Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Taki dom dla trzyosobowej rodziny, co myślicie?

Polecane posty

Gość gość

Mąż dawno temu dostał działkę poza miastem. Myśleliśmy, że tak to będzie sobie leżało i czekało ale miasto się rozrosło i powstały tam fajne osiedla ze sklepami, szkołą, przedszkolem, dużo zieleni, komunikacja miejsca - słowem cudo :) Mieszkamy teraz na blokowisku, trzecie piętro bez windy, sąsiedzi z każdej strony, brak garażu i wszędzie beton. Postanowiliśmy się wybudować póki dziecko jest malutkie ale nie jesteśmy milionerami więc większe domy odpadają, bo nie chcemy kredytu. Na nasze mieszkanie mamy już kupca, mamy oszczędności, a dom jest z gatunku tanich w budowie, większość mebli i gratów już mamy więc to też nam odpada tak jak i działka :) Obiektywnie i szczerze co myślicie? dobry dom dla rodziców z jednym dzieckiem?? http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-pod-agawami-2/m679217d1b9e7b

Gość gość
o jeju następna zastaw się a postaw się Kobieto to jest jakiś kurnik a nie dom ale jak chcecie się gnieść jak szczury w klatce to proszę bardzo za to będziesz mogła błyszczeć, że masz "dom jednorodzinny" :o Masa porządnych ludzi mieszka w blokach i wiedzą gdzie ich miejsce bo jak dom to albo porządny albo wcale inie ma co się porywac z motyką na księżyc! ja mieszkam w bloku ale przynajmniej jak człowiek żadnych skosów nad łbem. Co ty będziesz miała na tym poddaszu? będziesz ryć głową w sufit ale będziesz mogła mówić, że mieszkasz w domu WWWOOOOWWW SUPER! a w ogóle jak cię czytam, wszystko tanio, oszczędnie, dom tani, mały, jedno dziecko i najważniejsze żeby tak wymanewrować, ściemnić, zakombinować żeby czasem d/u/p/y nie ruszyć do większej roboty żeby na porządny dom i drugie dziecko zarobić. Brzydzę się takimi leniami którzy żyją po najmniejszej linii oporu! Polskie kombinatorstwo i cwaniactwo!

Gość gość
a dlaczego tylko trzyosobowa rodzina

Gość gość
gość dziś ale zawistnik! hahaha

Gość gość
Jedno dziecko? już taka pewna jesteś? hmmm zastanawiam się czy leniwa baba czy karierowiczka czy następna histeryczka cio poloniła w óśmym tigodniu i juź nidy więciej w ciązię ziachodzić nie chcie buuuuuu mała dziewcinećka i nie wiem co gorsze autorko i gośc wyżej ma rację to jest kurnik a nie dom :P

Gość gość
dlaczego trzyosobowa? no bo ja,Mąż i dzieci.

Gość gość
Domek fajny, budujcie sie. małym dzieckiem super sprawa. Ja też mieszkam w bloku na 3 piętrze bez windy z 2ką maluchów. Chcemy mieć dom, ale niestety to pieśń przyszłości.

Gość gość
gość dziś komuś dalej gul skacze :) . Ośmieszasz się tylko i jesteś żałosna. Domek super! Nie ma sensu budować czegoś za dużego, bo koszty ogrzewania i utrzymania są większe. Ten wygląda na w sam raz. Nie wiem, w jakim jesteście wieku i jakie macie plany, ale warto mieć pokój zapasowy dla ew. 2 dziecka :). Powodzenia w życiu, zazdrośnikom na pohybel!

Gość gość
JA PRDL dziewczyna pyta o dom a te szczekają, że jedno dziecko :o serio wam te pieluchy tak myślenie zadżumiły, ze o niczym innym juz gadać nie umiecie? Autorko bardzo fajny dom i ja widze różnicę między nim gdzie masz kawałek ogródka, garaż, sąsiadów za płotem, kupę zieleni i idziesz najdalej na pięterko, a mieszkaniem w bloku gdzie masz sąsiadów, nad głową, za ścianami i pod stopami, zapierdzielasz na 3 piętro z siatami, zero ogródka, garażu i wszędzie bloki no ale jak oni nie widzą to może w ogóle niech w piwnicach i śmietnikach sobie zamieszkają przecież i tak różnicy nie zobaczą ;) ;)

