Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutny kotek

mam prawie 17 lat i jestem bita w domu CO ROBIĆ

Polecane posty

Gość gość
A teraz zostało ci już tylko dostawanie lania i nic oprócz tego :)

Mama Cie Kocha :) , ona po prostu już nie ma siły, przestań szukać sobie takich znajomych bo będzie za późno

Gość gość
To znajdz sobie inne towarzystwo a od tamtych sie odetnij,nie wiem może zmień szkołe? Ja nigdy w życiu nic nie ukradłam i nie zamierzam bo to wstyd jak cholera. Wole sobie zarobić i kupić za swoje. Co do narkotyków to ogarnij sie. Też mi sie zdarzało w młodości pare razy ale sama widzisz tobie wszystko wymyka sie spod kontroli.Musisz być niezłą słabą cipą skoro nie potrafisz w towarzystwie odmówić.

Gość smutny kotek
Aj ja już sama nie wiem co mam robić. No może i mnie kocha bo jak by mnie nie kochała to by nic nie robiła i mogła bym robić co bym chciała a tak to chyba jej na mnie zależy ale nie okazuje mi już tyle czułości co jeszcze do niedawna. Aha i widzę że to pełno się sadystek zebrało co by mnie chciało bić np po twarzy. Skąd w was tyle nienawiści do mnie zapytam? Czyżby naprawdę mi młodego wieku zazdrościcie?

Gość smutny kotek
A co ja na to poradzę że mi takie towarzystwo odpowiada? Wiem że powinnam je zmienić ale jakoś w innym się nie odnajduję, zresztą póki co to do końca wakacji mam szlaban więc raczej przez ten czas z żadnym towarzystwem się spotykać nie będę

Gość gość
Tak czy inaczej, musisz rozwiązać swoje problemy w realu. Forum to tylko forum.

Gość gość
Zazdroscic ci? A czego?p***bstwa,bo inaczej nie mozna cie nazwac jak tylko tak. Za nauke sie wez to bedzie z pozytkiem dla ciebie i matki. To jedyna rzecz ktora moze cie jeszcze uratowac.

Gość smutny kotek
wiem ale tu mogę chociaż sobie z kimś porozmawiać i nie bać się że on to zaraz wszędzie rozpowie, co mam jakiejś koleżance powiedzieć że matka bije mnie po d***e jak jakąś gówniarę? Przecież zaraz by wszyscy wiedzieli.

Gość gość
Ostatnio pojawiło się tu kilka 15-, 16- i 17-latek z takimi dziwnymi problemami. Aż się w głowie nie mieści że współczesna młodzież jest taka inercyjna, taka bezsilna, totalnie bez inwencji i bez zapału do życia. Robią łaskę że żyją.

Gość gość
Bardzo mi przykro kotku ale mama postępuje słusznie karząc Cię w ten sposób Musisz sama zaakceptować to że dostajesz słusznie, spójrz dziewczyno wszyscy w tym temacie uważają że dostajesz słusznie i do Ciebie też to powinno dotrzeć Wybacz ale sama też bym Cię biła za takie wybryki co nie zmienia faktu że starała bym Cię też ze wszystkich naprowadzić na dobrą drogę Nie gniewaj się na mamę bo postępuje słusznie Kiedyś jej za to podziękujesz 🖐️ :)

Posłuchaj, Tobie mając 17 lat może wydaje się, że można zazdrościć Ci młodego wieku, ale prawda jest taka, jak ktoś tutaj wspomniał: kobieta mając lat 30, 40, 50 w pewien sposób czuje się już spełniona i ma zupełnie inne spojrzenie. Ja mam 33, ale uwierz, może chciałabym mieć te 4 lata mniej, ale w życiu nie 17 lat. Jeśli już to tyle o ile pewne rzeczy zmienić i naprawić, ale nie też czasy lo. Daj spokój :D

Gość smutny kotek
To powiedz czemu niektóre z was dają mi dobre rady i normalnie rozmawiają a inne obrażają i życzą najgorszego. Mi się wydaje że to zawiść, zazdrość i to tylko dla tego że jeszcze mogę swoje życie zmienić, jeszcze wszystko przede mną a one już nic zmienić nie mogą. Tak mi się wydaje a może to po prostu chęć wyżycia się nad kimś kto ma problemy? To są jakieś inne osoby które mają podobny problem? Więc nie jestem sama.

Gość smutny kotek
wybacz jeśli poczułaś się urażona gdy napisałam o wieku, nie chodziło mi o Ciebie tylko o te co mnie tak wyzywają i chętnie na kare chłosty skazały, jedna już taka tu zresztą była. Do Ciebie nic nie mam tylko się zastanawiam skąd ta nienawiść części z was do mnie

Gość gość
A jak dostajesz, ile?

