Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo niskie cisnienie pod koniec ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 35. tygodniu i od wczoraj mam bardzo niskie cisnienie 105/65. Kreci mi sie w glowie i i troche mi slabo. Jak sobie podniesc cisnienie? Czy to moze byc niebezpieczne dla dziecka?

Gość gość
a co na to google?

Gość gość
Google ma na to 150 odpowiedzi. A ja szukam czegos sprawdzonego.

Gość gość
przecież każdy organizm reaguje inaczej, ja całą ciążę miałam ciśnienie 90/50, ale jestem niskociśnieniowcem, lekarz się mnie pytał czy żyję :-), tylko nie miałam zawrotów głowy, ani słabo się nie czułam, dziecko zdrowe, w ciąży o ile pamiętam groźne jest za wysokie ciśnienie

Gość gość
Ja w ciazy mialam 60/90 bardzo zle sie czulam caly swiat mi wirowal , kiedy wstawalam z lozka przewracalam sie na meble i sciany, do tego wymioty. Skonczylo sie szpitalem gdyz bylam juz bardzo odwodniona i mialam goraczke to bylo ok 36 tydz ciazy. Lekow na podwyrzszeni nie dostalam tylko kroplowki. Moze zglos sie do lekarza

Gość gość
Szklanka letniej wody podnosi ciśnienie

Gość gość
ja od początku ciąży mam 100/60 i 90/60 :D i jakoś żyję. Po prostu taki mam organizm, co mam zrobić ? Tylko tyle, że jestem po prostu cały czas słabsza i mam mniej energii

Gość gość
Czy przed ciążą też miałaś niskie ciśnienie? Jeżeli tak to nie jest to poważna sprawa. Zakładając, że byłaś przebadana w tej sprawie. Lepsze niskie ciśnienie niż wysokie. Niskie nie zagraża dziecku. Matka musi tylko pilnować żeby nie zemdleć:). Pić dużo wody około 3 l dziennie. Przy odwodnionym organizmie spada ciśnienie. Mi lekarz zalecił 2 razy dziennie słabszą kawę jak już będę czuła, że kręci mi się w głowie. Tylko dodatkowo trzeba pamiętać o wodzie bo kawa sprzyja odwodnieniu. Są jakieś mieszanki ziołowe, które to regulują, ale teraz nie pamiętam nazwy.