Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Feuerleben

Wierność jest nudna?

Polecane posty

Gość Feuerleben

Tak się zastanawiam, nad wiernościami w związkach i wydaje mi się że wiernośc może być nudna. Załózmy ze ktoś jest 15lat w zwiazku i nudzi juz go to ale zeby nie niszczyc malzenstwa i dzieci, spotyka się z młodszą gdyz juz ma dosyć tej nudnej wierności. Sądzicie że jest to chamska zdrada czy jednak usprawiedliwiacie taką osobę która z nudów spróbowała czegoś innego.? Ja bym jednak takiego człowieka chyba usprawiedliwiał.

Gość gość
ja powiem tak, byc ze sobą wiele wiele lat czy nawet cale zycie i sie dalej kochac to naprawde szczęscie, takie zgranie się to jednak rzadkosc, ile jest takich par ? 10% ? ogolnie monogamia nie jest normalna i naturalna, ludzie dążą do niej bo takie mamy normy spoleczne ale z natura trudno walczyc Moja babcia i dziadek byli ze soba cale zycie, naprawde sie kochali, gdy dziadek umarl (mial 86 lat) babcia sie zalamala, strasznie płakała, w 3 miesiace duzo schudla, sama skora i kosci i zmarla nagle, pękl jej wrzód, chyba z nerwów, za pozno bylo na pomoc.

Dla kogo wierność w związku jest nudna... dla Ciebie czy Twojego męża? Kiedy jedno z dwojga zdradzi to drugi zawsze cierpi. Wierność nie jest nudna. Każdy związek z czasem ewoluuje i nie jesteśmy takimi samymi osobami jak 10 lat temu. Oczywiście do rozwoju związku jest jakiś potrzebny wysiłek woli. Warto o drugą osobę dbać przez dłuższy czas bo to zwyczajnie procentuje na przyszłość. Człowiek sie dociera z czasem i wtedy potrafi właściwie dbać o drugą połówkę czyli o związek. I o to chodzi :)

Gość gość
Jesteśmy małżeństwem 15 lat. Nie. Wierność nie jest absolutnie nudna. Po tylu latach uczucie i seks jest dużo głębsze, inne, kolorowsze, nie wiem jak to opisać. Byliśmy miesiąc temu na weselu. Tańczyliśmy patrząc sobie w oczy, śmiejąc się do siebie i z siebie. I za nic nie zamieniamy się miejscem z nikim, nawet z młodziutką, szczuplutką panną młodą.