Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ulewanie 2miesięczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

Moja córeczka ma 2 miesiące. Karmie mlekiem Bebiko .Dziś cały czas po każdym posiłku ulewa. Na co dzień wypijała na każdy posiłek 150ml od kilku dni zmniejszyłam jej do 120ml (i tak wszystkiego nie wypijała), bo wiecej nie wypijała. Dziś po każdym wypiciu mleczka ulewa co chwile do tego stopnia, że ulewa samą wodą. Dodam jeszcze ze przedwczoraj byliśmy na szczepieniu. Co mam zrobić? Oczywiście jutro lece do lekarza ale boje sie ze sie mała odwodni..

Gość gość
Nie odwodni się, spokojnie. Chyba że nie ulewa,a wymiotuje wszystko. Mojemu tez się zdarzalo, pojutrze kończy 2 m-ce, nic nie robilam, na 2 dzień bylo ok.

Gość gość
Ma biegunkę? Temperaturę? Jeżeli nie to się nie odwodni. Ile razy dziennie je? Butla 150 ml to sporo jak na 2-miesieczne niemowle. Ile ulewa? Jeżeli nie dużo to zaczekałabym. U nas samo przeszło. Jeżeli dużo to zmieniłabym mleko a jak to nie pomoże zagęściła. Kładź dziecko na boku. Najważniejsze to odbijanie po jedzeniu, a nawet przerywanie w trakcie i odbijanie.

Gość gość
bebiko to najtańszy i najgorszy produkt mlekopodobny, za komuny dodawano do niego zwykłą mąkę, pewnie nadal tak jest... współczuję twemu dziecku!

Gość gość
20.07. Za komuny..... I co jeszcze? Autorko, nie sluchaj, ja tez Synkowi dawalam bebiko, potem zmienilam na hipp, ale to dlatego, że mial się przestac przeżyć. Nie przestal. 150 ml to wcale nie duzo, moj od dwóch dni zajada po 150, ma 2 m- ce, w miesiac przybral 1300, więc tez nie tak duzo.

Gość gość
Preżyć *

Gość gość
bebiko to syf, jak już karmisz mm to wybierz lepsze mm np hipp, enfamil koleżanka z sali karmiła bebikiem i jak dziecko ulało to rzeczywiście taką skrobią, zupełnie inna ta plama była niż po innych mlekach

Gość gość
Jakby bebiko faktycznie było synem to by że sprzedaży usunęli. Cały czas ja karmię tym mlekiem i problemów nie było. Poczekam jak jutro będzie wyglądać sytuacja. Dziękuję wszystkim którzy udzielili konkretnych odpowiedzi na moje pytanie. Pozdrawiam! -autorka

Gość gość
Najtańsze mleko

Gość gość
to,że najtańsze, nie znaczy że złe.

Gość gość
Jakby bebiko faktycznie było synem to by że sprzedaży usunęli xx w innym kraju tak, w polszy nie... bobovita oszukiwała na kaszkach spulchniajac je powietrzem zamiast azotem, gerber dawał mom do słoików,i nie wycofali, więc jeśli bebiko zagęszcza skrobią lub mąką to też nie zostanie wycofane

Gość gość
Teraz spieracie się, które mleko lepsze dla dziecka. A za jakiś czas będziecie do fast foodów z nim chodzić. Płatki z chemią będzie jeść i chleb z ulepszaczami. Po co się spierać. Jemy to co jest w sklepie i tyle.