Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co wybrać przedszkole czy żłobek dla niespełna dwulatka?

Polecane posty

Gość gość

Syn w listopadzie będzie miał 2 lata. Dostał się do żłobka państwowego i do niepublicznego przedszkola ..pójdzie w październiku. Żłobek; Czesne z wyżywieniem 300zl i pełny zwrot gdyby nie chodził. 2 panie + 2 pomoce + 2 statystki do pomocy na ok 25 dzieci dzieci w wieku od 1 roku do 2.8 miesięcy..tak mniej więcej pół na pół warunki jakby lepsze niż w przedszkolu.. za rok jak się dostanie będzie w tej samej grupie A potem przedszkole w tym samym miejscu ale inna pani. przedszkole czesne 360zl i zwrot tylko za wyżywienie gdyby nie chodził ..czyli 220 zł 2 panie na 20 dzieci grupa dzieci W wieku ok 2lat ale jeden rocznik jedna pani do końca przedszkola Co wybrać? Cały czas mam dylemat

Gość gość
Ja do dziś mam mamie za złe, że musiałam kiblować maluchy,bo poszłam do przedszkola, jak miałam 3 lata, a mam już 25. Więc żłobek :)

Gość gość
Mam identyczną sytuację z dzieckiem (też 2 lata w listopadzie), tylko u mnie w przedszkolu go nie chcą bo za mały a w żłobkach miejsca ni ma. A sorry, został jeden punkt, w którym za opiekę wołają 1.000 zł. Zazdroszczę dylematu :(

Gość gość
moja córka kończy właśnie 2 lata i dałam ją od września do przedszkola. Wcześniej chodziła do żłobka, ale uważam, że żłobek jest właśnie dla dzieci do 2 lat. Moja dwulatka jest bardzo kumata i normalnie rozmawia, dlaczego ma się cofać przebywając z maluchami, skoro może się rozwijać poprzez innego rodzaju zabawy, zajęcia (rytmika, angielski itp)

Gość gość
Moja ma 26 msy i od tygodnia do przedszkola zasuwa, w tym ,ze moja jest w pełni odpieluchowana i sama potrafi jesc,dlatego ją przyjęli ponieważ my jako rodzice sprawdziliśmy się w tej kwestii, inni rodzice wolą aby ktoś za nich te czynności dziecka nauczyl a później marudzą ,ze nigdzie ich dziecka nie chcą

Gość gość
mój syn ma 18 miesięcy i też chodzi już d przedszkola. Ładnie potrafi rozmawiać i uczy się nawet języka angielskiego. W liczeniu radzi sobie lepiej ode mnie. Po co ma marnować czas z jakimiś głupimi dziećmi? Posłałam go do przedszkola. Jestem zdolną matką nie to co inne kobiety z mojego miasta.

Gość gość
Chyba specjalnego :P