Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agawa 345

Zakaz jedzenia smieciowego w szkolach

Polecane posty

Gość Agawa 345

Co sądzicie? Moim zdaniem to czysta głupota i bezsens. Przymuszaniem niczego sie nie zdziała, oprócz tego że własciciele małych sklepików szkolnych straca prace, bo kto będzie kupował zywnosc, której nie lubi... Mozna ja kupic po drodze równie dobrze, nie daj boze jak dziecko na przerwie pójdzie gdzies dalej szukac tego jedzenia i wpadnie pod samochód, co jest moim zdaniem b realne.... Juz nie mówiac o tym, ze co zdrowe dla jednego nie jest takie dla drugiego, np wycofany chleb przenny jest niezbedny dla osób z np. zespołem jelita drazliwego.. ktos chce sie popisac tworząc kolejne durne przepisy, i do tego jeszcze ciemne, bezmyslne społeczeństwo to popiera

Gość gość
"przenny". OMG :O.

>>>Co sądzicie?... własciciele małych sklepików szkolnych straca prace, bo kto będzie kupował zywnosc, której nie lubi...<<< x Gdyby sprzedawali dopalacze, to też byłoby Ci ich żal :P ? x >>>nie daj boze jak dziecko na przerwie pójdzie gdzies dalej szukac tego jedzenia i wpadnie pod samochód, co jest moim zdaniem b realne....<<< x Dlatego nie wypuszczą go z terenu szkoły :). Z realnością to Ty masz duże problemy :(. Nie wyobrażam sobie wychodzenia ze szkoły podczas 5-minutowej przerwy. x >>>ktos chce sie popisac tworząc kolejne durne przepisy, i do tego jeszcze ciemne, bezmyslne społeczeństwo to popiera<<< x Faktycznie większość społeczeństwa jest bezmyślne, co widać na Twoim przykładzie :(. Pracowałem w szkolnym sklepiku w czasach szkoły średniej i zapewniam Cię, że można przygotować dla uczniów, smaczne i ZDROWE jedzenie :). Osobiście przeraża mnie ilość napoi energetyzujących spożywana obecnie przez małolatów. Poczytaj o ich działaniu, a pojmiesz moje obawy.

Gość gość
Dlatego nie wypuszczą go z terenu szkoły . Z realnością to Ty masz duże problemy . Nie wyobrażam sobie wychodzenia ze szkoły podczas 5-minutowej przerwy. x x Jakim cudem, wy nie wychodziliscie ze skoły podczas przerw?? Pewnie skończyliscie edukacje jak Misio, na podstawce? i do kiedy przerwy sa tylko 5 minutowe? Pytam, bo szkołe dawno skonczyłam, ale nie miałam nigdy problemów z wychodzeniem, szczerze mówiąc. Misio- brzuszek jak u misia, ale na odzywianiu sie oczywiscie nasz jak na wszystkim najlepiej. Wiem, jak działaja energetyki, swoja droga syn kupuje po kilka dziennie, zadne argumenty nie pomagaja. Kupuje je w dyskontach, nie szkole

Gość gość
Propaganda przedwyborcza, którą nb. misio hejter Kopaczowej jak zawsze POpiera

>>>Jakim cudem, wy nie wychodziliscie ze skoły podczas przerw??<<< x Bo nie było na to czasu, podczas normalnych przerw. x >>>Pewnie skończyliscie edukacje jak Misio, na podstawce?<<< x Po pierwsze to Ty właśnie pisałaś o podstawówce, a po drugie Misio rzeczywiście skończył tam edukację i już od wielu lat w podstawówce nie uczy :). x >>>i do kiedy przerwy sa tylko 5 minutowe?<<< x A kto powiedział, że są tylko takie? Podczas tych pięciu minut dziecko zdąży kupić z automatu stojącego na korytarzu szkoły, szkodliwy dla siebie produkt, ale nie zdąży wyjść po niego. x >>>Pytam, bo szkołe dawno skonczyłam, ale nie miałam nigdy problemów z wychodzeniem, szczerze mówiąc.<<< x Po wieloletnim powtarzaniu każdej klasy, wynalazłaś inne drogi, niż główne wyjście :P. x >>>Wiem, jak działaja energetyki, swoja droga syn kupuje po kilka dziennie, zadne argumenty nie pomagaja. Kupuje je w dyskontach, nie szkole<<< x Nie będę komentował, jaką matką jest osoba, która na własne dziecko wpłynąć w tak ważnym temacie nie potrafi :(. Może najpierw, niech uzdrowi sytuację we własnej rodzinie, a dopiero potem w całym kraju :P ?

