Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o uchodźcach? Tylko szczerze...

Polecane posty

Gość taka jedna co prawa liznęła
Wiecie, jak oni kupują mieszkania za bezcen w Europie Zachodniej? Cała wioska, albo kilka wiosek, składa się na zakup jednego, jedynego mieszkania, w dobrej lokalizacji. I to mieszkanie kupują. Potem, tam wprowadza się kilkadziesiąt osób. W mieszkaniu jest nieustanny hałas. Krzyki, imprezy, trzaskające drzwi. Smród z mieszkania czuć coraz mocniej i coraz dalej. Na klatce schodowej biegają, srają i sikają dzieci. Po kilku tygodniach w budynku jest sprzedawane drugie mieszkanie, powiedzmy za pół ceny... Kolejne mieszkania sprzedawane są coraz szybciej. I coraz taniej. Ostatnie "schodzą" za kilka procent ich wartości... Bosze zmiłuj się nad Polską.

Gość gość
gość dziś dokładnie! a jak wyegzekwujemy np. zakaz obrzezania małych dziewczynek u tej dziczy? !

Gość gość
nie da u nich nic wyegzekwować niestety. dlatego uważam, że nie nalezy im pomagać.

Gość gość
Dlaczego Merkel chce ich przyjąc do siebie?

Gość gość
Bo ma chore ambicje i marzy jej się Armia przeciw Putinowi.

Gość gość
Byłam i jestem tolerancyjna, ale uważam że po to ludzie mają swój kraj żeby w nim siedzieć. Jak z jakiegoś powodu chcą wyjechać to sorry ale powinni się dostosować do tejże kultury. Nie rozumiem dlaczego wybierają np Niemcy a potem wyzywają kobiety że tak a nie inaczej wyglądają, przecież wiedzieli gdzie zmierzają. Serce mi pęka że muszę pisać takie rzeczy ale naprawdę nie chcę tych ludzi tutaj, boje się ich. Parę lat temu jako młoda i postępowa dziewczyna przesiadywałam z koleżanką w klubach, ot takie weekendowe rozerwanie się przy piwku. Byli tam i ciemnoskórzy mężczyźni i arabowie i oczywiście pełno naszych. Wiadomo ktoś chce się dosiąść- proszę bardzo (często brakowało miejsc), tak czasem nawiązywały się rozmowy. Niejednokrotnie potem zdarzało się że przysiadywali się ci sami arabowie (ciemnoskórzy zazwyczaj trzymali się tylko ze sobą) wiadomo "cześć cześć i co tam słychać". Pogadaliśmy raz drugi trzeci, czasem zmienialiśmy kluby, no po prostu znajomi. Raz z koleżanką odmówiłyśmy wyjścia (czekałyśmy jeszcze na inne dziewczyny) i wtedy sytuacja zmieniła się w momencie. Zaczęli na nas najeżdżać że tak to jesteśmy miłe i postępowe a potem się ich brzydzimy, że jesteśmy rasistkami, że nie zasługujemy na szacunek i że to prawda że białe kobiety szczują porządnych facetów. Wystraszyłyśmy się nie na żarty bo na dobrą sprawę złego słowa żadna z nas nie powiedziała. Potem jeszcze wyszłyśmy na zewnątrz zapalić to 2 wyszło za nami i dalej docinali że szczujemy. Nie wiem co oni mają w głowach ale ta sytuacja nauczyła mnie nie ufać ludziom o odmiennej kulturze tym bardziej jeśli jest ona tak odmienna od naszej i gardzi np kobietami. A to co jest na yt pokazane to już totalna masakra, to nie są uchodźcy, to jest zwyczajny najazd na Europę.

Gość gość
jaka armia? to nie sa i nie beda obywatele zeby formowali jakakolwiek armie, nie mowiac juz o tym ze ich jakosc jako zolnierzy jest mocno watpliwa- skoro spieprzaja z wlasnego kraju to myslisz ze beda bronic cudzego?? mysle ze Merkel po pierwsze potrzebuje masy krytycznej zeby uzasadnic interwencje ONZ w Syrii. po drugie to ci uchodzcy niekoniecznie zostana w Niemczech - wczoraj w wiadomosciach mowli ze procedura rozpatrzenia wniosku o azyl trwa 4 lata - tyle ich potrzymaja, a w miedzyczasie sytuacja sie uspokoi i Niemcy zatrzymaja sobie tych pozytecznych a reszte odesla.

