Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BiałaGurami

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku! grupa wsparcia

Polecane posty

Gość gość
gość 2017.02.09 witam Cię! Chciałabym cię zapytać czy masz monitoring owulacji i czy duphaston bierzesz na pewno po potwierdzonej już owulacji... A z hormonmi to robiłaś jakieś badania? Pozdrawiam Klara

Gość gość
gość dziś dlaczego uważasz ze nasi mężowie czują się nieciekawie????? Mi się wydaje że czują się tak jak i my bo razem z nami się o te dzieci starają.... a czy odpuścimy? być może... tego nikt nie wie. Klara

Gość wyczekującanafasolke
Cześć dziewczyny. Nie mam już siły, po półrocznym tuleniu się co dwa dni – NIC. Ginekolog, endokrynolog. AMH tak niskie, że nawet nie ma o czym mówić. W końcu ustalone co dalej – in vitro z kd. Czy któraś z Was ma również wskazania do tekiego zabiegu? Ja jestem w Invimedzie…

Gość gość
Napisałam, że nieciekawie, bo byłam w tej samej sytuacji co Wy teraz, ale znacznie krócej. I wiem co sie dzieje w głowie, wiem jak to jest. I wiem, jak wtedy przeżywał to facet. Jest trochę tak, ze to kobieta jest inicjatorka wszystkich wizyt lekarskich, badań, działania. A facet bezwiednie sie temu poddaje i robi to, co mówią mu że jest słuszne

Gość BiałaGurami
Gościu nie zgadzam się ze to kobieta jest zawsze inicjatorka. U mnie mój M mnie znowu pcha do lekarza i nawet chce iść ze mną :) wiesz ja odpuscilam na rok by odpocząć i nabrać dystansu :) oplacilo się bo mam wrażenie ze nigdy się mię stara lam :p

Gość michalina92
jestem gosc z 9.02 19:39. odpowiedz do Klary-nie mam ani monitoringu owulacji ani nie robilam zadnych badan.poprostu to przepisal ale chodze z kasy i chyba zmienie lekarza jak tylko auto wroci z naprawy i mysle ze wybiore sie do juz takiego specjalistycznego gabinetu w naszej okolicy i tam pare badan zaraz na miejscu Ci robia

Gość gość
Michalina a w jakich dniach bierzesz ten duphaston? Nie wiem też na jakiej podstawie lekarz dał ci clo. Clo się bierze jeśli owulacja nie występuje, lek ten ma pobudzić jajniki do pracy. A duphaston można wziąć około 1-2 dni po owulacji bo jeśli weżmiesz go przed owulacją to ci ją zablokuje. Mam nadzieję że ten lekarz do którego chodzisz ci to powiedział. Klara

Gość michalina92
nie nie powiedzial mie tego,biore od 10 dnia raz dziennie przez 10dni

Gość gość
A w którym dniu cyklu masz owulację? Klara

Gość michalina92
cykle mam 30dniowe wiec tak kolo 14-15dnia.kurcze zmartwilas mnie.ja mialam cykle krotkie a teraz mam wlasnie te 28-30dni i mialam malo progesteronu ale lekarz nie zlecal zadnych badan to wiem od znachorki

Gość Tonka1873
Ja za tydzień idę do kliniki 40km od mojego miasta, niestety tutaj u mnie nikt mi nie dał nadziei. Nie potrafią sobie poradzić z moja choroba. Czasem jeszcze bywa mi smutno, ale zaczynam się już z tym godzić. Szkoda życia na takie 'zycie'.

Tonka glowa do gory pamiętaj ze nie jesteś ani sama, ani jedyna z tym problemem. Klara co u Ciebie? Czas mija nieublagalnie i ostatnio żadnej ciąży na forum! Do roboty dziewczyny ;) ja ten cykl ,odpuszczam, na poczet przyszlego mam nadzieje stymuliwanego od 1 dnia cyklu. Szczególny we wtorek, szczerze nie mogę się doczekac

Gość gość
Michalina jeśli brałaś duphaston od 10 dnia cyklu to owulacji napewno nie miałaś.... bardzo mnie dziwi strategia lekarza. Skoro daje clo to znaczy ze chce podstymulować owulację a potem każe brać duphaston od 10 dnia i blokuje to co wypracowało clo. Bez sensu. A może Ty źle go zrozumiałaś. Powiem ci jak u mnie było. Brałam clo od 3 dnia cyklu przez pięć dni, potem miałam na usg sprawdzane jak pęcherzyki rosną, potem czy już pękł, i jeśli była potwierdzona owulka to dopiero na trzeci dzień brać duphaston i miałam brać go przez 10 dni i zrobić test, jeśli negatywny to odstawić i czekać na okres. Ja mam nadzieję że ty się nie pomyliłaś.... może ona kazał brać po owu tobie przez 10 dni a nie od 10 dnia cyklu...??? Klara