Gość gość
gosc z 10:07 ty masz jakies problemy psychiczne?? serio pytam;-) nie jestem autorka tematu Do autorki, nie zaglebialam sie w projekt zbytnio, mi sie po prostu wizualnie ten dom nie podoba ale to kwestia gustu. Jestes absolutnie pewna, ze bedziecie tylko 3 osobowa rodzina? Bo to napewno trzeba wziac pod uwage. My uaprlismy sie na dom z 3 sypialniami na gorze, wiekszosc w projekcie miala 4 ale my koniecznie chcielismy miec 3 wieksze sypialnie. Teraz mamy 3 dzieci (trzecie w planie ppojawilo sie pozniej) i okazalo sie , ze przydalyby sie 4 sypialnie. Na szczescie jest jeszcze pokoj na dole do dyspozycji;-)

Gość Stefaniaaaa
Dobra, będę chyba jedyną osobą która się wypowie na temat. Co do domu- projekt ładny, ale zdecydowanie za mały. Wiem że 100 m mieszkania wydaje sie bardzo dużo, ale metry w domu zupełnie inaczej się rozkładają. 100m dom to chatka tak naprawdę. A jak przybędzie wam potomstwa? Nie ma co się rozdrabniać- szukajcie projektu conajmniej 40 m2 większego

Gość gość
szczerze? nawet jak bym miala duzo kasy to wole male domki a ten jest super:) buduj sie . Lepszy "kurnik" (sama chciala bym taki kurnik) niz siedzienie w bloku. Naprawe! spokojnie starczy miejsca nawet dla 2 dzieci.

Gość gość
no wy tak z tym potomstwem:)dlaczego wychodzicie z zalozenia,ze autorka zaliczy wpadke,albo sie zacznie rozmnazac dalej?:Pjak chce tylko 1 dziecko to jej zadna sila nie zmusi by rodzic kolejne.

Gość gość
Ha ha przeczytalam post autorki i od razu pomyślałam, ze zaraz ktos jej wytknie, ze ma tylko jedno dziecko

Gość Stefaniaaaa
nikt jej nie wytyka, ale może trafić się drugie i wtedy będzie ciasno. Po co budować dom żeby było ciasno? Zawsze trzeba mieć w zapasie 2 pokoje które wydają się niepotrzebne. Zawsze potem się okazują przydatne

Gość gość
Autorko, projekt jest jak najbardziej dobry, nie zastanawiaj się..... buduj i żyj dobrze, a tymi ujadaczkami się nie przejmuj.

Gość gość autorka tematu
hehe dziewczyny ja się nie przejmuję wiem, że to mały dom ale mieszkanie mam teraz jeszcze mniejsze mimo, że jak na stare bloki to i tak duże bo 60m2 ale to nie to samo co dom. Czasy są ciężkie nie chcemy kredytu. Lepsze ciasne ale własne. Zarabiamy dobrze ale bez przesady, a tak jak mówicie to trzeba utrzymać, ogrzewać i sprzątać. Lepiej na luzie mieszkać niż się szczypać za chwilę, bo się przesadziło. Pokój dodatkowy jest ale chcemy tam zrobić taki a'la gabinet (dla nas do pracy, bo oboje jesteśmy nauczycielami) z rozkładaną sofą żeby goście mogli nocować. Ja już nigdy w ciążę nie zajdę. Synek ma pół roku, a ja mam dopiero 30 lat ale jest to fizycznie już niemożliwe niestety. Nie wiem jak to inaczej napisać żeby nie wylatywać tu z flakami i wnętrznościami.... :P Chyba, że mąż zajdzie w ciążę :D W każdym razie upewniłam się tylko w tym projekcie. Jeszcze poszukam innych ale póki co ten mi przypadł do gustu ze względu na fajną bryłę, garaż, taniość w budowie i gabaryty :) Poszukam większych tak jak mi ktoś radzi i rozważymy wszystko ale muszę mierzyć siły na zamiary.

