Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje córki sie nie znoszą

Polecane posty

Gość gość

Jedna ma 16 lat a druga ma 23 lata.. Ta starsza strasznie nei znosi młodsze ji w ogóle nie mają o czy mrozmawiać! A na dodatek ta starsza ciągle bije moją młodszą... co robić ? :(

Gość gość
Sędziować.

Gość gość
Pomóżcie

Gość gość
Błagam co robic ?

Gość gość
może rywalizują ze sobą, sa zazdrosne...zastanów się, czy aby nie faworyzujesz żadnej. Ja mam 4 lata młodsza siostrę i przez postawę rodziców (zwłaszcza mamy) nie mam z nia zbyt dobrych relacji. Ona jest zawsze usprawiedliwiona, a ja jestem ta gorsza...to rodzi konfklkty między rodzeństwem niestety.

Gość gość
Zgadzam się z wypowiedzią powyżej. Może problem tkwi w rywalizacji o twoje zainteresowanie. Mój facet ma o dwa lata młodszą siostrę. Zawsze we wszystkim usprawiedliwiona, dopieszczona, wychwalana (zupełnie bezpodstawnie)... Przez takie podejście rodziców mój facet nie dąży do poprawnych kontaktów z siostrą. Nie boli go fakt, faworyzacji siostry a postawa siostry robiącej z siebie ciągle "ofiarę losu" i podjudzania rodziców względem jego osoby.

Gość gość
dokładnie

Gość gość
Ale bicie jst niedopuszczalne..

Gość gość
teraz juz za pozno, trzeba bylo interweniowac jak byly male. Moi rodzice tez ubolewaja, ze nie znosze brata, a gdy mogli cos zrobic mieli w d***e. (Moj brat sie urodzil krotko po mnie i mozna powiedziec, ze zostalam "porzucona" wiec odreagowywalam to na nim). Jak sie od malego nie nauczy dziecka kochac to potem w wieku kilkunastu lat tez nie bedzie umiec

Gość gość
za duza roznica wieku, inne potrzeby i priorytety. do tego byc moze maja kompletnie inne charaktery. podejscie rodzicow tez odgrywa role.