Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomysł na mały biznes dla kobiety

Polecane posty

Gość przerost tresci nad forma
ale ppo co gabinet ma wynajmowac akwarium zamiast miec wlasne ? czy chodzi ci o obsluge tych rybek etc. ? sa juz takie firmy ktore projektuja ci akwarium rybki itd.

aby zarobic na krakowskich turystach trzeba miec lokal ze striptizem i organizowac wieczory kwalerskie chyba nie widziales tych turystow :D druga grupa to czosnki oni maja swoje knajpy i swoje agencje turystyczne. nawet swoja uzbrojona ochrone.

Gość gość
zrób firme marketingową, która sciąga turystów do konkretnych firm, np. z ulicy, w momencie decyzji tego turysty o daną potrzebe. Robisz broszurki i rozdajesz turystom prosto do ręki, lub ulotki, albo np. postacie w kostiumach które zachęcają do danej firmy. Możesz też być przewodnikiem i zagranicznych turystów do konkretnych firm naprowadzać w zamian za % kasy przez nich wydanej.

Gość gość
dostawa jedzenia z restauracji które nie doworzą, można używać skuterów, rowerów. robisz menu z każdej restauracji w 1 menu, dorzucasz %, klijenci dzwonią do ciebie z zamówieniem, ty zamawiasz w restauracji i dowozisz. Płacą przez twoją strone internetową a ty płacisz restauracji. Dostawa zakupów z różnych sklepów w ten sam dzień, używać ludzi z rowerami do tego też. albo np. zrób strone www z produktami małych lokalnych sklepików i za nich sprzedawaj z dostawą, bierz % od tranzakcji. sprzedawaj ludziom używane rzeczy( od łyżek do biżuterii do samochodów itp), bierz % od sprzedaży, można to robić lokalnie lub przez net( na cały świat ). Rób fotki, spisuj dane itp., coś jak komis.

Gość gość
sprzedawaj produkty marketingowe dla firm, możesz próbować uderzać na mniejsze firmy którymi większe firmy marketingowe nie zajmują się

Gość gość
A dlaczego nie restauracja? Do otwarcie np. pizzerii wystarczy porządny piec a amatorow pizzy nie brakuje wiec nie powinnas narzekac na brak Klientow :) Ja jakies czas temu otworzylam z mezem maly lokal w naszej miejscowości, specjalny piec do pizzy kupiliśmy w http://wachtel.pl/. Prowadzenie biznesu sprawia nam radosc, a przy tym interes się kręci ;)

sprzedawaj produkty marketingowe dla firm, możesz próbować uderzać na mniejsze firmy którymi większe firmy marketingowe nie zajmują się >>>>to najgorsza dziedzina nie wiesz co piszesz, tam gdzie sie oplaca to firmy maja juz dawno umowy i mozesz zostac podwykonawca czyli robic wszystko za polowe tego co dostaje ten ktory podpisal umowe. znam ten rynek co nie co i nie polecam, przez lata tak sie wykrystalizowal ze jak nie stac cie aby przyjac zlecenie za kilkaset tysiecy to jestes skazana na podwykonawstwo ktore jest kiepsko platne.

Gość japan boy
sklep ze sprzętem erotycznym i dodatkowo szkolenia zabaw erotyczne ( szczególnie przed ślubami ) jak w japonii

Gość bisnezmen
usługi masażu, ( nie koniecznie erotyczne ) najlepiej z dojazdem, można rzucić marketing do ludzi z pracami w dużym stresie, też np. sprzedawać przedpłacone sesje dawane jako prezenty. Także np. owijanie ciała roślinami w celu zbicia wagi i wyrzeźbianku figury.

Gość gość
maszyny z prezerwatywami odpadają bo cos czuje że konkurencja za duża. Restauracja wydaje mi się za dużym przedsięwzięciem a ja myśle o czym małym,nie mam ludzi do pomocy więc na razie musiałabym się wszystkim zająć sama.

Gość hiena83
"zrób firme marketingową, która sciąga turystów do konkretnych firm, np. z ulicy, w momencie decyzji tego turysty o daną potrzebe. Robisz broszurki i rozdajesz turystom prosto do ręki, lub ulotki, albo np. postacie w kostiumach które zachęcają do danej firmy. Możesz też być przewodnikiem i zagranicznych turystów do konkretnych firm naprowadzać w zamian za % kasy przez nich wydanej. " nic nie zrozumiałem :D

Gość gość
sprzedawaj używane majtki kobiece fetyszystom na całym świecie, biznes globalny

Gość gość
ja otworzyłam salon kosmetyczny. Na początku w niego dużo zainwestowałam, bo wiadomo że trzeba lokal wynająć, wyposażyć go, kupić kosmetyki, narzędzia i urządzenia. Na szczęście znalazłam hurtownię z akcesoriami do manicure i pedicure http://cmclassic.pl/.

