Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patinkap

Po jakim czasie lub czy w ogóle zejdzie mi farba z włosów?

Polecane posty

Cześć dziewczyny! 2miesiące temu równo pofarbowałam włosy farbą firmy "schwarzkopf". Z natury mam kolor ciemny blond a ta farba byla tylko o 2-3 tony jaśniejsza, dopiero niedawno zauważyłam delikatne odrosty a kolor wyblakł hm... minimalnie Chciałabym się dowiedziec czy jest szansa ze farba zejdzie i po jakim czasie ( nie byłoby problemu powrotu do mega zbliżonego naturalnego koloru gdyby nie uczulenie, niestety juz wiecej wlosow pofarbowac nie moge). :)

Gość gość
skoro rozjaśniłaś włosy to farba nie zejdzie a jedynie odrastając włos będzie w naturalnym kolorze skoro farba Cię uczuliła jedyne wyjście zastosować szampon koloryzujący innej firmy w kolorze Twoich naturalnych włosów

jednak czy szampon w 100% nie uczula? i jak długo utrzymuje się ten kolor? Z jakiej firmy polecasz?

Gość gość
Nie zejdzie, nie licz na to ;)

Gość gość
Porcja szamponu przeciwłupieżowego + łyżka sody oczyszczonej - tak umyć raz na 2 tygodnie, farba schodzi aż miło. Wiem z doświadczenia, bo sama wyblakłą rudą ściągam i wracam do naturalnego ciemnego blondu :) tylko po akcji z sodą dobrze trzeba nawilżyć włosy, bo strasznie się przesuszają.

Gość gość
Patinkap, nie ufarbowalas wlosow tylko je rozjasnilas. rozjasnione wlosy nie powroca do dawnego koloru bo z nich ten kolor wywabilas. To tak jak z wybielaczem do tkanin... Mozesz jedynie, jak ktos ci doradzil wyzej zafarbowac calosc na kolor zblizony do naturalnego. Nikt nie zagwarantuje ci ze cie farba czy szampon nie uczuli, musisz zrobic test na malym kawalku skory, np za uchem wtedy zobaczysz czy jest reakcja alergiczna.

musisz czekać, aż odrosną;) może jakiś szampon koloryzujący nie będzie Cię uczulał? najlepiej jakbyś wiedziała na który składnik w farbie zareagowałaś alergicznie, wiedziałabyś czego się wystrzegać w składzie;)

-z soda wolne nie ryzykowac, - nie rozjaśniałam po prostu dałam n a wlosy farbe 2 odcienie jasniejsza niz moje naturalne wloski - ale chyba najlepiej bedzie poczekac az wyjda odrosty i delikatnie nie od skóry głowy pofarbowac, a jesli chodzi o moja alergie to ciężko z tym, sama do konca nie wiem na co, bo i na niektóre jedzenie, chemie,