Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmam

karmienie piersią a kolejna ciąża

Polecane posty

Gość gośćmam

witam. niebawem wybieram się do lekarza, ale jestem ciekawa co myslicie/jakie macie doswiadczenia: karmię córeczkę piersią (14mcy) rano, wieczorem i raz w nocy (czasem zdarzy się też raz w dzień). Miesiaczke dostalam już pół roku po porodzie. Czy pomimo miesiaczkowania owulacja moze byc wstrzymana np przez podwyzszona prolaktyne? Zalezy mi na zajsciu w kolejna ciaze ale tez jeszcze na karmieniu corki. Bede wdzieczna za komentarze. Moze ktorejs z was udalo sie zajsc w ciaze podczas karmienia i sie wypowie? pozdrawiam

Gość gość
ekspertem nie jestem, ale karmienie piersią przed ciążą nie chroni. Czytałam, kiedyś, że blokuje owulację, jeśli karmi się regularnie co 2-3 godziny całą dobę. Ja brałam tabletki anty podczas karmienia, by w kolejną ciązę nie zachodzić. Więc z pewnością można.

Gość KasiaPom
kp nie chroni przed ciaza, tym bardziej ze masz miesiaczki to tym bardziej jest oczywiste ze w ciaze mozesz zajsc. a karm jak najdluzej, raczej ci pokarmu nie ubedzie:)

Gość gość
ale nie masz podwyzszopnej prolaktyny masz podwyzszony estrogen... z reszta jasne ze jest mozliwe -tez biore anty(azalie) a karmie piersia

Gość gość
tylko uwazaj w ciazy nie wolno karmic!

Gość gość
karmiąc można zajść w ciążę, owulacja podczas karmienia również się pojawia. zacznij ją sobie wyznaczać, nie jest to trudne. zresztą zawsze możesz sobie kupić mikroskop owulacyjny np afrodytę do pomocy.

Gość gość
Sądzę że jesteś nie zacofana i masz męża podczas badań ginekologiczny cipki.Dopilnowac powinien mąż by nie doszło do zakażeń bo rękawiczki chronią tylko ginekologa nie pacjenta.Masz prawo do obecności męża przy badaniu i zabiegach nawet w szpitalu.A taka obecność łączy kochających się partnerów. Co do kamienia to ginekolog uzaleznil od wyników robionych przeze mnie laboratorium.