Gość gość
A może otworz osiedlowy klub fitness? W http://www.abfitness.pl/ znajdziesz odpowiedni sprzet, wystarczy zatrudnic ze dwie trenerki i interes się kreci. Przy obecnej modzie na bycie fit nie powinnas narzekac na brak klientow :)

Gość gość
A dlaczego odrzucasz pomysl salonu kosmetycznego? Kursy zawsze możesz zrobic, a poza tym możesz tez kogos zatrudnic :) Takie kosmetyczny biznes to super sprawa dla kobiety. Jeśli jednak skusisz się na ten pomysl mogę polecic ci hurtownie kosmetyczna http://kontact.pl/ , kupisz tam pelne wyposażenie w naprawde dobrych cenach :)

Gość gość
Zgadzam się prowadzenie salonu kosmetycznego daje wielka satysfakcje! Co do wykształcenia to w dzisiejszych czasach nie ma najmniejszego problemu z jego zdobyciem. Sama jakis czas temu bylam kompletnie zielona, skończyłam kilka kursow w http://pimik.pl/ i stale podnosze kwalifikacje. Tez powinnas spróbować! :)

Gość gość
Sama prowadzę i polecam salon z bielizną :-) Jeśli lubisz pomagać to na pewno się odnajdziesz. Można zrobić kurs brafittngu , polecam!

Gość gość
też jestem kobietą, pracowałam już na różnych stanowiskach i jakos nigdy nie odnalazłam tego czegoś co pokocham robic. Teraz plan mam otowrzyc myjnie parową. Żeby było łatwiej - franczyza Ecomyjni. Dobre warunki dają, nawet pomagaja dotacje pozyską. Może coś w tym kierunku (www.maszynyparowe.com ) >??

Gość gość
Może warto pomyśleć nad założeniem biznesu gastronomicznego? Z moim bratem tak postąpiliśmy, wyposażenie i urządzenia zakupiliśmy od firmy http://www.pe-pe.com.pl/ i jesteśmy bardzo zadowoleni z faktu, że zdecyfdowaliśmy się na ten krok

Gość gość
Tez uwazam ze restauracja to swietny pomysl na biznes. Pamietaj tylko żeby zadbac o komfortowa toalete dla gosci. Polecam zapoznac się z oferta http://sanipol.pl/, maja bardzo funkcjonalne ścianki dzialowe w swietnych cenach :)

Gość koala5
Proponuję założyć Biuro Usług Płatniczych. Składki do zusu nie są wcale duże, no i nie potrzeba dużego nakładu finansowego. Po pomoc warto się zwrócić do Amola System , a ich nowy projekt szkoleń może Ci się przydać przy pierwszych krokach prowadzenia działalności. Po otrzymaniu certyfikatu, tak jak było to w moim przypadku , ustabilizowałam pozycję własnej firmy na rynku finansowym.

Moim zdaniem, najlepszy będzie jakiś sklepik z artykułami dziecięcymi połączony ze sprzedażą na allegro.

Gość gość
To zalezy czym się interesujesz. Ja założyłam salon kosmetyczny i świetnie sobie radzę :) Jest to taki jednoosobowy zakład, staram sie wychodzić naprzeciw potrzebom rynku i zamówiłam ostatnio złoto kosmetyczne w http://edan.krakow.pl/, bo słyszałam, ze coraz więcej osób interesuje sie tego typu zabiegami regeneracyjnymi :)

Gość gość
kantor,ale piszesz ze jesteś dobrym człowiekiem a w tym biznesie trzeba być suka ,jak zresztą w kazdym interesie ale $ dobra

Gość patka32
ja prowadzę salon kosmetyczny, na początku było ciężko, miałam kilka stałych klientek, a tak to nikogo więcej. Na samym początku zainwestowałam w dobry sprzęt i szkolenia to jednak podstawa i jeszcze wprowadziłam system rezerwacji z mwizyta.pl bo trzeba było jakość wyjść do klienta, a taki system jest najlepszym rozwiązaniem. Klientek zaczęło przybywać, ten system pomógł mi ich zatrzymać, bo daje możliwość podziękowania za wizytę, przypomnienia o niej więc ciekawa sprawa. Teraz zatrudniam dwie pracownice, a myślę, że na tym się nie skończy ;)

Gość czarnovapani
To prawda, że własny salon kosmetyczny to idealny biznes dla kobiety. Jeśli o wszystko zadbasz i zakupisz dobry sprzęt dzięki któremu będziesz mogła ciekawe zabiegi wykonywać to i profit będzie jedynie kwestią czasu. Od siebie mogę polecić http://www.dermaoxy.pl/ czyli zabiegi wykonywane przy pomocy infuzji tlenowej jak to urządzenie do swojego gabinetu wprowadziłam to odnotowałam większą ilość klientek, a co za tym idzie większy zysk. Inwestycja się opłaciła :)