Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutny kotek

mam prawie 17 lat i jestem bita w domu CO ROBIĆ

Polecane posty

Gość smutny kotek

I to jak jakaś mała gówniara, bez spodni. Czuję się taka poniżona, w sama te wakacje dostałam od matki 5 razy, ostatnio wczoraj do tego mam szlaban do końca wakacji a miałam iść na imprezę. Jestem już prawie dorosła, tak się tego wstydzę i boje się że ktoś się o tym dowie. Czy karanie w ten sposób osoby prawie dorosłej jest normalne. Jak by tego było mało matka chce iść ze mną na policję. Czy można to gdzieś zgłosić? Czy któraś z was miała podobny problem. Pomocy

Gość gość
Idź na Policję i zgłoś że matka stosuje wobec ciebie przemoc fizyczną. Że się nad tobą znęca fizycznie.

Gość smutny kotek
I co wtedy zrobią? Poza tym to matka chce iść na policję, a jak mnie ostatnio z komendy odbierała to przy policji powiedziała że mi wp******i, jeden policjant się zaśmiał a drugi powiedział że przyda mi się. Nie wiem czy policja coś pomoże.

Gość gość
To się powieś w piwnicy na rurze.

Gość gość
czemu matka cie z policji odbierala? :O widac taka swieta nie jestes. nie daleko pada jablko od jabloni.

Gość gość
Krzycz. Nie daj się. Zbierz się w sobie i broń się. Matka ustąpi. Bije cię, bo jej na to pozwalasz.

Gość gość
Matka absolutnie nie ma prawa cię bić. Zgłoś się na niebieską linię.

Gość gość
W przyszłości podziękujesz mamie ;)

Gość gość
Kochana autorko jak ci sie nie podoba to zawsze mozesz dom opuscic :) Załatwic sobie kuratora, zacząc zyc na wlasny rachunek. Ojca nie masz ? Dziadków czy ciotek, gdzie mogłabys sie wyprowadzic z tego siedliska zła, jakim jest twój dom ? Moze dom dziecka ? Biedne, niewinne " prawie dorosłe ' dziecko,które trzeba odbierac z posterunku policji jak jakiegos smarkacza :) 18 tuz, tuz , mam nadziej, ze sie wyprowadzisz, zaczniesz byc samodzielna, a za te groszowe alimenty od twojej matki uda ci sie utrzymac :) Twoja mama nie powinna cie bic, tylko odciąc sie od ciebie, bys mogla sięgnąc dna.. pozwolic ci samej zadecydowac co chcesz zrobic ze swoim zyciem, szkoda jej nerwów..

Gość smutny kotek
Odbierała mnie z komendy bo mnie na kradzieży złapali w sklepie ale która z was takich rzeczy nie robiła. Matka jest ode mnie większa i silniejsza a poza tym jak się nie położę to mi zabierze telefon, laptopa i ciuchy. Większość dziewczyn robi podobne rzeczy do mnie i wy pewno też ale nie jest za to bita.

Gość gość
Wiem że jest ci trudno, ale walcz w swojej obronie. Nie możesz tej wyrodnej matki uszkodzić, ale musisz wyznaczyć jej granice.

Gość gość
Jak jest większa i silniejsza, to pchnij ją nożem do mięsa. P.S. Alternatywą jest wyprowadzenie się z domu, lub powieszenie się.

Gość gość
Posterunek policji to nie jest bezpieczne miejsce, bo na posterunkach zdarzają się gwałty. Dziewczyna 17letnia to jeszcze dziecko i ma pecha że wszyscy są przeciwko niej. Ale czego się spodziewać po policjantach. Oni są od ukrywania prawdziwych przestepców a nie od obrony najsłabszych.

Gość gość
ty co jej doradzasz powieszenie się, będę świadczyć w sądzie przeciwko tobie.

Gość smutny kotek
mam ojca ale rodzice są po rozwodzie, w sumie to jest o wiele lepszy dla mnie od matki ale ma inną żonę i dwójkę mojego przyrodniego rodzeństwa. A poza tym to od wakacji nawet grosza mi nie dał bo matka mu nagadała i jeszcze mnie opieprzył za stopnie na świadectwie. Czasem mi daje pieniądze ale w sumie to mimo wszystko wolę matkę chociaż on mnie nigdy nie uderzył.

Gość gość
Wyobraz sobie autorko , ze sa ludzie którzy nie kradli ! To , ze ty obracasz sie w jakims menelskim towarzystwie , nie znaczy ze reszta ludzkośc tez. Masz za duzo w du/pie i nawet nie wiesz jak ci dobrze. Odcielabym cie nie tylko od ciuchów i laptopa, wyslałabym cie do poprawczaka bys skosztowała realnego zycia :)

Gość smutny kotek
spokojnie nie przejmuję się tym idiotą co każe mi się powiesić i tego na pewno nie zrobię. A ty co chciała byś mnie wysłać do poprawczaka, ciekawe czy ty nic nie masz na sumieniu? Poza tym za jedną kradzież się raczej w ośrodku nie ląduje. A może jesteś stara i mi zazdrościsz że jestem młoda, ładna i całe życie przede mną?

