Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o uchodźcach? Tylko szczerze...

Polecane posty

Gość gość
właśnie cołko prowda dobrze gada dlaczego nie przeszli suchą stopą to Jordanii czy Kuwejtu tylko ryzykują przez Morze Śródziemne? oni nie uciekaja przed wojną tylko uciekaja do socjalu ci co uciekaja przed wojna ta faktyczna biedota nękana konfliktem idą do Jordanii, a ta dzika horda w europie to zwyczajni bandyci i lewusy

Gość gość
To jak imigranci traktują Polskę jest obiektywną oceną naszych gospodarzy. Państwo nie potrafi zadbać o swoich obywateli. Rządzący starają się doszczętnie okraść obywateli za wzorem niejakiego Tuseka wynieść się z Polski. Tak jak wszelacy kolaboranci czekają kiedy wywieźć łupy to okupanta i tem opłacać swoją zdradę. Nawet Imigranci to widzą z daleka !

Gość gość
te, które tak ich bronią to musza być związane z ciapatymi i dawno już w szmaty ownięte. Ewentualnie to jakieś durne idiotki z inteligencją poniżej przeciętnej. Nie wierzę,że normalna, zdrowo myśląca kobieta popierałaby w jakikolwiek sposób tych ciapatych. Tak w ogóle dlaczego nikt do nich strzela??? Przeciez oni bezprawnie wkraczają na terytorium Europy, jakby czołgami jechali z karabinami w swych łapskach w kolorze kupy to też Europa by ich witała i rejestrować chciała? Co to za paronaja? Powinno się do nich normalnie strzelać, kogo się zabije to zabije i super, a reszta ucieknie ze strachu.

Gość gość
Sporo mamy do zrobienia w Polsce. Jest masa rodzin żyjących w nędzy w upokarzających warunkach, bez szans na pracę. Im nie pomożemy, a pomożemy obcym? Za chwilę będziemy mieli gangi w dzielnicach imigranckich.

Gość gość
"zadziwiające, że tak szybko zapomnieliście ile państw pomogło Polakom w stanie wojennym! USA przyjęła wtedy 100tys. Polaków! Biedna na tamte czasy Grecja przyjęła ok. 40tys. naszych rodaków! A wy macie problem przyjac zaledwie 20tys uchodzców! Tam są rodziny z małymi dziećmi! Nie wstyd wam? Bo mi wstyd za was! DLatego jesteśmy zaściankiem Europy. Dlatego mamy opinie nietolerancyjnych i rasistów. Ten kraj już zawsze będzie dla mnie dziwnypechowiec.gif" xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Nigdy nie byłam rasistką i chyba dalej nie jestem, ale wystarczy zagłębić się w temat skrajnego islamu, przekonań podzielanych przez konserwatywnych muzułmanów. Tęczowa młodzież pisze o tolerancji i innych hasłach, których w skrajnym islamie nie ma! Szczególnie wobec innowierców, czyli wszystkich poza muzułmanami (i to skrajnymi - co oznacza całkowicie zakryte kobiety, poddanie mężczyznom i jedyną prawidłową religię w postaci islamu)... Czy obrońcy owych imigrantów mają świadomość, że ta "religia" dopuszcza obcowanie płciowe ("stosunek udowy") już z niemowlakiem? A czy macie świadomość, że seks z dziewczynką, która jeszcze nie miesiączkuje jest ok? Oczywiście bez jej przyzwolenia, za to za przyzwoleniem jej ojca... To wcale nie są odosobnione przypadki, małżeństwa dorosłych facetów z DZIEĆMI istnieją nie tylko w Afryce i na Bliskim Wschodzie, ale również i Niemczech. Kobieta nie znaczy dla nich nic, ma być poddana mężowi i absolutnie mu posłuszna. Zakuta w tę ich szmatę od stóp do głów... Może obrońcy uciśnionych niech pooglądają sobie scenki z krajów zachodnich, w których imigranci wyzywają władze, które ich przyjęły. Posłuchajcie o gwałtach i gangach pedofilii w niektórych miastach angielskich. Posłuchajcie rzeczywistych wypowiedzi przywódców religijnych, jest tego sporo, a oni naprawdę się z tym nie kryją.... Nie wrzucam wszystkich do jednego worka, ale podawanie tutaj za przykład muzułmanów żyjących już od lat w Europie, wyznających islam w normalnej postaci (a nie ultra konserwatywny "ubogacony" przez cudownych przywódców "duchowych") jest lekko bez sensu. Jestem za pomocą kobietom, dzieciom, ale obejrzyjcie sobie dokładnie zdjęcia i filmy (nie te odpowiednio "przygotowane" wam przez media) - nierzadko w rzeszach przybywających ludzi trudno dostrzec choć jedną kobietę czy dziecko, są za to młodzi, silni mężczyźni... Widać w jakim poważaniu mają swoje rodziny (czyż nie jest naturalnym dążenie człowieka do zapewnienia bezpieczeństwa swojej rodzinie, dzieciom??? ) A podawanie za przykład przyjęcia Polaków kiedyś tam przez USA czy dzisiaj Europę Zachodnią.. To są podobne kultury, a większość naszych rodaków zasymilowała się z daną (obcą) kulturą. Dlaczego imigranci chcą do Niemiec? To przecież proste.... Na razie w Europie jesteśmy większością, taką, która nie nie nakazuje muzułmanom zdejmowania chust z głów, czy też pozbycia się burki (choć byłoby to logiczne), ale jeśli muzułmanie staną się większością (przy ich dzietności kwestia czasu), to zachodnie zwyczaje padną. Wiele broniących osób nie ma pojęcia o naukach najbardziej skrajnych odłamów, a może warto byłoby się z nimi zapoznać, bo wtedy wiele kwestii by się rozjaśniło. Zadaniem islamu i jego wyznawców nie jest asymilacja z innymi kulturami, a jego rozprzestrzenienie się na świat aż do momentu, gdy będzie to dominująca religia.

