały. Trochę rozumu. Patrzcie o czym jest tekst i nie dorabiajcie do niego niestworzonych historii.

Gość gość
poza tym ludzi po czterdziestce,po pięćdziesiątce ,którzy w takie związki niedobrane na siłę wpakowali to mogę jeszcze rozgrzeszyć,takie były wtedy obyczaje,że ludzie młodo się żenią z kimś kto się nawinie i robią dzieci,natomiast ktoś kto taką patologiczną psychicznie rodzinę zakłada obecnie powinien na te swoje dziwne dzieci pracować do końca życia chociażby w kamieniolmach

Gość gość
skoro robisz na siłę dzieci w patologicznym z osobą która do ciebie nie pasuje lub sam się nie nadajesz na rodzica, to humanitarniej byłoby je eksterminować a nie zostawić je w g*****e

Gość gość
Nieważne czy dzieci się na świat prosiły czy nie, ważne, że są na tym świecie i jak każdy człowiek maja obowiązek uczyć się i pracować, odpowiadać za siebie, a nie szantażować rodziców i żądać, " bo mi się należy", od siebie nic nie dając.

Gość gość
gość dziś poza tym ludzi po czterdziestce,po pięćdziesiątce ,którzy w takie związki niedobrane na siłę wpakowali to mogę jeszcze rozgrzeszyć,takie były wtedy obyczaje,że ludzie młodo się żenią z kimś kto się nawinie i robią dzieci,natomiast ktoś kto taką patologiczną psychicznie rodzinę zakłada obecnie powinien na te swoje dziwne dzieci pracować do końca życia chociażby w kamieniolmach x No to wiedz że jest to filozofia która mówi że jeden popełniony w życiu błąd (nie przewinienie ani tym bardziej przestępstwo ale błąd!) dyskredytuje cię na resztę życia w oczach reszty społeczeństwa i skazuje na dożywotnią karę. Ile w swoim życiu popełniłeś błędów? Zauważ że żyjesz dziś a nie kiedyś więc nic cie nie usprawiedliwia ;) Głupiś.

Gość gość
Kazcie dalej swoje dzieci za to że byliscie zj******i rodzicami. Pojdziecie do piekla

Gość gość
Spi/erda/laj ze swoją religią pie/rdo/lony śmieciu.

Gość gość
skoro robisz na siłę dzieci w patologicznym z osobą która do ciebie nie pasuje lub sam się nie nadajesz na rodzica, to humanitarniej byłoby je eksterminować a nie zostawić je w g*****e X PIEKNE SLOWA

Gość gość
gość dziś skoro robisz na siłę dzieci w patologicznym z osobą która do ciebie nie pasuje lub sam się nie nadajesz na rodzica, to humanitarniej byłoby je eksterminować a nie zostawić je w g*****e X PIEKNE SLOWA x No to bierzcie sie za tą eksterminację ;)

Gość gość
i co z tego,że są na tym świecie,ale się na niego prosiły,pomyśl na jakim świecie żyjesz,jak się ten świat zmienia,p*****lca można dostać od tego,inteligentny człowiek to rozumie,moja matka rozumie doskonale w jakie g****o siebie i nas wpakowała zakładając rodzinę z moim ojcem i z********a całe życie,żeby kuoić nam po mieszkaniu