Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślepy_gość

Astygmatyzm? Okulista mógł się pomylić?

Polecane posty

Gość ślepy_gość

Zacznę od tego, że okulary noszę 7 lat. Moją wadę zauważyła nauczycielka, która dostrzegła, że źle przepisuje z tablicy. Zjadałam całe słowa, robiłam błędy (nie stwierdzono u mnie dysleksji). Mama zaciągnęła mnie do (podobno) najlepszego specjalisty w naszym rejonie. Zbadał mnie i stwierdził +0,25 i +0,50 na drugim. Od razu wyrobiliśmy okulary, które miałam nosić do czytania i pisania. W ciągu 6 lat moja wada zmieniła się na +0,75 na jednym i +1,0 na drugim. Doktor X zalecił okulary na stałe zapewniając, że rok i wada powinna znacząco się obniżyć. Minął rok. Moja wada to dalej +0,75 +1,0. I teraz pytanie czy według was to normalne przy tak długim noszeniu okularów? Niepokoi mnie też, że z tego co wiem powinnam źle widzieć z bliska (chyba) tymczasem mam słaby wzrok z daleka. Jest tu jakiś okulista? Albo ktoś kto mógłby coś o tym powiedzieć?

Gość gość
strac cnote a zobaczysz ze ci wroci wzrok zpowrotem.

Gość gość
Jak długi okres nosiłaś swoje pierwsze okulary,czy było to przez 6 lat i potem zauważyłaś to iż wzrok Ci się pogarsza? Poda więcej szczegółów abyśmy mogli pomóc,ja swoje okulary am już 3 lata,zamawiałam na Optilux.pl i podstawą jest tylko odpowiedni dobór szkieł.

z wiekiem wada przecież może się pogorszyć, ale na twoim miejscu i tak skontaktowałabym się z innym lekarzem

Gość gość
Wady wzroku mają to do siebie z wiekiem się pogłębiają, nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Dlatego jak tylko zauważasz różnicę w widzeniu, to trzeba sie zgłosić do okulisty, tak jest najbezpieczniej. Ja po operacji w szpitalu http://www.drmichnowski.pl/ jestem pod stałą opieką specjalisty.