Gość gość
Tak, tak wielkie obrończynie muzułmanie są w Europie i nikomu nie wadzą. Wymyśliłyśmy sobie te artykuły zachodnich gazet, które można wyszukać bez problemu o likwidacji świątecznych festynów w Holandii, o usuwaniu choinek we Francji, o masakrze w Charlie Hebdo, o pobiciu łańcuchami młodej Dunki za to, że miała krzyżyk na szyi, o fali gwał/tów w Skandynawii. Rodzice w tym moja koleżanka, odprowadzaja małe i dorosłe córki do szkół i na uczelnie i je stamtąd odbierają. Tak wymysliłyśmy to sobie wszak muzułmanie się zasymilowali i przyjęli nasza kulturę :o faktycznie coś mi się przywidziało :o

Gość gość
Dajcie link do tematu tej dziewczyny co ja wyrzucili z autobusu bo dziecko mialo prosiaczka na kurtce

Gość gość
gość dziś cołko prowda " propaganda tej prostytutki Angeli Merkel?" szok, w jaki sposób ty się wyrażasz o rządzacych głowach państwa xxx zobacz sobie koooorwo jak twoi ciapaci przyjaciele palę w UK brytyjską flagę i wyzywaja królową hahahah może trochę wystopujesz z tym szokiem. choć raczej nie, bo będziesz udawać, że to się nie dzieje. wy miłosnicy ciapatych nigdy nie widzicie co robia te brudasy nawet jakby cię taki gwał/cił to byś udawała, że sobie walca tańczycie, a na koniec byś mu do ryja wzięła żeby tylko nikt cię o rasizm nie posądził :o

Gość gość
gość dziś tak to ja pisałam. Tv nie oglądam, gazet nie kupuje, żal mi było rodzin z dziećmi, ale po obejrzeniu zamieszczonych tu filmików, pierwszy raz w życiu zmieniłam nagle zdanie...... Tak macie racje, przyznaje, myliłam się. Nie zasymilują się te hordy dziczy z naszym narodem. A teraz ja spadam zasymilować się z pracą ;)

Gość taka jedna co prawa liznęła
Szczerze? To zastanawia mnie, dlaczego mówi się tylko o pomocy CHARYTATYWNEJ. Nie mówi się o tworzeniu miejsc pracy i o planach zatrudnienia tego stada nierobów. Chociażby w rolnictwie, w leśnictwie itp. Tam nie trzeba ani kwalifikacji, ani znajomości języka.

Gość gość
straszne te filmiki ale warto je zobaczyć może zmienice trochę pogląd "cołko prowda" dobre te filmiki i zgadzam się, że nalezy pomagać ale nie wszystkim hurtowo, bo to co oni wyrabiają to szok

Gość gość
Od 4:35 i wszystko jasne.

