Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mężczyzna_Sam

Dlaczego zwlekacie z nawroceniem się?

Polecane posty

Gość gość
dobra nie dyskutuję już z Tobą. Ty naprawde masz chorobę psychiczną. Fanatyzm jest gorszy od faszyzmu

Gość gość
ona jest nienormalna. Piszą do niej różni ludzie a ona i tak nie rozumie. Brak słów. Mam nadzieję że Bóg Ci się odwdzięczy za wszystkie bluźnierstwa które Ty spowodowalaś. Żegnam.

Gość gość
Nie wiem czy boga nie ma, czy ma nas po prostu głęboko, ale na pewno nam nie pomaga.

Gość gość
rozmowa niekontrolowana ponieważ twój bóg stworzył cię na swoje podobieństwo a ty jesteś najgorszym ścierwem, to on nim także jest!! Szatan cię kocha!!! Szatan kocha wszystkich idiotów dzięki którym bóg jest obrażany i wyśmiewany. Ty to czynisz najlepiej. Szatan cię za to kocha, jesteś jego córką

Gość gość
rozmowa mogę srać czy spuścić wode. Odpowiedz mi o wszechwiedzca. Wszystkim doradzasz, dlaczego mi nie chcesz.

Gość gość
rozmowa odpowiesz czy nie wiesz? To naprawde objawienie. Na twoją cześć nazwę ją Matka Boska niekontrolowana kupa. Ładnie?

Gość gość
rozmowa niekontrolowana ponieważ twój bóg stworzył cię na swoje podobieństwo a ty jesteś najgorszym ścierwem, to on nim także jest!! Szatan cię kocha!!! Szatan kocha wszystkich idiotów dzięki którym bóg jest obrażany i wyśmiewany. Ty to czynisz najlepiej. Szatan cię za to kocha, jesteś jego córką

Gość gość
ale ściemniasz rozmowa. Pewnie ojciec się zesrał w pieluche i poszłaś sprawdzic czy kupa ma kształt Matki Boskiej. Nie możesz przeżyć że to nie tobie sią objawiła

Gość gość
kolego od kupy. Mam propozycję. Zapakuj do woreczka. Jak namierzę tą k***e to wyślemy jej paczke :-)

Gość gość
ok :-) dosram coś jeszcze

Gość gość
że jakiś katol, świecki czy też wyświęcony na księdza, mu naubliżał, wywyższył się nad niego i pokazał kosztem tego delikwenta jaki to on jest święty i lepszy.  >>> nikt z wierzących tu innych nie obrażał, czego niestety nie można powiedzieć o rozmówcach. gość 09:22 bardzo Ci współczuję i podziwiam, że po tym ile przeszłaś dałaś sobie radę.

Gość gość
nikt nie obrażał??? Widać tępaku że nawet czytać nie potrafisz. Won śmieciu do kościoła.

Gość gość
Umiem czytać :) w przeciwieństwie do tego guru, któremu trzeba było palcem pokazywać odpowiedzi na pytania.

Gość gość
10:21 Mam gdzieś twoje współczucie, bo to tylko puste słowa. Nikt mi nie pomógł, poza jedną rodziną, która pomogła mi znaleźć pracę i stanąć na nogi. Gdyby nie oni pewnie teraz nie czytałabym bzdur o bożej miłości, bo by mnie zwyczajnie nie było. "Bóg tak mnie kochał", że zabrał mi najpierw matkę, potem ojca, potem znowu babcie, która ledwo dawała sobię radę z utrzymaniem nas, ale przynajmniej mnie kochała, a potem zesłał mi wujaszka zboka. Jak to jest według was boski plan, to ja dziękuję.