Gość gość
Na policji w Bytomiu policjanci gwałcili dziewczynki 11letnie, kazali im robić loda :o Dobrze ze je wypuścili żywe :o

Gość smutny kotek
Nie jestem z Bytomia, na mnie jeden pies strasznie darł mordę, że mnie do ośrodka wyślą i wogule i że zadzwoni po jakąś policjantkę żeby mi pał najebała, i od złodziejek na mnie mówił a drugi gadał normalna ale też mówił że po matkę muszą zadzwonić, prosiłam żeby tego nie robili a i tak zadzwonili

Gość gość
Bytom to tylko przykład, kto wie ile takich rzeczy nie wyszło na światło dzienne.

Gość smutny kotek
Mnie nikt nie zgwałcił ale i tak o policji mam bardzo złe zdanie

Gość gość
A można wiedzieć za co dostałaś te 5 razy w wakacje?

Gość gość
matka bic cie nie powinna, ale ty sama jestes juz patologia - kradzieze, wizyty na komendzie, slaba w szkole... wez sie za siebie dziewczyno, jestes nieodpowiedzialna smarkula, do doroslosci brakuje ci nie jednego roku ale rozumu i opamietania.

Gość gość
No mnie też nikt nie zgwałcił, kiedy te gwałty wyszły na jaw, byłam po 30 i dowiedziałam się o tym z radia. Ale trudno czegoś takiego nie zapamietać. I co tu póżniej zrobić, jak się widzi jakąs młodą kobietę wymagającą pomocy? Przecież nie wyślę jej na policję.

Gość gość
I dobrze robi. "odbierała mnie z posterunku". Lol, normalni ludzie nie są odbierani z posterunków policyjnych, tylko menele i patola, do której autorka należy. Pewnie ćpa, pije i pali, to matka ma ją po głowie głaskać. Bardzo dobrze, że leje po doopie tego małego menela.

Gość gość
Spróbuj tak żyć i tak się zachowywać, jakbyś chciała żeby inni zachowywali się w stosunku do Ciebie. Jeżeli masz już jakieś przewinienia na koncie i zatargi z mamą to nic dziwnego, że jej nerwy puszczają. Nie popieram bicia, sama dzieci nie biję, ale wyobrażam sobie co czuje Twoja mama wychowując Cię sama i mając podobne problemy. Każdy rodzic chce mieć pociechę z dzieci, dobry kontakt, z dorosłym dzieckiem żyć w partnerstwie. Spróbuj się zmienić - dla siebie samej. Zobaczysz, że warto. A co do Twojego pytania - nie ma prawa Cię bić. Co masz zrobić? porozmawiać i spróbować zmienić relacje.

Gość gość
To dobrze że cię matka leje. Widocznie zasłużyłaś na to. Matka nie chce żebyś wyrosła na małą k***wkę a masz ku temu skłonności.

Gość smutny kotek
Pierwszy raz jak świadectwo pokazałam, miałam 8 dopuszczających ale i tak moim zdaniem dobrze że zdałam, drugi raz jak poznała że jestem naćpana, trzeci raz jak po czterech dniach wróciłam z domu, czwarty właśnie za tą kradzież a wczoraj bo znowu poznała że jestem naćpana. Wiem że może uważacie że to złe ale po pierwsze zdałam, po drugie kradłam w sklepie nie okradłam żadnego banku, z tym powrotem po czterech dniach to zgoda, należało mi się a co do narkotyków to uważam że szkodzą o wiele mniej od alkoholu i przynajmniej człowiek głupot po nich nie robi a matka nie wie jak one działają i wcale tak nie szkodzą (chodzi mi o kryształy)

Gość gość
prowo jakiej gombazy co sie nudzi.. Nikt nie moze byc az taki głupi, choc w sumie jak sie popatrzy na dzisiejszych idiotow z gimnazjów.. Mówisz ładna jestes ? Wiesz, to twoja personalna opinia, nie poparta zadnymi dowodami . Młoda ? Byc szczeniakiem zaleznym od rodziny to takie szczęście ? na dodatek byc GLUPIM szczeniakiem ? Kazdy byl młody, jest młody i bedzie młody- młodośc to stan ducha, ale o czym ja do idioty.. moze zrozumiesz jak ci lat przybedzie. Czego mamy ci zazdroscic ? Glupoty ? Czy pasów na tyłek ? :P Wole swoje , całe zycie , które mam przed soba , niz twoje , jako złodziejki z kartoteka, niezbyt lotnej panny z pretensjami do calego swiata, tylko nie do siebie..

Gość gość
Głupi kotku A twoja matka nie czuła sie ponizona , gdy musiała córke z posterunku odbierac ? Nie czuła sie ponizona , ze wychowała corke-zlodziejke ? Jak sobie zrobilas -tak masz. Sama zapracowałas na miano zlodziejki i przynosisz wstyd rodzinie.