Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o takim zachowaniu mojej matki?zabawcie sie w psychologa..

Polecane posty

Gość gość

jestem po studiach i nie mam pracy w zawodzie(pracuje dorywczo fizycznie w warszawie) i moja matka ukrywa to przed sąsiadami z mojej rodzinnej wioski....wszyscy pytaja jej gdzie ja pracuje a ona nie przyznaje sie ze nie mam pracy.. tylko wyzywa sie na mnie i jak przychodzi do domu to cala sina jest z nerwów i teksty do mnie typu:"znowu ta baśka pytala o ciebie...az sie cala trzęse..juz nie wiem co mam mowic ludziom przez ciebie"... czemu matka sie tak zachowuje? jak myslicie?

Gość gość
ma mentalnosc prostej,prymitywnej kobiety dla ktorej wazne co ludzie powiedza

Gość gość
to akurat oczywiste, ta basia, czyli osoba, której musiała wcześniej przygadywać, czy owa basia ma dzieci, które np. słabo wypadały w nauce?

Gość gość
moja mama tez jest podobna, tylko ze u mnie chodzilo o mieszkanie z chlopakiem bez slubu. pochodz e zmalej wioski i na studiach mieszkalam w duzym miescie, gdzie poznalam chlopaka. dzis jestesmy od 5 lat malzenstwem ale wtedy mieszkalismy 3 lata bez slubu. moja mama przestala nawet sie do mnie odzywac z tego powodu, wyobrazasz sobie? bo twierdzila ze jej wstyd jak pyta o mnie po mszy ksiadz, gdzie jestem itd. i ze sasiedzi pytaja. paranoja.

Gość gość
ile mialas wtedy lat?

Gość gość
mama twoja autorko ma rację,że wstydzi się bezrobotnego dziecka. wstyd bo sąsiedzi będą obgadywać i uważać jej dziecko za nieudane. proste jak drut. każda matka by sie wstydzila bezrobotnej córki.Zwłaszcza jak slyszy ,że innych dzieci mają super prace i sobie radzą w życiu.Każda matka chce być dumna ze swego dziecka.

Gość gość
kobieta jest uzalezniona od opinii sasiadow. ale wybacz jej to. ty z grajdolka wyjedziesz a ona tam zostanie i bedzie wysluchiwac tych pierdusnic myslacych w typie: maja kapliczke przed domem a ich corka jest rozwodka to czysta hipokryzja jak tak mozna :D

Gość gość
ja sie bardzo zle czuje z tego powodu ze rodzice sie mnie wstydza..placze przez to czesto :(a najgorsze ,że matka ciągle porównuje mnie z innymi rówiesnikami.tak sie sklada ,że ona pracuje z mlodymi dwoma dziewczynami w moim wieku i ciągle mówi :"jakie one są w porownaniu z tobą dojrzałe i radzą sobie w zyciu ,a ty wiecznie w glowie jak dziecko masz i głupio" nieraz podkresla ,że dowiedziala sie ,ze moja koleżanka z liceum ma super prace ,bo pracuje w banku i specjalnie to podkresla ,że ja sobie nie radze a ona tak...wiem ze jej smutno ,że nie jestem taka jak inne osoby w moim wieku(inni maja juz kilkoro dzieci i fajne prace itd) często placze przez to:(

Gość gość
kazdy chcialby byc akceptowany ze wszystkimi problemami, ale nie kazdy jest. pomijajac kweste czy to dobre czy zle, matka chce cie zmobilizowac do wiekszej samodzielnosci i aktywnosci i tu akurat ma racje - nikomu to jeszcze nie zaszkodzilo. wiedz nie becz tylko zastanow sie co zrobic zeby miec lepsza prace albo byc bardziej samodzielna

Gość gość
MATKA MA RACJĘ.

Gość gość
matka ma racje częsciowo - bo jej nie motywuje a doluje. od tego jest krok do depresji

opinia otoczenia i sąsiadów jest dla niej bardzo ważna. mama chce cie zmotywować do szukania lepszej pracy, ale troche robi to niefortunnie. może nie jest świadoma, że to ciebie krzywdzi. porozmawiajcie o całej sytuacji

Gość gość
Ona Cię kocha i błędnie myśli, że w ten sposób zmotywuje. Ciebie dołuje, do innych chwali. Ma mentalność mojej teściowej. Mojego męża zawsze dołuje, a do innych go wychwala :D

Gość gość
Toksyczna osoba. ..