Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jak nie mam bierzmowania to jestem gorszy w oczach kościoła i Boga niż ..

Polecane posty

Gość gość

Ten co ma??? Jeśli tak to jak się zgłosić do tego bierzmowania mam 22 lata.

Gość gość
Kosciol katolicki to patologia

Gość gość
zgadzam się z przedmówcą

Gość gość
nie ma bogs więc po ch...j się bierzmowac

Gość gość
PODNOSZĘ !

Gość gość
W oczach Boga nie ma czegoś takiego jak lepszy, gorszy. Raczej bym operowała pojęciami bliżej, dalej Boga. O bierzmowanie zapytaj księdza

Gość gość
A za to się placi??

Gość gość
Mam tyle samo lat co ty i nie mam bierzmowania. Nie mam zamiaru nigdy go robic :)

ludzie, to o co pytacie to nie jest kwestia dyskusyjna, te wszystkie sprawy dotyczące relacji sakramenty a Bóg. nie da się dyskusyjnie ustalić w gronie laików czy Bogu zależy np. na przyjmowaniu przez Ciebie Komunii:O wystarczy poczytać w Biblii, KKK, literaturze historycznej i teologicznej. x Jeśli tak to jak się zgłosić do tego bierzmowania mam 22 lata. x to nie jest żaden problem, jak ja byłam bierzmowana to co chwile w ogłoszeniach itd. były godziny spotkań dla bierzmowanych dorosłych.

Gość gość
22:20 A wierzysz w Boga?

Gość gość
A za to sie placi czy jak

A za to sie placi czy jak x a skąd ma ktoś wiedziec jak jest w Twojej parafii, ja pierdolę, te trolle antykościelne są coraz głupsze:O

Gość gość
Nie jestem wierząca.

Gość gość
bierzmowany staje sie zołnierzem chrystusa bierzmowanie aktywuje ukryt moce ducha sw taki jest cel tego bierzmowania by walczył z złem ale wiele przyjmuje go od niechcenia a powino go prze przyjeciem ducha sw poscic jak to robił jezzuusa przed kazdym wydazeniem poscił

Gość gość
Bierzmowania zwykle udziela biskup. Innych namaszczeń może udzielać zwykły duchowny, ale bierzmowania tylko biskup, gdyż w Piśmie Świętym czytamy, że tylko apostołowie, których następcami są biskupi, udzielali Ducha Świętego przez wkładanie rąk. Wynika to z następującego przekazu biblijnego: ,A gdy apostołowie w Jerozolimie usłyszeli, że Samaria przyjęła Słowo Boże, wysłali do nich Piotra i Jana, którzy przybywszy tam, modlilisię za nimi, aby otrzymali Ducha Świętego. Na nikogo bowiem z nich nie był jeszcze zstąpi/, bo tylko byli ochrzczeni w imię Pana Jezusa. Wtedy wkładali na nich ręce, a oni otrzymywali Ducha Świętego" (Dz. (8,14-17). W kościele zamiast wkładania rąk praktykuje się bierzmowanie."