Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Dziwi mnie, ze dla sporej ilości ludzi historia jest nudna

Polecane posty

Przecież to podstawa, bez historii nie byłoby teraźniejszości. Naprawde nie ma w was ciekawości, dlaczego świat wygląda tak a nie inaczej, jak to sie wszystko zaczeło, jakie było kiedyś, co sie działo w przeszłości?

Gość gość
Mnie ciekawi ale wybiórczo. Raczej patrzę do przodu a do historii wracam jeśli jest taka potrzeba życiowa;) Chwała tym którzy dbają o jej całość :)

Gość gość
"Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości." - Józef Piłsudski "Naród, który nie zna swej historii skazany jest na jej powtórne przeżycie." - kpr Piotr Konieczka, pierwsza ofiara II Wojny Światowej

Gość gość
Bez przesady, przecież historie poznaje się w szkole i jakieś pojęcie się ma. A w życiu późniejszym mamy bieżące sprawy. Nieciekawa byłaby historia jeśli teraźniejszość byle jaka (własne):classic_cool:

Gość gość
To przykre,ale większość osób,które tu piszą potrafią tylko żreć,spać i srać:-PJeszcze jakiś podły seks w klubie albo w krzakach,fascynacja ekskrementami i puszczaniem bąków.Chyba z tą historią i metalem trafiasz pod zły adres,narażasz się na hejty:-(,ale też czasem ktoś miły odpisze:-)Mnie akurat historia interesuje,lubię wycieczki objazdowe ze zwiedzaniem.

Gość gość
Cześć HazyShadeOfWinter :) Co porabiasz?

Gość gość
Razem z upadkiem Babilonu spłonęły tamtejsze biblioteki, tak więc i tak nie dowiemy się co było wcześniej. A przydało by się.

Gość gość
Mam odwrotnie wrażenie, że ludzi bardzo historia interesuje, tylko trzeba umiejętnie ją przedstawiać.

Gość gość
Ja też tak myślę,sporo osób chce poznać tą najnowszą nawet.Jest ciekawa i nie do końca odkryta.Ostatnio znajomi dyskutowali o powstaniach śląskich i o tym,co się działo w Gliwicach i Bytomiu w 45r,jak Rosjanie mordowali i wywozili.

Gość Historia

Mnie historia zawsze nudziła, a zajęcia z kobietą która recytowała podręcznik, a następnie kazała nam go przepisywać i zakuwać - męczyły.