Gość gość
jestes s****wem kolego. Tak samo jak twoj bog. Jacy wyznawcy taki bóg. Uwielbiam was za to że swoim debilizmem pokazujecie że jestescie stworzeni na jego podobienstwo. Wasz p*****lnięty bóg kocha swoje p*****lnięte dzieci :-)

Gość gość
11:21 bo boga nie ma. Jak o siebie sama nie zadbasz albo ktoś Ci nie pomoże to żaden wyimaginowany bóg tego nie zrobi. Nie będę Ci wspólczuł bo pewnie tego nie potrzebujesz. Ale mogę Ci w czymś pomóc jeśli potrzebujesz. Pisz jak coś

Gość gość
11:26 dzięki, ale na szczęście wyszłam już na prostą - przynajmniej finansowo, bo psychicznie ciągle jeszcze walczę. Dokładnie o tym mówię, współczucie jest gów/no warte.

Gość gość
szczęścia w takim razie... I udanej walki

Gość gość
Bóg nie ma żadnego dobrego planu dla człowieka.

Gość gość
Oczywiście, bo Bóg nie ma serca. Popatrz na osoby duchowne, jakie są bezduszne. A przecież wzorują się na Bogu.

Gość gość
bo kosciół już dawno wie że boga nie ma. Ale też wie że katole to bezmyslne istoty i można nimi manipulowac żeby wyciągac kase, więc to robią.

Gość gość
dlatego będę powtarzał. Albo jesteś inteligentny albo wierzący. Jedno drugie wyklucza.

Gość Mężczyzna_Sam
Mówicie, że gdyby Bóg istniał nie byłoby gwałtów, mordów, rozbojów, chorób, wojen, głodu, pedofilów, osieroconych dzieci itd. Bo Bóg by do tego nie dopuścił. No dobrze to wyobraźmy sobie, że Bóg istnieje i zatrzymuje rękę mordercy, nie pozwalana, aby ktokolwiek zachorował, aby komukolwiek coś skradziono, aby ktokolwiek komukolwiek wyrządził jakąkolwiek krzywdę. Jaki byłby wtedy świat? Mielibyśmy raj na ziemi ot tak za darmo? Czy ktokolwiek mógłby dokonać złego wyboru? Oczywiście że nie, bo przecież wy chcielibyście żeby Bóg nie pozwalał na dokonanie złych czynów. Nie sądzicie, że właśnie taki układ byłby bez sensu? Człowiek dzięki wolnej woli może pracować nad sobą, rozwijać się w cnotach. Dzięki wolnej woli może doskonalić swojego ducha, zasługiwać, zbierać skarby niebieskie, zjednywać przychylność ze strony Boga, prowadzić walkę z pokusami i w ten sposób pracować na rzecz zbawienia.

Gość gość
Nie sądzicie, że właśnie taki układ byłby bez sensu? x Nie, nie sądzę. Taki układ włąśnie posiadałby pełnię sensu. Tym co nie ma sensu, jest własnie istnienie zła i cierpienia. Bez nich też moglibyśmy rozwijać się w cnotach. Zło nie wnosi żadnej wartości dodatniej do funkcjonowania świata. Twoje rozumowanie jest mocno naciągane, czysta retoryka.

Gość gość
Ja nie miałam wyboru, kiedy wujek próbował mnie macać i komentował jakie mam ładne cycuszki. Czym zawiniłam, że los mnie tak pokarał? Czemu żadne z was, wojujących katolików nie skomentował mojej historii? Bo kłóci się z waszą wizją miłosiernego dziadka, który kocha swoje dzieci? Jaki kochający ojciec pozwoliłby, by jego dziecko tak cierpiało?

Gość gość
Uwielbiam to wasze największe kłamstwo o wolnej woli. Twierdzisz że ludzie mają wolną wole. Rozumiem że Hitl/er i inni nazisci z własnej woli wywołali wojne i mordowali ludzi z własnej woli wybudowalu Auschwitz... Moje pytanie: żydzi też z własnej woli wchodzili do komór i piecy??? Pytanie do mężczyzny

Gość gość
Ja skomentowałam, ale ogólnie. Nie chce mi sie tego szukać. I pisałam, że nie ma żadnego boskiego planu.

Gość gość
nie ma planu bo nie ma boga :-)