Gość gość
GosPOdarka centralnie sterowana.

Gość gość
To sytuacja w rodzinie jest niezdrowa, bo jej syn kupuje energetyki? smiech na sali... jak bedzie chcial to i kazdy dzieciak narkotyki bedzie bral, a ty nie bedziesz o tym wiedziec... nie rozumiem wpieprzania sie takiego w to co jedza dzieciaki. jedza to, jakie maja przyzwyczajenia i CO LUBIA.

>>>To sytuacja w rodzinie jest niezdrowa, bo jej syn kupuje energetyki? smiech na sali... jak bedzie chcial to i kazdy dzieciak narkotyki bedzie bral, a ty nie bedziesz o tym wiedziec...<<< x Opisujesz własne doświadczenia :P, x bo w normalnych rodzinach, ludzie zwracają na siebie uwagę i narkotyki są do wyłapania. x >>>nie rozumiem wpieprzania sie takiego w to co jedza dzieciaki. jedza to, jakie maja przyzwyczajenia i CO LUBIA.<<< x Tym różni się dziecko od dorosłego, że jest pod wieloma względami GŁUPIE (podobnie jak autorka wcześniejszego postu :P) i nie potrafi przewidzieć, wszystkich konsekwencji, swojego postępowania. Pewnie dlatego, do osiemnastego roku życia, jest z odpowiedzialności za swoje czyny, w większości zwolnione :P.

Gość gość
jedna rzecz to robić to co sie chce a druga to temu przyklasnąć - nie bardzo mam ochotę płacić za Twoje leczenie cukrzycy typu II - nawet jak jedno dziecko się ogarnie to i tak uważam że warto - reszta wymrze śmiercią naturalną i szybką całe sczęście ale dajmy szanse tym miotającym się między reklamami a zdrowym rozsądkiem!

Gość gość
nie wiele wiecie

Gość gość
to tak jak z papierosami - wszyscy wiedzą że śmierdzą i powodują raka ale i tak spora część pali dalej... Ale dzięki zakazowi palenia w publicznych miejscach reszta może wziąć oddech w pubie. A co sobie robią w domu to ich brocha.

Gość gość
śmieszy mnie ta dwulicowość najbardziej... z jednej strony trują dzieci szczepionkami po których jest mnóstwo skutków ubocznych, a z drugiej strony udają takich zmartwionych, że dzieci w szkole będą jeść chipsy i pić herbatę z cukrem... chore. A nad głowami lata nam pył radioaktywny z Fukushimy który nas wszystkich zatruwa i o tym w ogóle cicho sza...

Gość gość
Jestem w klasie maturalnej i po dniu dzisijszym stwierdzam, ze sklepiki szkolne na 100000% zbankrutują. Wszyscy poszli do lewiatana przed lekcjami i nakupowali się batonów i chipsów,a kolejki przy sklepiku brak..a w zeszłym roku zawsze była na kilka metrów

Gość gość
Moim zdaniem jest to potrzebne, szczególnie jeśli chodzi o młodsze dzieci. Jak w sklepiku maja do wyboru tylko kanapki to wiadomo, ze kupią kanapkę a nie batona. To samo tyczy się soków. Dlatego ja swojemu dziecku daję sok z koncentratu http://tab.pl/, który jest naturalny.

Gość gość
dlatego glosuje na k***ina :)