Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BiałaGurami

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku! grupa wsparcia

Polecane posty

Gość gość
Klara, Tonka-trzymamy kciuki w tym miesiącu to nie mój cykl, w 10dc pęcherzyk 11mm ale miał dziwny nieregularny kształt, mimo tego byłam w 15dc zobaczyć co dalej, no pęcherzyk jaki był taki został, nieregularny i dalej 11mm Rozmawiałam o inseminacji,ale poki co mój M jest przerażony badaniami Sylweek- czy tój M miał badanie na chlamydie? na czym polegało badanie-z krwi, moczu czu może wymaz u urologa? Anila

Gość Tonka1873
Anila dzziekuje:) Ale ja już tyle razy miałam testy neg wiec pewnie i za tym razem tak będzie. Boli mnie podbrzusze, ale to pewnie przez duphaston. Klara, czemu lekarz nie chciał Ci dać zastrzyku? Dziwny ten lekarz. Sylwek, ja też tak myślałam wcześniej, że chciałabym adoptować, a teraz wiem ze niestety u mnie by to nie przeszło, nie czuje ze byłabym dobra mama dla adoptowanego dziecka. Ja jeszcze kilkanaście dni i wreszcie będę mogła zrobić test i przestać się łudzić. Dotąd przez wiele miesięcy nie miałam owulacji wiec nie miałam też żadnej nadziei,a teraz mimo wszystko człowiek sobie marzy co by było gdyby się udało.

Gość Tonka1873
Anila dzziekuje:) Ale ja już tyle razy miałam testy neg wiec pewnie i za tym razem tak będzie. Boli mnie podbrzusze, ale to pewnie przez duphaston. Klara, czemu lekarz nie chciał Ci dać zastrzyku? Dziwny ten lekarz. Sylwek, ja też tak myślałam wcześniej, że chciałabym adoptować, a teraz wiem ze niestety u mnie by to nie przeszło, nie czuje ze byłabym dobra mama dla adoptowanego dziecka. Ja jeszcze kilkanaście dni i wreszcie będę mogła zrobić test i przestać się łudzić. Dotąd przez wiele miesięcy nie miałam owulacji wiec nie miałam też żadnej nadziei,a teraz mimo wszystko człowiek sobie marzy co by było gdyby się udało.

Gość gość
Bo to był taki zwykły gin a nie od leczenia niepłodności. Pojechałam do niego na usg tylko bo clo brałam w tym miesiącu na własną rękę. On się na tym nie zna wiec mówił żebym jechała do swego lekarza po receptę na zastrzyk. Myślałam że może się uda. Klara

Gość Tonka1873
Wiesz co ja zrobiłam tak samo. Brałam clo od mojego prowadzącego i w momencie kiedy miałam iść na monitoring zadzwonili do mnie ze lekarz ma urlop. Wiec na gwałt szukałam innego który by mnie przyjął na monitoring. Nie dość że pierwszy raz w życiu u niego byłam a potraktował mnie jak swoją wieloletnią pacjentke to jeszcze co 2 dni przez tydzień robił mi monitoring W dodatku sam zaproponował zastrzyk. No i zapłaciłam dużo mniej niż u mojego wieloletniego lekarza, który w zasadzie nie bardzo interesował się moja osoba. Chodziłam do niego tylko dlatego ze wierzyłam w jego kompetencje. Chyba jednak nie warto 10 lat siedzieć u jednego lekarza. U mnie w mieście to w zasadzie nie ma żadnego ginekologa który nazywa się ginekologiem od leczenia niepłodności. Szkoda ze Ci nie dał zastrzyku ale może nie masz żadnych problemów z pękaniem :)

Gość gość
Maja: moim zdaniem Twoja lekarka dobrze Cię kieruje. A luteina czy duphaston tylko by wpłynęły na stymulację cyklu, a najpierw trzeba zobaczyć jak to jest z tym naturalnym cyklem i owulacją. Gdzie się leczysz? Masz jakieś objawy PCOS oprócz problemów z @? Pozdrawiam. Kasia.

Gość Tonka1873
Co tam u Was? Jakieś zmiany? Ja niedługo testuje ale raczej nic z tego nie będzie, co prawda mam wyższa temperaturę ale chyba jestem chora, bo ciągle mi zimno

Gość gość
U mnie kreska na owulacyjnym tescie dziś już ciemniejsza także owulka wkrótce, wieczorem zaczął jajnik pobolewa także chyba mój pęcherzyk szykuje się do pęknięcia. Klara

Gość Tonka1873
Klara, a który masz dzień cyklu? Kiedy przewidujesz owulacje?

Gość gość
Dziś 19, myślę że jutro, najpóźniej pojutrze. Chociaż to różnie może być. Klara

Gość Tonka1873
To powodzenia Klara! W ogóle jeśli to Twoje imię to jest piękne, chciałabym corke nazwać Klara

Gość Sylweek80
Anila, badanie na chlamydie miałam wykonaną tylko ja. Reszta badań była z krwi. Póki co wybieramy się z mężem do androloga, może coś powie ciekawego. Jestem w trakcie stymulacji, może w tym tygodniu już będzie inseminacja.. Zobaczymy, chociaż z tymi wynikami się nie nastawiam.

