Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda Leszno

kto sie zdrowo odzywia i dba o sylwetke? potrzebuje porady

Polecane posty

Gość Magda Leszno

jakis jadlospis czy cos

Gość Magda Leszno
niekoniecznie zeby schudnac nie mam nadwagi tylko klopoty z zoladkiem. lekarz zalecil "zdrowe odzywianie" ale ja nie mam ;pomyslow na posilki

Gość gość
Ja pomogę, jesteś?

ja się zdrowo odżywiam, musisz dobrać jadłospis sama, ja się na nikim nie wzorowałam. mam przewagę warzy, nie piję mleka, jajko raz na ruski rok, rybę czy mięso też rzadko, a zamiast tego soczewica, kukurydza, cieciorka, cukinia itd. mleka roślinne do picia tylko woda i soki wyciskane bez cukru w ogóle czytaj składy, im krótszy tym lepszy, unika tłuszczów utwardzonych i syropu fruktozowego na śniadanie owoce potem - głównie warzywa płatki, kasze, ryż brązowy, ziemniaczek, zupy warzywne najważniejsze to warzywa i brak chemii. i niejedzenie w nocy tak jem od paru lat, nie z musu, to jest wszystko bardzo smaczne, a diety to największy morderca, bo ograniczają i wykluczają niezbędne składniki. musisz się odżywiać spontanicznie i różnorodnie

lekarz zalecil "zdrowe odzywianie" ale ja nie mam ;pomyslow na posilki x jak masz kłopoty z żołądkiem to pewnie nie możesz nic smażonego, a raczej gotowane i pij sobie herbatę miętową.

mam grupę krwi 0 RH* czytałam, że podstawą jest mięso za którym średnio przepadam wolę ryby nabiał i warzywa-owoce