Gość gość
Dajcie link do tematu tej dziewczyny co ja wyrzucili z autobusu bo dziecko mialo prosiaczka na kurtce xxx To nie był temat tylko jedna wypowiedź. Temat był (chyba?) o mężu Turku i nietolerancyjnym polskim społeczeństwie.

Gość gość
makabryczny ten filmik boże tłum facetów pobił tą biedną dziewczynę i jeszcze to sobie nagrywali telefonami jaką macie pewność że w tych tłumach facetów nie ma właśnie takich zwyrodnialców? przeciez połowa z nich nie ma dokumentów to może być spokojny nauczyciel, rolnik, hydraulik i równie dobrze damski bokser czy terrorysta

Gość gość
gość dziś z tą k*****a przesadziłaś, w domu tak do ciebie mówili?

Gość imigrantka
Oto co ja zauważyłam, bo też jestem imigrantką i dostałam lata temu pomoc w Polsce ALE Gdzie nie patrzę na tych uchodźców to wszędzie dziki tłum krzyczących facetów to są poszkodowani i wyczerpani uchodźcy? Ci ludzie wszędzie wyglądają tak samo zawsze tłum facetów drze mordy i demoluje co popadnie. Nie ważne czy to święto narodowe w ich kraju, czy to pogrzeb głowy państwa, czy demonstracja przeciwko czemuś czy to w końcu exodus uchodźczy wszędzie to samo: tłum dziadów drących mordy rzucający czymś i podpalający coś. Ja kiedy przyjechałam do Polski a wraz ze mną dużo młodzieży i dorosłych to siedzieliśmy cicho i chcieliśmy tylko ciszy. mogłam jeść suchy chleb byle w ciszy. Byliśmy tak zmaltretowani wojną na naszych Bałkanach, że w Polsce cieszyło nas, że nam ludzie przynosili zupę do kościoła, w którym spaliśmy w śpiworach na podłodze. Jak ta podłoga nam była cenna i z******ta wtedy, jak nam ta gorzka herbata smakowała jak najlepszy trunek. Ludzie z miasteczka i z wiosek przynosili co mieli, a my nie mieliśmy sił żeby krzyczeć z radości, bo autentycznie nie mieliśmy siły. Cicho im dziękowaliśmy, a ja non stop płakałam za domem i za rodziną która zginęła w okupacji Sarajeva. Polacy mnie wysłuchiwali, przytulali i płakali ze mną. Nie jestem przeciwna uchodźcom, bo nie mam prawa jako uciekinierka przygarnięta przez Polaków ale mam prawo się o uchodźcach wypowiadać, bo mam doświadczenie w tej kwestii. Wierzcie mi i nauczcie się odróżniać uchodźcę od dzikusa

Gość gość
Imigrantko, wzruszyła mnie twoja wypowiedź. Myślę, że nikt nie miałby najmniejszych oporów, aby pomagać takim ludziom jak ty i twoja rodzina.

Gość gość
ale do tego potrzebna jest selekcja co słusznie imigrantka zauważa a nie branie wszystkich bez papierów i wierzenie im na słowo

Gość gość
Jak dla mnie pani Merkel ma albo swoj durną politykę w tym co robi albo jest tak beznadziejnie głupia że bardziej się nie da. Muzułmanie są jak choroba, raz ich przyjmiesz a będą się szerzyć agresywnie wraz ze swoją poronioną kulturą i tradycją. Islam to zło a Muzułmanie są przedstawicielami tej religii , innej nie znają i nie akceptują.

Gość jestem muzułmanką
gość dziś ja akceptuję inne religie, a jestem muzułmanką ale.... ja też (w brzuchu mamy) uciekłam przed tego typu muzułmanami z Iranu w czasie rewolucji islamskiej :( Wy jako Polacy powinniście właśnie zapraszać wszystkich muzułmanów i witać ich z polską gościnnością tradycyjnym zestawem: wódeczka i schabowy :) Ja osobiście będę kotlety tłukła i zobaczymy kto z muzułmanów chce budować pokój i faktycznie ucieka przed wojną :P

Gość gość
ty szmato ty każesz nam polakom przyjmować swoich brudasów i jeszcze częstować wódką i kotletami? hahahah i co jeszcze może sernik na deser :o wypierdalaj islamska kurwo do swojego raju jak ci tu tak źle

