Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

polski bus

Polecane posty

Gość gość

kto zna ? kto jechał ? sa ok ?

Gość gość
Musisz mieć bilet kupiony wcześniej, wydrukowany, możliwe że poprosza o dowód, żeby sprawdzić czy dane zgadzają się z danymi na bilecie, można mieć jeden bagaż, podróż wspominam miło :)

Gość gość
ja jechałam xD poznałam koleżankę xD było bardzo w porządku :-) bilet kupowałam na dworcu autobusowym w krk

Gość gość
Mam wydrukowany powrotny z Zakopanego ale jade pierwszy raz z nimi i dlatego pytam .. :) dzięki :)

Gość gość
Aaa czy mozna wybrac samemu miejsce ? bo ja musze przy oknie , gdyz mam raisefiber :)

Gość gość
tak samemu się wybiera, tylko musisz stanąć w miarę wcześnie w kolejce, zależy ile ludzi jest jak ja jechałam to był pełny autobus, jak jest luz to nawet sama siedzisz, ale ja miałam miłe towarzystwo :-)

Gość gość
Kurcze , neta nie mialam ...... dzieki za odp

Pamiętaj, że jak nie będziesz czekać na minimum kwadrans przed odjazdem, to mają prawo Cię nie zabrać (nawet z biletem).

Gość gość
Też chciałbym mieć ten raisefiber. Gdzie to można kupić?

Tak, ale strasznie długo się jechało i jest problem z miejscami, jeśli jedziecie w więcej osób (żeby usiąść obok siebie - nie ma miejscówek, każdy siada przy oknie).

>>>Tak, ale strasznie długo się jechało<<< x Nie rozśmieszaj mnie :P. x Jak można narzekać na szybkość jazdy autobusem, który wyłącznie w wielkich miastach ma przystanki i jeździ autostradami ?

Jechałem nim z Poznania do Warszawy jakieś 7h, o ile pamiętam. Teraz sprawdziłem i połączenie ekspresowe, którego wcześniej nie było to 5,5h - podczas gdy pociąg Regio (coś jak osobówka) jedzie ok. 4h (może 4,5). Samochodem, autostradą, pokonałem tę odległość w 2,5h. Misiu, czy Ty kiedykolwiek jechałeś Polskim Busem, czy tylko znowu się wymądrzasz...? :D

>>>Misiu, czy Ty kiedykolwiek jechałeś Polskim Busem, czy tylko znowu się wymądrzasz...?<<< x Wymądrzam :D, bo parę osób, tą linią do mnie jeździło i wiem, że była najszybsza.

Gość gość
Maja straszne obsuwy. Z zakopanego startowalismy wiec myslalam, ze chociaz tu nie bedzie opoznienia a galgan kierowca przylazl po chyba godz. Wiec nie mow mi ze sa tacy szybcy

>>>Ale fakt, pociągiem szybciej<<< x Może z Wrocławia do Katowic :P ?

>>>Maja straszne obsuwy. Z zakopanego startowalismy wiec myslalam, ze chociaz tu nie bedzie opoznienia a galgan kierowca przylazl po chyba godz. Wiec nie mow mi ze sa tacy szybcy<<< x Nie reklamuję tej firmy, ale przyznam, że dziwi mnie ta informacja. Z tego, co wiem, to te busy nie stoją nigdzie zbyt długo. Może spóźnił się z przyjazdem ? Powinnaś zgłosić to na ich adres.

Gość gość
No pisze, ze galgan kierowca spoznil sie godzine. I to nie raz czekalam tyle i wiecej

Ja jechałam dwie trasy i zawsze było ok, wspomnianą trasą "Może z Wrocławia do Katowic jezyk.gif ? " nie jechaŁAM.

No i zawsze byłam ok. 15 minut przed czasem, planowany czas jest określony "z górką". Raz tylko byłam sporo później ale to nie była wina polskiego busa a problemy innego rodzaju na drodze.

>>>Ja jechałam dwie trasy i zawsze było ok, wspomnianą trasą "Może z Wrocławia do Katowic jezyk.gif ? " nie jechaŁAM.<<< x Pociągiem do 4 godzin, busem niecałe dwie.

>>>No i zawsze byłam ok. 15 minut przed czasem, planowany czas jest określony "z górką".<<< x Koleżanka była kiedyś na styk i bus odjechał jej sprzed nosa 2 minuty przed czasem :(.

Gość gość
Jechałam. Jedzie długo i jest drogo. Nie polecam.

Miałam na myśli w miejscu docelowym 15 minut przed czasem. Ale na przystanku też zawsze jestem 15 minut przed czasem :)

Gość ja_justynkka
PolskiBus rozpoczął nietuzinkową akcję "Coolturalna podróż", która to ma na celu wpłynąć na pozytywnie wrażenia z podróży. Jest to całkowicie nowa inicjatywa, będąca zapowiedzią cyklu zabawnych filmików - stworzonych przez firmę - http://www.simpleframe.pl/pl/animacja/polskibus Pierwszy odcinek poświęcony jest nauce kilku zasad, których przestrzeganie zapewne sprawi, że każdy z pasażerów będzie czuł się komfortowo, czyli w momencie wsiadania do autokaru oraz oddawania bagażu lub wysiadania. Miejsca w charakterystycznych czerwonych autobusach PolskiegoBusa nie są numerowane, a więc pasażerowie siadają tam, gdzie akurat jest wolne. Przepychanie się łokciami, kłótnie, aby móc siedzieć np. przy oknie lub na przedzie autobusu - takie sceny zna pewnie, każdy podróżujący. Jednak zamiast wprowadzenia numeracji miejsc, PolskiBus wpadł na pomysł nauki dobrych manier. Filmik z podstawowymi zasadami kultury osobistej ma uświadomić podróżującym, że w kolejce należałoby przepuścić osoby niepełnosprawne, starsze, czy kobiety w ciąży i z dziećmi. Każda osoba powinna wykazać się odrobiną kultury. W kampanii przewoźnik podkreśla, że pasażerowie nie muszą się przepychać do wejścia, bo każdy z nich ma zagwarantowane miejsce siedzące. Ponadto podjęto również działania mające na celu uporządkowanie kolejek. Spółka wprowadziła barierki, które odgradzają wejście do autokaru, co utrudni żwawym pasażerom szturmować drzwi. W czasie, gdy kierowca będzie sprawdzał bilet, inny pasażer będzie mógł w tym czasie oddać bagaż. Wszystko ma być sprawne, szybsze i co ważne bez chaotyczności. Przewoźnik chce zapewnić, jak najbardziej komfortowe warunki podróżowania - bez tłoku, bez przepychania się i z zachowaniem idei pierwszeństwa!

Gość gość
Jestem wymagająca, jesli chodzi o warunki podczas podrozowania, wiec za trasy z Polskim busem podziękuje :P Ostatnio do Pragi jechalam z Ecolines- o niebo lepiej mi podroz przebiegla :)