Gość gość
Stefaniaaaa dziś nikt jej nie wytyka, xxx to sobie zobacz 10.07 i 10.15 :P w sumie fakt taki ktoś to jest NIKT i NIKIM pozostanie aż do swej nędznej śmierci!

Gość gość
Dziecko będzie mieszkać w pięknym domku ale samo, smutne, zapomniane jako wasz dodatek do kanapy, bo zawsze będzie opuszczonym jedynakiem Autorko zapewne o adopcji też nie słyszałaś? Śmieszą mnie tacy ludzie

Gość Stefaniaaaa
A po co ma adoptować? Chciała mieć 1 dziecko to ma i jej sprawa. Chuj wam do tego. A autorko zaplanuj dodatkowe 2 pokoje choćby na graciarnię czy suszarnię. Zawsze takie sie przydają. Pamietaj że 100 m domu to często mniej niż 70 mieszkania- zupełnie inaczej się m2 rozkładają

Gość gość
Autorko nie załamuj się są leki, terapie może nie warto na starcie się poddawać może jeszcze nie wszystko stracone :)

Gość za mały ten domek
wg mnie ten dom jest za mały. sama w marcu wynierałam projekt. wybrałam 98 mkw i co? pokoje 10 mkw. co tam wstawisz. pokój ma miec min 15 mkw wg mnie. dalego buduje 120 mkw plus 80 na górze do ewentualnego zagospodarowania pozniej jakbysmy zdecydowali sie na wiecej niz 1 dziecko.

Gość gość
zwykle nie wtracam sie w takie gadki bez sensu ale musze zapytac goscia z 10:42 CO CIE TO OBCHODZI? Czy autorka pyta sie ile ma miec dzieci? masz jakis problem, traume??????

Gość Stefaniaaaa
Bardzo ładny dom, fajne wyjście na taras, aczkolwiek dach ma sporo skosów więc was bardzo drogo wyniesie.

Gość gość autorka tematu
stefania wezmę to też pod uwagę tylko nie wiem czy niezbędne są aż dwa dodatkowe pokoje dla naszej trójki. Jest garaż i kotłownia na niewielkie graty a większych nie mam zamiaru składować bo po co? Teraz też nie mam pralni, graciarni i suszarni ani nawet dodatkowego pokoju, bo mamy tylko trzy pokoje i jest ok ale zasiałaś ziarno niepewności we mnie :D poszukam jeszcze czegoś na ok 110-115m2 z jakimś pierdzielnikiem ale 140 to zdecydowanie dla nas za dużo.

Gość Stefaniaaaa
Wiem że w bloku nie masz, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia. Proponuję Ci zebyś zrobiła jak ja- poszukaj wśród znajomych kogoś kto ma 100 m i zobacz jak te metry się rozkładają. Sama zapewne stwierdzisz że to mało :) Ja też miałam plany 100 m dopóki nie zobaczyłam że te metry w domu uciekają na kotłownie, klatki, schody itd.

Gość gość
pralnia sie przyda na pewno, graciarnia tez. Ja zaluje, ze nie mam pralni i to pranie stoi mi w korytarzu, graciarnie na szczescie mam

Gość gość
Autorko dom ma prawie 100 metrów. Biorac oda uwage, ze macie ziemię to ja bym się nie zastanawiala. I patrz też na koszty utrzymania, ogrzewania itd. My mamy dom 100 m2 z tym, ze parterowy i na wiekszy się nie porywalismy, bo również chcieliśmy bez kredytu. Też mam 4 pokoje i jedno dziecko. I gdyby teraz miało być drugie to bez problemu byśmy znalezli miejsce. Nie słuchaj tych ktore mowia, ze kurnik, ze mały, bo 100 metrów to jest odpowiedni metraz. I widać, ze jestes rozsadna, bo nie myślisz w kategoriach - niewazne, ze kredyt na 30 lat ważne ze wieeeelki dom. Ja bym na Twoim miejscu budowala bez zastanawiania się i nie kombinowala z wiekszym, bo wiadomo ze im większy tym większe koszta budowy i utrzymania.

Gość gość
pralnia jest konieczna, bezwzględnie! Bo potem w pokoju pranie stoi i zawadza, zwłaszcza że w takim metrażu nie będa one zbyt duże