Gość gość
z Niemiec do Polski już maja rzut beretem, jak ich Merkel odeśle z kwitkiem :O

Gość gość
A mnie strasznie denerwuje MANIPULACJA MEDIÓW!!! Nie wiem jak inne stacje bo oglądam tylko TVN, ale słuchajcie sondaże. Jakoś 65 procent ludzi (Polaków) jest za przyjęciem uchodźców!!! To jakaś jawna kpina i mydlenie oczu!!! Poczytajcie każde forum, opinie pod artykułem - jeśli akurat nie wyłączyli możliwości komentowania (na gazecie ostatnio w ogóle nie było możliwości zestawienia komentarza! ) Jeszcze chyba NASZ NARÓD nigdy nie był tak zgodny - NIE CHCEMY UCHODŹCÓW. Jestem w stanie stwierdzić że negatywnych jest 99 procent komentarzy. A stacje telewizyjne pierniczą że Polacy są w większości za przyjęciem.

Gość gość
http://teleexpress.tvp.pl/21258396/06092015-1700 zobaczcie 1:30 Prawdziwy muzułmański bohater nie wie co się dzieje z jego żoną i dziećmi pozostawionymi na pastwę bombardowań i ataków i modli się za nich z bezpiecznych Niemiec. Mój mąż był w szoku jak to usłyszał, nie mógłby nas zostawić samych bezbronnych w środku wojny i nie wiedzieć co się z nami dzieje i nie móc nas obronić, a sam udać się w bezpieczne miejsce. Jak go znam od 9 lat tak jeszcze u niego takiej konsternacji i wzburzenia nie widziałam.

Gość gość
straszne :o

Gość gość
Dokładnie! człowiek któremu zależy na własnej rodzinie bierze ich ze sobą a nie sam ucieka a później p******i że będzie się modlił. No ludzie! Oni nie mają za grosz honoru! I prawdą jest że statystyki są zakłamane, nie wierzę że tylu ludzi jest za skoro wręcz ciężko się natknąć na pozytywny komentarz w tej sprawie!

Gość gość
To nie są żadni "uchodźcy"!!! To jest agresywne!!!

Gość gość
Zawsze wydawało mi się, że z objętych wojna terenów ewakuuje się kobiety, dzieci i starców, a mężczyźni zostają, aby walczyć. Tymczasem tu jest zupełnie odwrotnie. Nigdy nie byłam rasistką. Nie lubiłam nawet rasistowskich kawałów. Teraz sama myślę o tych ludziach "bydło lub "dzicz", o krwawych sposobach zatrzymania ich napływu. Jest mi wstyd z tego powodu, ale chcę bezpiecznego kraju, gdzie obcy nie będą mi narzucać stylu życia. Dzisiaj mieliśmy imprezę w pracy i oczywiście rozwinęła sie dyskusja na ten temat. I nikt, dosłownie nikt nie był za przyjmowaniem imigrantów do Europy.

Gość gość
Tez uwazam ze wojsko powinno na granicy do nich strzelac

Gość gość
no właśnie albo sie rodzinę zabiera ze sobą, albo się z nimi zostaje i do końca broni,a temu gnojowi wpakowałabym osobiście kulę w łeb

Gość gość
TYLKO I wylacznie kobiety i dzieci. Bo dzieci jest mi naprawde bardzo zal i nawet w swoim domu bym je przyjela. Rozmodlonych tatusiow odsylac !!!! NA FRONT!!!

Gość jurcio001
Tak więc szczerze: gołym okiem widać, że większość - to byczki... , młode i silne chłopy.. mało rodzin widzę, mało dzieci.. nie wierze, że to uciekinierzy... na pewno nie z powodu wiary chrześcijańskiej więc to muzułmanie..., którzy będą stanowić zagrożenie równie dobrze mogą to być żołnierze, równie dobrze to moga byc także przygotowani na osiedlenie ludzie- wg planu: zasiedlenia muzułmanów w Europie... Ja nie ma złudzeń- co do tej opcji... Będziemy się bać - nosić krzyżyki na szyi - by nas nie pobito // bo to ich obraza... albo by nie ścięto nam głowy... Nie mam złudzeń, że za jakiś czas - jak wszystko przycichnie- zacznie się krzyk by wybudować im meczety... poczytajcie- co się działo w Australii, rozszyfrowali taktykę muzułmanów...

