Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Balet czy zumba dla 5 latki?

Polecane posty

Gość gość

Chcę zapisać córkę na lekcje tańca, bo bardzo lubi tańczyć. CMacie jakieś doświadczenia? co jest lepsze? Zumba czy balet?

Gość gość
taniec brzucha, przyda sie jej na przyszłość

Gość gość
Ciężko powiedzieć, na zumbę nigdy nie chodziłam, słyszałam, ze nie jest to łatwe koordynacyjnie, ale mówię to o zdaniu dorosłych o zajęciach dla dorosłych. Sama na balet zaczęłam chodzić w wieku 5 lat i bardzo mi się podobało, kontynuowałam całą podstawówkę :) ale ja wtedy miałam głęboką fazę na wszystko związane z baletnicami, kochałam te baletki, sukieneczki i tą nutkę bajkowości towarzyszącej zawsze zajęcia, nauczyłam się też tam trzymania ładnej postawy, gracji i tego typu rzeczy. Także polecam zdecydowanie, sama bym zapisała gdybym miała córkę, ale zumba też pewnie nie jest zła :)

Gość gość
Też myślę o balecie, tytm bardziej, że ona sama by chciała. Jest tylko jedno ale.. STawia trochę krzywo jedną nóżkę, nie wiem czy to nie będzie miało jakiegoś wływu - czy balet tego nie pogłębi? Jakiś cxas temu byłam u ortopedy ale mówił, że to samo się ureguluje

Gość gość
Balet! Pracuję w przedszkolu i w czasach płatnych zajęć dodatkowych był u nas balet - ale taki full profesjonalny, dwa razy w tygodniu po 1.5 h (od 5-latków dopiero) - widziałam, jak pięknie te zajęcia kształtowały postawę dziewczynek. Zaczynały poruszać się lekko, prosto, z gracją. I chociaż mnie osobiście nigdy do baletu nie ciągnęło, to postaram się, aby moja córka zainteresowała się nim. Nie musi być to dla mniej pasja do końca życia, ale żeby choć troszeczkę jej to zakorzenić...

Gość gość
Pole dance

Gość Miłka34
Moim zdaniem balet , to świetna sprawa, dużo rozciągania i może się to przerodzić w naprawdę świetną pasję, tym bardziej, że w tego typu stroju http://arabesque.pl/pl/ każda dziewczynka czuje się zawsze jak prawdziwa księżniczka.

Gość gość
Ja bym wybrała balet bo ładnie "prostuje" sylwetkę. Zumba to dużo kręcenia tylkiem i jakoś tak mi nie leży dla 5latki. Choć jakbym nie miala wyboru to poslalabym i na Zumbe jeśli dziecko by chciało.

Gość gość
ja zapisalam moja 4 latke na poledance , a co nie sie uczy od malego