Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość armenika

Mamy trzylatków, które rozpoczną przedszkole we wrześniu 2015

Polecane posty

Gość armenika

Witajcie! :) Zapraszam wszystkie mamy maluchów, które niebawem rozpoczną przygodę z przedszkolem :) Wszelkie przemyślenia, wnioski, skargi ;) mile widziane na tym topiku :) Ja mam prawie trzyletniego syna, który też debiutuje w roli przedszkolaka ;)

Gość gość
jak sie /sk/ur/wi/laś/ i teraz masz bachora to go wychowuj a nie do przedszkola jak zwierze do zoo

Gość gość
Ja już od tygodnia cała chodzę nerwowa ..,bardziej to przeżywam niż poród;najbardziej boję się tego że bedzie płakał i widział że go zostawiam,tłumacze mu to od 3 miesięcy ale nie wiem jak będzie.....:( ....możecie mnie pojechać ale mi to zwisa moich uczuć nie zmienie jest to silniejsze odemnie

Gość gość
Moja córka debiutuje, ale w czwartek, o ile wyzdrowieje, bo wcześniej raczej nie ma szans... ;) Ma 3 lata, ja jestem z zawodu przedszkolankę, obecnie na macierzyńskim. Denerwuje się. :)

Gość gość
Moje dziecko ma 3,5 roku, od tamtego tygodnia chodziłam x dzieckiem na zajęcia adaptacyjne, dziecko garnie się do dzieci także jestem wyluzowana, mamuśki nie denerwujcie się tak ;-)

Gość armenika
No stresik jakiś jest wiadomo ;). Ale powiem wam że jakoś się bardzo stresowałam w kwietniu jak go zapisałam i później do wakacji, bo on dopiero w październiku będzie miał pełne 3 lata. Do wakacji wydawało mi się, że nie osiągnął jeszcze tej gotowości przedszkolnej...ale jak byliśmy na wakacjach, to widziałam progres socjalizacyjny ;) W tamtym tygodniu na dniach adaptacyjnych było w sumie dobrze :), podobno tylko trochę płakał, jak wyszłam z sali. Także dużego stresu już nie mam, oby tak dalej, choć na razie mocno się nie cieszę, bo jeszcze nie zaczęliśmy na dobre, oby mu się znudziło chodzenie ;) No 3,5 roku, a niepełne 3 lata, to często jest duża różnica w rozwoju emocjonalnym... Będzie dobrze kobitki :)

Gość gość
Mój 3 lata skończył w maju.Jest bardzo odważny,kontaktowy i lubi dzieci.Jestem o niego spokojna.

Gość armenika
Reakcji nie da się przewidzieć...to też zależy od charakteru...No i dziecko 3-letnie chyba tego jeszcze nie ogarnia, co znaczy, że mama go zostawi przedszkolu na jakiś czas...Tłumaczyć na pewno warto, ale to tylko teoria.

Gość gość
moja też ma 3.5 roku. I mimo że to drugie dziecko to również się denerwuje. tym bardziej-że okazało się dziś -że pójdzie do grupy 4~latkow. tak wyszło. A tam ani spania nie ma już, ani niani do pomocy, tylko jedną pani na 25dzieciaków.

Gość gość
moja córka ma niecałe 3 lata wiec i tak chodzi jeszcze do żłobka. Tu http://www.elfik.pl/ ma dobrą opiekę i czuje się jak w domu. A ja mogę spokojnie isc do pracy.

Gość gość
I tu tez przylazlas z ta reklama?

Gość gość
No i jak mamuśki wrażenia z pierwszych dni?

Gość gość
Super córka nie płacze wczoraj jak ja wybierałam pani ja pochwaliła ze nie płacze i jest samodzielną :-)

Gość gość
U nas 3 dzień jest super. Właśnie odstawilam córkę, która nawet nie chciala butów zmienić tak się do sali spieszyla. Zero placzu, jest samodzielna, sama korzysta z toalety. Jeśli ona jest zadowolona to ja też. I jest tak dobrze, ze po południu pewnie, tak jak wczoraj, bedzie chciala iść do przedszkola