Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie warzywa można podawać niemowlakowi???proszę o poradę

Polecane posty

Gość gość

Zaczęłam powoli rozszerzać niemowlakowi dietę. Były marchewka, ziemniaki i dynia. Dziecko wszystko zaakceptowało. Kończy teraz 5 miesięcy. Jest na piersi. Co jeszcze można mu podawać?

Gość gość
mało to jest w necie artykułów na temat rozszerzania diety? nawet fajne przepisy na zupki i inne potrawy, wystarczy wpisać w google

Gość gość
Jak będziesz robić zupkę to dodaj seler i pietruszkę z owoców dziecko w tym wieku może jeść przecier z jabłek,malin,moreli

Gość gość
jest wiele przepisów, ale wolę dowiedzieć się co matki dają

Gość gość
W tym okresie wprowadziłam jeszcze brokuły.

Gość gość
Po co wprowadzasz mu juz zupki? tez mam 5- mies niemowle na piersi. Dziecko do 6mies spokojnie moze, a nawet powinno byc tylko na piersi (do poczytania normy who). Rowniez przy popularnej ostatnio metodzie BLW wprowadza sie nowe pokarmy jak dziecko siedzi samodzielnie czyli zazwyczaj ok 6 mies lub pozniej.

Gość gość
na seler uważaj-często uczula ,kalafior może powodowac wzdęcia.Po w prowadzeniu jednego produktu,odczekaj kilka dni,żeby zobaczyć,jak reaguje maluch

Gość gość
Dzięki za rady. Co do pytania dlaczego wprowadzam? Bo tak zalecili lekarze. Karmię piersią, ale mały ma niedobór niektórych witamin i żelaza. Pomimo, że ja wyniki mam w porządku. Nie chcę mu dawać w tym wieku "witaminek", które w ogóle nie wchłaniają się i tylko obciążają organizm. I wolę spróbować z warzywami niż dać mu mm. A wytyczne WHO doskonale znam, ale moje dziecko pokazuje, że mogę je sobie wsadzić ... Piszę w ten sposób bo mam dosyć tłumaczenia dlaczego wychodzę z próbą dokarmiania. Pozdrawiam:) PS. Po marchewce i ziemniaku, jabłku po koło 4 tygodniach wyniki znacznie się poprawiły.

Brokuly sa tez spoko. Najwazniejsze to powoli karmic dzieciaczka- to znaczy dodawac nowe warzywko i obserwowac reakcje organizmu

Gość gość
tu gosc z 14.49 pytam bo widze, ze wiekszosc a przynajmniej b. duzo mam koniecznie chce rozszerzac dzieciokm diete nie wiadomo po co jesli maluchy nie sa na to jeszcze gotowe. Moj maluch jest szczuplutki mocno i nie raz mialam juz ochote za porada tesciowej czy innych znawcow podac mu zupe. Nie robie tego poniewaz zarowno pediatra jaki i inne godne zaufania "zrodla" mowia, ze maluch w takjim wieku najlepiej przyswaja mleko mamy i jest ono dla niego "naj" pod kazdym wzgledem. Zreszta ze starszym dzieckiem niejadkiem rozszerzylam diete wczesniej i nic to nie dalo..