Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

objawy przy pierwszej i drugiej ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam mamuski, jestem mama 4 letniego synka i przy ciazy z nim mialam wszytskie mozliwe objawy, wymioty, biegunki, zgagy, zapalenie pecherza, staramy sie o drugie dziecko, okres zawsze mialam regularnie, a teraz spoznia mi sie o 8 dni, podejrzewam ze jestem w ciazy pomimo braku jakichkolwiek objawow, czy to mozliwe? mieliscie tak, ze objawy podczas drugiej ciazy byly inne?

Gość gość
Możliwe. Każda ciąża przebiega inaczej. Objawy nie są wyznacznikiem ciąży

Gość gość
ale pierwsza ciaza byla masakra juz od dtugiego jej tygodnia, wymioty, ciagle zle samopoczucie i etc a teraz nic takego nie czuje, nawet piersi nie mam wiekszych

Gość gość
no to będzie dziewczynka, u mnie tak bylo

Gość gość
To co z tego,że wtedy wymiotowałaś i miałaś pełno innych objawów? Teraz może być inaczej,ale skoro stwierdzasz sobie ciążę na podstawie objawów,to ok

Gość gość
Dziwię się, że nie zrobiłaś testu do tej pory...

W pierwszej ciąży objawy pojawiły się koło 8 tygodnia. W drugiej ciąży mdłości skłoniły mnie do zrobienia testu jeszcze przed spodziewanym okresem. Mam dwie córki.

Gość gość
Pierwsza ciążą-czulam się dobrze mialam tylko mdłości jest syn. Druga ciaza obecnie 16 tydzień mdlasci małe ale wstretne zapachy,wymioty i strasznieosłabienie. Jeszcze nie wiem co bedzie. Czulam się strasznie już na szczescie przechodzi.

Gość gość
U mnie druga ciąża była o wiele trudniejsza. W pierwszej wymiotowałam bardzo, ale w drugiej o wiele bardziej, tak, że aż wylądowałam pod kroplówką. W pierwszej mdłości przeszły po 1 trymestrze, w drugiej dokuczały do końca ciąży. W drugiej dodatkowo nabawiłam się anemii, ogólnie miałam mniej siły. Za to w 9 msc w 1 ciąży miałam koszmarne zgagi, a w drugiej nie.