Gość gość
U mnie owulka ale się nie spinam, nic ostatnio nie działamy, chociaż wczoraj się zdarzyło przytulanko. Musimy chyba mocniej za sobą się stęsknić bo ten seks jakoś źle nam już się kojarzy. Tonka w klinice na pewno Ci pomogą!!! Biała zazdroszczę Ci tej energii i zapału. Klara

Gość michalina92
nie,wyraznie powiedzialam 10 dzien cyklu..masakra

Gość gość
wyczekującanafasolke 2017.02.14 Cześć dziewczyny. Nie mam już siły, po półrocznym tuleniu się co dwa dni – NIC. x "tuleniu się"? naprawdę, bardziej adekwatnych słów nie znasz? dziecko jesteś? może zacznij uprawiać seks, to zajdziesz w ciążę. bo od tulenia to nie bardzo.

Gość michalina92
tam mialo byc powiedzial.a dzisiaj mam 14 dzien cyklu i czuje ze nie mam owu bo tak to brzuch mnie bolal albo plamienie bylo.co mam zrobic? odstawic tabletki,zmienic lekarza?

Gość gość
Ja bym na twoim miejscu odstawiła duphaston i jak najszybciej wybrała się do innego lekarza. Bez sensu faszerujesz się clo jak potem blokujesz owulkę duphastonem. Jeszcze jest taka możliwość ze lekarz chciał ci wydłużyć tym duphastonem cykl bo jeśli miałas 19 dniowe to druga faza była mocno krótka ale wtedy musiałby powiedzieć ze brać po owu. Może wróć do niego na wizytę i zapytaj dlaczego tak dziwnie masz ustawione leki. Mi się wydaje, że popełnił błąd. Przy podawaniu clo każdy lekarz zleca monitoring, nikt nie daje go w ciemno bo można zaszkodzić bardziej niż pomóc. Klara

Gość gość
Mamy tu jakiegoś gościa co się czepia o różne drobne szczegóły. Nie zwracajmy na niego uwagi to się jej znudzi i sobie pójdzie.... Klara

Gość gość
Michalina jeszcze chciałam zapytać czy ty wcześniej miałaś problemy z owulacją że dostałaś clo i do tego w podwójnej dawce??? Klara

Gość michalina92
to tez tak zlecil bez zadnych badan i wogole i bylo najpierw raz dziennie potem wlasnie zeby brac 2razy dziennie a potem ten duphaston dolozyl.jestes dosc obcykana w temacie z tego co widze.teraz mam cykle regularne i dluzsze no ale co z tego jak bez owu w tym miesiacu

Gość gość
Michalina, ja tez bralam clo od 3-7dc a potem duphaston od 16dc przez 10dni- a cykle mialam 28dniowe. Co do owu to na swoje przeczucia, bóle to nie patrz a przynajmniej kiedy bierzesz takie leki. Ja bralam clo przez 4miesiące i za kazdym razem jadąc na monitoring bylam na 100% pewna ze sa pęcherzyki- jajniki bolały strasznie a potem okazywalo się se owu Wogole nie było- przez 4cykle. To że nic nie czujesz to nie znaczy ze nie było owu Anila

Gość gość
Mualo byc zebys nie patrzyla na swoje przeczucia, sugerowala się bólem. Wogole to tak jak pisze Klara przy clo powinnas jeździć na monitoring Anila

Gość michalina92
dzieki za podtrzymanie na duchu bo juz mialam dola..ah trzeba zmienic nastawienie bo potem przez te nerwy odbija to sie na moim kontakcie z innymi a najczesciej z najblizszymi

Gość michalina92
dzieki za podtrzymanie na duchu bo juz mialam dolek.a to potem sie czesto odbija na moich najblizszych musze zmienic nastawienie co do tego

Gość michalina92
dzieki za wsparcie bo juz mialam dola.musze zmienic nastawienie bo to sie potem odbija na relacjach z najblizszymi..

Gość gość
Kafe nawala

Gość michalina92
dzieki za podtrzymanie na duchu bo juz mialam dola

Gość gość
ff

Gość gość
Michalina ty lepiej idź do jakiegoś innego lekarza i to w miarę szybko bo lekarz który daje clo bez żadnych badań to dla mnie bardzo dziwne. Podwójną dawkę dostają dziewczyny które nie mają w ogóle owulacji, także ty na oko zdrowa kobieta bo żadnych badań nie miałaś, dziecko też masz już a on w taki sposób Cię leczy to nie jest normalne... A jeśli boli cię mocno brzuch czy jajniki to mogą być efekty przestymulowania i porobią Ci się torbiele. Klara