Gość BiałaGurami
Część, ja juz po okresie. Czekam na wizytke u gin, myślę ze wtedy powinnam być w okolicach owi to na USG podejrzymy czy tak sie dzieje :) w ogóle ostatnio 2 osoby z mojego otoczenia pironily. Nie wiem nie cieszę się z tego ale poczulam większą normalność.

Gość gość
A u mnie kreska na teście owulacyjnym nie ściemniała tylko zrobiła się jeszcze jaśniejsza, czyli nie wiem czy ta owulacja w końcu była czy nie. Jutro idę do gina na usg wiec się okaże. Klara

Gość gość9876
witam was kochane .. okres spóźnia mi się 13 dni.. 6 dnia zrobiam test i wyszła 1 kreska.. nastpnego dnia dostałam okresu ale była to jedna plamka a potem malutka druga na papierze i tyle.. Myslicie że jest szansa?? ostatnio ciągle mi się spóźnia okres no ale wtedy mąż był za granicą.. ponad miesiac temu wrócił.. robić test czy sie nie łudzić?? Już mam troche dosyc tych testów a maz sie smieje ze wydaje na nie fortune. pozdrawiam :*

Gość gość
Często masz takie opóźnienia? Ja bym zrobiła test albo betę lepiej,wtedy będziesz miała 100%pewności. Klara

Gościu po takim czasie test powinien wykryć chyba ze owi Ci się przesunela a to byla implantacja :) powyorz tym test! Klara daj znać co powiedzial gin.

Gość gość
Dziewczyny ja już nie wiem co chodzi z ta moja owulacją. tydzień temu miałam w prawym jajniku pęcherzyk 19 mm, dziś 13mm i 15mm (lekarz powiedział ze się zmniejszył). A w lewym tydzień temu nic nie było a lekarz mi dziś mówi że owulacja była z lewego jajnika a lewy jajowód mam niedrożny więc co mam myśleć, są szanse na ciążę? Testy nie pokazały owulacji. Klara

Gość Tonka1873
Gościu możesz się łudzić dopóki nie ma @. Zrób bete , Mi w ciazy wyszedl pozytywny test dopiero w 9 tygodniu i był bardzo bladziusienki

Klara szanse są zawsze :) nawet z niedrozne ktoś unas nnawet na forum zaszedl ;) ja juz się nie mogę doczekać wizyty u lekarza i starań :) powaznie. Dobrze zrobil mi ten rok. Fizycznie i psychicznie!

Gość gość
No to ja parę miesięcy temu zaszłam w ciążę z niedrożnym jednym jajowodem. Chodzi mi o to że jak owulacja jest z lewego jajnika a jajowód lewy niedrożny to już szans raczej nie ma. gdyby była z prawego to co innego. Klara

Gość gość
Nie , nie masz szans bo niby co jaeczki ma przeskoczyć. Masz szansę co drugi miesiąc i nie ma się nad czym zastanawiać

Gość BiałaGurami
Klara a bo to nie takie historie....

Gość gość
To nieprawda, ze co drugi miesiąc bo miałam cztery miesiące pod rząd owulację z jednego jajnika, po zdrowej stronie. Więc stwierdzenie że owulacja jest w jednym miesiącu z lewego a w drugim z prawego (w moim przypadku) jest mitem. Klara

Gość gość
Zrobiłam rano test bo nie miałam kiedy iść na betę.. test negatywny ale to krwawienie było tydzień temu to może jeszcze za wcześnie ?? Znowu złapałam solą i nic mi się nie chce.. Gość 98

Gość gość
Zrobiłam rano test bo nie miałam kiedy iść na betę.. test negatywny ale to krwawienie było tydzień temu to może jeszcze za wcześnie ?? Znowu złapałam solą i nic mi się nie chce.. Gość 9876

Gość gość
Hej... dawno tu nie zaglądałam. Pisałam o problemach po stronie męża. We wrześniu z badania nasienia wynikało,że wszystko jest dużo ponad normą tylko morfologia 3% a potrzeba 4 minimum. Już się cieszylismy, że tak szybko się polepszyło, że już nie dużo brakuje i może się uda.... Niestety :( wczoraj odebrałam wyniki kolejnego badania, totalna załamka i znowu wszystko od początku. Nie dość, że morfologia spadła tylko do 1%, to spadły wszystkie parametry, wszystkie! Do tej pory był problem tylko z morfologią , a teraz jest *****iwośc tylko 19% a w ostatnich miał 60% :( Spadła też całkowita ilośc plemników o ponad połowę. Totalna masakra!!! Zastanawiam się tylko jak to się stało, minęły 3 miesiące, nic się nie wydarzyło, nie był chory, przeziębiony, nic! Brał witaminy i poszedł powtórzyć badanie i co?? Jak myślicie co jest tutaj nie tak?? On już w ogóle teraz mówi o tym,że dzieci miał nie będzie. Cały czas był dobrej myśli, może bardziej nawet w to wierzył niż ja, a od wczoraj koniec... Doradźcie, napiszcie coś. Asiek

Gość gość
Chyba jakaś awaria na temacie...