Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Roczniak nie lubi dzieci

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma rok i dwa miesiące i nie lubi dzieci. W najbliższym otoczeniu nie ma żadnych dzieci, a kiedy serwuje mu kontakt z dzieciakami (żeby chociaż je sobie pooglądał) to przez jego zachowanie czuję się jak wyrodna matka. Odpuścić mu jeszcze przez jakiś czas, czy macie może jakieś pomysły jak sprawić by był bardziej otwarty albo chociaż nie bał się innych dzieci.

Gość gość
Mój ma dwa lata skończone i nadal ten problem wystepuje. Aczkolwiek ostatnio pomalutku się przełamuje. Moja rada to jak najczęściej chodź z nim na plac zabaw. W końcu zacznie się przełamywac.trotrochę to potrwa ale w końcu zalapie kontakt. Nam pomógł weekend z młodsza kuzynka. Przełamał się i powoli zaczął się z nią bawić. Pomału tez z innymi dziećmi zaczyna się bawić, naśladuje je :)

Gość gość
dziękuję za odpowiedź :) właśnie najgorsze jest to, że mój cierpi na brak kuzynek i kuzynów, a z moich koleżanek jako pierwsza zdecydowałam się na dziecko przez co mój syn gdy widzi dziecko zachowuję się jakby zobaczył ufoludka - chodzenie na plac zabaw pomogło o tyle, że może już być przy innych dzieciach. Ale jak się któreś rozpłacze to mój od razu tez zaczyna płakać - chce na rączki i najlepiej żebyśmy poszli sobie już z tego placu zabaw. Problem nie jest aż taki wielki, bo mały nie wpada w panikę na widok dzieci - ale chciałam go posłać do żłobka w przyszłym roku jak będzie miał dwa latka i zależy mi żeby polubił dzieci, skoro będzie miał z nimi do czynienia codziennie po kilka godzin dziennie ;)

Gość gość
a moja corka lubi az za bardzo,do tej pory (ma 2l. i 8m-cy)zaczepia na ulicy dzieci, czasem jest az nachalna i co mam zrobic?

Gość gość
To jest dopiero roczne dziecko - daj mu troche czasu!