Gość gość
75% tych "uchodzcow" to mlode, zdrowe byczki, nie z syrii a z afganistanu, pakistanu, bangladeszu, kosowa, serbii, macedoni, czarnogory. chca sie wtopic w mase, niszcza dokumenty i metoda na "biednego uchodzca" ida do krajow gdzie jest najwyzszy socjal i najdluzsze okresy oczekiwania na rozparzenie wniosku o status uchodzca. w takich niemczech, ten mlody byczek dostanie mieszkanie, opieke zdrowotna i pieniadze na zycie za friko na okolo rok (bo tyle bedzie czekal na decyzje odmowna statusu uchodzcy) potem bedzie juz mieszkal na czarno, bo niemcom szkoda kasy na przeprowadzenie deportacji a byczek sam z siebie kraju nie opusci. w miedzyczasie bedzie robil rozroby, obrazal wszystkich a przede wszystkim kobiety i narzekal na to ze nic mu nie daja. kto mieszkal przez pewien czas w birmingham, paryzu czy londynie bedzie wiedzial o czym mowie. te mlode byczki to dzicz i sredniowiecze, nieroby i gbury. oni nie chca ani pracowac ani sie wtopic w spoleczenstwo. interesuje ich tylko mierna egzystencja na koszt panstwa, ewetualnie hazard/grupy przestepcze. te 25% uchodzcow ktorzy naprawde potrzebuja pomocy to cale rodziny z dziecmi i starcami - latwo rozpoznac w tlumie.

Gość gość
Gosc z 13.36 ma rację media kłamią i manipulują. Czytam fora,opinie i komentarze ludzi. Na 1000 komentarzy 2 są za przyjęciem uchodźców. Islam bez wojny zaleje europe. Palą żywcem kobiety,gwałcą nie mają szacunku do Naszej wiary,kultury. Poprawność polityczna i multikulti zniszczy to o co walczyli Nasi dziadkowie. Może otworzmy granice. Po co Nam unia. Gdyby mnie spotkała wojna to bym cieszyła się nawet z miejsca w lesie aby tylko kule nie latały nad glowami moich dzieci a oni nie...Niemcy,skandynawia, wyspy. Wszędzie tam gdzie jest dobry socjal

Gość gość
Mam nadzieję, że nasze mohery, nasz marny socjal i nasza zapiekłość narodowa skutecznie ich zniechęcą do osiedlania się w Polsce :) Niemcy, Francuzi i Brytyjczycy jeszcze będą płakać (już płaczą), a my po cichu staniemy się jedynym z nielicznych białych, normalnych krajów i jak będą tu jacyś muzułmanie (bo i tak są) to tylko ci przyjmujący naszą kulturę i uczciwie pracujący. Wykopmy jeszcze ten złoty pociąg i gites :P

Gość gość
Nie masz co się cieszyć, że Polska jest krajem z małym socjalem i o niskiej tolerancji:O Jeśli ciapaci opanują inne kraje europejskie to i tak wkroczą do Polski, będzie ich za wielu w DE i UK to wkroczą i do PL. Nie po zasiłki. Wtedy wejdą po to by cię w szmatę owinąć:O

Gość gość
I nikt cię nawet nie obroni, bo większość Polaków wyjechała ze swojego kraju:O

Gość gość
gość dziś TYLKO I wylacznie kobiety i dzieci. Bo dzieci jest mi naprawde bardzo zal i nawet w swoim domu bym je przyjela. Rozmodlonych tatusiow odsylac !!!! NA FRONT!!!" X Dobre! Poprawilas mi humor :D

Gość gość
no, ale oni właśnie są na froncie, przyszli podbić europę. europa przyjmie milion, to za nimi przyjedzie pięć. nie ma końca.....

Gość gość
Państwo powinno zapewnić swoim obywatelom BEZPIECZEŃSTWO! ,a nie sprowadzać zagrożenie!! Ludzie się boją!

Gość gość
Ja uważam, że uchodźcom należy się pomoc jak amen w pacierzu i mamy tyle chleba i miejsca, że uratujemy komuś żywot przed wojną i bombami ale nikt mi nie wmówi, że te nabuzowane, zdrowe, młode chłopy KONIECZNIE prące do Niemiec (hmmm ciekawe dlaczego) :o to są uchodźcy, no błagam! uchodźcy biedni mężczyźni, kobiety i dzieci idą lądem do obozów dla uchodźców w Jordanii czy Kuwejcie, a nie ryzykują przeprawę przez morze i to jeszcze za 3-5 tys dolarów. No który biedny człowiek wypędzony z domu, który stracił wszystko i wybiegł tylko z tym co mu się w rękach zmieściło ma tyle kasy? To są bandy ściemniaczy z terenów kompletnie nieogarniętych wojną. Australia leży i kwiczy ze śmiechu patrząc jak skrajnie nieodpowiedzialni jesteśmy :o

Gość gość
tu nie będzie żadnych grup ciapatych uchodźców, bo oni jada po socjal a nie uciekaja przed wojna kto do polski jedzie po socjal?

Gość gość
Dzisiaj w radiu usłyszałam, że jest tyle miejsc w obozach dla uchodźców, ale można tę ilość powiększyć o świetlice i szkolne sale. Ja sie pytam, kto wymyślił, aby tę agresywną, prymitywną dzicz wpuścić do szkół pomiędzy dzieci? Czy tym ludziom na szczycie kompletnie odjęło rozum?