Wiesz, tak naprawdę żadna z nas nie wie ile tego czasu ma...owszem, w pewnym stopniu można Ci tego wieku zazdrościć, bo Ty dopiero będziesz wchodzić w świat dorosłych wszystko przed Tobą: wybór studiów, znalezienie dobrej pracy, założenie szczęśliwej rodziny. Wiele z nas już tej szansy nie ma, a przynajmniej nie w takim stopniu, np. ja nie rozpocznę już innych studiów, aby znaleźć choćby dobrą pracę. Ty jeszcze możesz wszystko. I każda z nas tutaj stara Ci pomóc, po to, abyś nie zmarnowała swojego życia. Bo każda ma te trochę lata więcej, a co za tym idzie więcej doświadczenia i bardziej dojrzałe spojrzenie na życie. A że każda robi to na inny sposób, bo sa różni ludzie: bardziej spokojni i ci porywczy. Ale ten spokój nie zawsze jest wskazany. Z własnego doświadczenia wiem, że często trzeba rąbnąć o dno, usłyszeć coś mocniejszego - żeby poskutkowało. Taki zimny prysznic. Człowiek w wygodnym fotelu rzadko będzie chciał zmienić swoje życie. Więc póki nie doszło do tragedii, otrząśnij się i zmień przynajmniej trochę, póki na razie nie możesz wszystkiego.

Gość gość
Na zmiany zyciowe kazdy wiek jest dobry chodzi o to zeby to byly madre zmiany ktore beda dla nas korzystne i tu wiek nie ma nic do rzeczy trzeba znalezc w sobie dosc odwagi i uparcie dazyc do wyznaczonego celu,dlatego powtarzam ze twoja przyszloscia jest obecnie nauka i jeszcze raz nauka.

Gość smutny kotek
Czy to ważne? Mogę powiedzieć ci tylko tyle że dostaję mocno, boli mnie to bardzo ale jeszcze bardziej czuję zawsze wtedy wstyd

Gość gość
gość dziś Jak jest większa i silniejsza, to pchnij ją nożem do mięsa. P.S. Alternatywą jest wyprowadzenie się z domu, lub powieszenie się. Xxx Trzeba cie zgłosić chora psychicznie osobo. Zamkną cie w kaftan a potem do wariatkowa, izolatka, bo jestes przypadkiem niewyleczalnym. Autorko a wiesz ze w niektórych sklepach pracownicy maja tzw manko, czyli musza pokryć twoje złodziejstwo ? Jestes jakimś marnym człowiekiem, bez zasad, bez ambicji. Współczuje twojej matce. Powinnas pracować nad sobą, charakterem, wykształceniem,zeby nie wyladować w rynsztoku.

Gość gość
Kobiety w tym wieku jeszcze wiele mogą, mam parę koleżanek, które dopiero zaczyna prawdziwe zycie:) realizuje to, na co nigdy nie miały czasu, albo odwagi, żeby zrobić, ale tego tez nie zrozumiesz... Przyczyna obrzucania cie wyzwiskami nie jest nienawiśc tylko twoja skrajna głupota i bezradnośc w stosunku do niej - dlatego też obrywasz od matki - to ten sam mechanizm.

No niby tak, ale już nie z takim rozmachem. Wszystko tak naprawdę rozbija się o kasę

Gość gość
Płaczesz po laniu. Mam dla Ciebie radę. Staraj się słuchać mamy, nie robić rzeczy złych i niezgodnych z prawem to nie będzie lania

Gość smutny kotek
Dzięki za rady, postaram się polepszyć, wiem że dobrze nie robię ale nie uważam też że jestem jakaś bardzo zła jak mnie tu niektóre z was przedstawiają, muszę się przespać bo nie spałam całą noc

Gość gość
Śmiem twierdzić, że czasem było ono konieczne żebyś przemyślała złe zachowanie.Nie jakieś mocne, ale kilka razów na tylek

Gość smutny kotek
czasem płacze ale ze złości ze dostałam

Gość gość
nie jestes zła - jestes głupia - ale to szczerze mówiąc gorzej

Gość gość
też uważam że dostajesz słusznie, za takie wyczyny tak ze 20 pasów po gołym tyłku to dobra kara wielu takim nastolatkom jak ty to by bardzo pomogło takie lanie lanie niegrzecznej dziewczynie nie zaszkodzi wręcz przeciwnie

Gość smutny kotek
Idę spać, jak się prześpię to napiszę, dzięki za rady chociaż współczucia od was zbytnio nie otrzymałam (nie od wszystkich oczywiście) i z tego co widzę to większość uważa że w tym że jestem tak karana nie ma niczego złego, może napiszecie czemu tak uważacie, pewno żadna z was nigdy nie dostała i nie wie że po pierwsze to boli a po drugie jest upokarzające, chociaż może i troszkę zasłużyłam. Jak wstanę to dam znać, mam nadzieję też że mama nie będzie już na mnie taka zła. Do zobaczenia. Paa

Gość gość
Szukałam podobnych tematów na google i zauważyłam że dużo dziewcząt w wieku od 13-18 lat jest bita. Większości z nich jest mi szkoda ale autorki tematu nie. Ona akurat dostaje słusznie. Gdybym miała taką córkę to biła bym ją kablem ale moja dziewczynka jest bardzo grzeczna i wiem że wychowam ją na porządnego człowieka :)