Gość gość
gość dziś za dużo mocarzy wciągasz laska! mamusia tak sie do ciebie zwracała czy tatuś jak wpadał nad ranem na czworakach do domu? dziewczyna napisała z żartem, ale ty nie czaisz o co chodzi :O muzułmanie nie jedzą kotletów ze świnek :P

Gość gość
ani wódeczki nie piją

Gość gość
Komentarz z internetu:"Moi mili, ja jestem muzułmaninem i mnie nikt kitu ani ciemnoty nie wciśnie. To co sie dzieje to jest regularna inwazja, nazywana w islamie Hijra(Hidżra), czyli zdobycie terenu wroga poprzez zasiedlenie, najczęściej pokojowe, bez walki. Ja sie tego boje bardziej niz większość z was bo wiem jak to sie prawdopodobnie skończy. Nikt mi nie powie ze setki tysięcy młodych mężczyzn w wieku poborowym jada tutaj ze strachu przed wojną. Nikt mi nie powie że ludzie wychowani na bliskim wschodzie i w azji dostosują sie do naszych, tak, naszych europejskich wartości. Jestem europejskim muzułmaninem , religia jest moja prywatna droga czczenia Boga a nie stylem życia czy doktryną polityczną. Na pierwszym miejscu jestem europejczykiem a wszystkie izmy zostawiam w domu. Boje sie ich, ponieważ oni narzuca nam w przeciągu kilku lat swój średniowieczny, feudalny i antydemokratyczny porządek, a ci którzy sie nie dostosują będą prześladowani. Matematyka nie kłamie: kazdy z samotnych ma pozostawiona gdzieś rodzinę, ktora korzystając z prawa UE ściągnie tutaj predzej czy później, wiec liczbę imigrantów nalezy już teraz pomnożyć raz 3 lub 4, dzietność muzułmańskich rodzin z tamtego obszaru to 3 dzieci w górę, wiec jesli teraz mamy milion muzułmańskich małżeństw w Europie to za 20 lat będzie ich 3 razy wiecej, optymistycznie licząc. Jeszcze jedna rzecz która mi sie rzuca w oczy: ci uchodzcy twierdza ze za przejazd o europy musza płacic po kilka tysiecy dolarów - skąd takie rzesze rzekomo biednych ludzi którzy wszystko stracili, maja takie pieniądze? Ja nie mam zludzeń ze jest to zaplanowana, gigantyczna akcja kolonizacji europy.

Gość gość
dobry filmik ale hiperpoprawne idiotki dalej będą szły w zaparte i nawet dadzą się zabić ciapatym byle byc poprawne politycznie!

Gość gość
Od dobrych kilku lat mieszkam w Szwajcarii, w kraju, w ktorym jest bardzo duzo imigrantow (ok 20-25%, co ciekawe w szwajcarskich wiezieniach 70-80% osadzonych to obcokrajowcy, byla nawet inicjatywa zeby odsylac tych skazanych na wiecej niz 6 mcy do ich krajow ze wzgledu na koszty ale padla), w tym duzo z terenow bylej Jugoslawii, wiec tez muzulmanie. Niby to tez Europejczycy a jednak mocno sie roznia od tubylcow. Widac to po detalach - kobiety nie pracuja, zyja kilka lat i nawet nie znaja jezyka, nie ucza sie go bo i po co. Chodnikiem najpierw idzie facet, a potem obladowana dziecmi i siatami baba w chuscie na glowie. Dzielnice w ktorych mieszkaja to w wiekszosci slumsy, od ktorych Szwajcarzy trzymaja sie z daleka. I to sa muzulmanie, ktorzy maja szwajcarskie paszporty i serbska czy bosniacka mentalnosc. I nawet przejscie calej procedury asymiliacji w kraju praktycznie policyjnym, gdzie wladza trzyma obywateli krociutko, nie zasymilowalo ich w 100%, wiec co byloby z uchodzcami z Syrii w Polsce, gdzie praktycznie wszystko wolno, gdzie wladza nie ma najmniejszej kontroli nad sytuacja? Panstwo polskie istnieje tylko teoretycznie, ze zacytuje przedstawiciela tejze wladzy i nie radzi sobie nawet z wlasnymi obywatelami a co dopiero bedzie z desantem obcych kulturowo grup. Jak np zmusimy Syryjczyka zeby poslal corke do szkoly czy nie wydawal jej za maz w wieku 13 lat skoro od lat nie potrafimy tego wyegzekwowac od Romow?