Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tusz do drukarki Brother

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Mam drukarkę, taki model: DRUKARKA BROTHER HL-L2340DW i niestety skończył mi się do nich tusz. Dawno go nie kupowałam i szczerze mówiąc nie mam pojęcia, jaki i gdzie kupić. Oczy-wiście zależy mi żeby był możliwie jak najtańszy, ale bez przesady, bo zależy mi na tym, żeby dru-karka była sprawna. Jest ktoś w stanie mi coś poradzić?

Gość gość
Poszukaj zamienników Actis, są dosyć tanie i wg mnie jakościowo też bardzo dobre.

Cześć! Wpadnij do mnie: ToneryZaGrosze.pl i w wyszukiwarce wpisz TN2320 . Mamy sporo klientów używających tych tonerów i są bardzo zadowoleni - a cena powala :) Pozdrawiam P.s. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to się nie krępuj :D

Gość karinos83
Dużo tańsze są oryginalne pojemniki z tuszem do drukarek Epson. Dodatkowo teraz można zaoszczędzić na zakupie samej drukarki - http://www.epson.pl/zwrot - mają promocję i zwracają nawet do 240 zł wydanych na ich sprzęt.

Gość gość
Oryginalny toner, jak i zamienniki do drukarki Brother możesz kupić tutaj www.czarnynabialym.pl mają sklep w Warszawie i sklep internetowy, czas dostawy jest krótki, mają dobre ceny, a zamienniki markowe i wysokiej jakości

Gość gość
Wiem że tanie i dobre zamienniki do tego modelu dostaniesz na: http://www.toneryotwock.pl/. Mają też wiele innych marek a Pan jest przemiły i zawsze doradzi co lepiej kupić =)

Gość gość
Koszt zakupu drukarki atramentowej jest dużo niższy niż laserowej, jednak jeżeli chodzi o koszt wydruku jednej strony jest odwrotnie. Aby nie wydawać ogromnych pieniędzy na kartridże zakupiłem na www.tusze.info zestaw do napełniania i jestem bardzo zadowolony zarówno z jakości jak i z ceny. Polecam u nich kartridże napełnialne i chip dekodery do hp designjet 5000/5500/5100/6100.

Gość gringoo
ja mam drukarke atramentową, korzystam z zmaiennków activ jeta i nie narzekam na koszty.

Gość gość
Ja na Twoim miejscu zainwestowałabym w oryginalne zamienniki do drukarek http://www.asarto.pl/produkty/tusze/brother.html - na ich stronie znajdziesz wszystkie dostępne modele (ten co podałeś również) i bez problemu dobierzesz sobie tusz :) Oszczędność pieniędzy i czasu, bo jednak nie musisz iść do sklepu - wystarczy że zamówisz przez Internet i sam do Ciebie "przyjdzie" ;)

Gość grymałka
ale sarto to też zamiennik a nie oryginał, ja mam zmaieniki Activ jeta i jestem zadowolona z ich jakości, maja dużo większą pojemniość niz oryginały, a do tego taką samą jakość więc wolę zainwestować w dobre zamienniki niż przepąłcać za oryginały o tej samej jakości.

Gość grymałka
ja zawsze kupuję zamienniki ale zawsze przyz akupie sprawdzam czy dostanę gwarancję, bo dla mnie to ważne, i Wam też radzę zwracać na to uwagę.

Ja do swojego Brothera kupuję zamienniki i jestem bardzo zadowolona. Jakość bardzo dobra, cena znacznie niższa, a do tego jeszcze mam gwarancję. Sprawdź sobie na http://www.optima-md.com/ jaki zamiennik będzie do Twojego modelu - mają tam zamienniki chyba do wszystkich modeli, więc ze znalezieniem nie będzie problemu.

Gość grymałka
ale bez problemu kupisz zamienniki activ jeta, mają zamienniki praktycznie do każdego modelu.

Gość gość
Też kupuję zamienniki do drukarki w sklepie www.czarnynabialym.pl, zamawiam zawsze prze internet. Zamienniki są świetnej jakości, wydajne i dobrze drukują. No i kosztują niewiele

Gość jasiek34
Jak do brothera to tylko imprime ze wzgledu na jakosc i 5 lat gwarancji. Sprawdzone u mnie w firmie link do sklepu: centrumpapieru . pl

Gość grymałka
ale to nie jest wyjaek bo przy zakupie zamienników activ jeta również dostaję 5 lat gwarancji.

Gość Okiman
A w asarto masz dożywotnią gwarancję na tusze i tonery, a nie ledwie 5 lat. Bardzo przydatne jak kupujesz dużą ilość w promocji dla firmy na urządzenia długoletnie.

Gość gość
No niestety, jak spojrzysz na ceny oryginalnych tuszy to praktycznie wyrównują się z kosztami nowego urządzenia. W sumie korzystam z zamienników, a od czasu do czasu z zestawów samodzielnie regenerowanych, chociaż nie jest to raczej prosta czynność dla laika. Na pewno przy korzystaniu z oryginalnych tuszy nie masz problemu z zachowaniem gwarancji, jednak zamienniki to znacznie mniejszy koszt. Od trzech lat kupuję zamienniki tuszy oraz tonerów w www.profibiuro.pl na potrzeby firmowe i nigdy nie było problemów z jakością asortymentu (głównie HP 1536 toner, super szczegółowy opis produktu, aktualności o zmianach na rynku, wszystko się zgadza). Fajne jest u nich to, że możesz szybko wskazać, jaką drukarkę posiadasz, a ich panel dopasuje idealne zamienniki. Z tej funkcji korzystam non stop. Pisz im też na maila. Odpisywali na wszystkie moje wiadomości.

Gość Martusieńka
Ja nie widzę sensu przepłacania za oryginalne tusze, gdzie w obecnych czasach firmy takie jak asarto produkują zamienniki o bardzo dobrej jakości. No poza tym, przy dużej ilości drukowania to na oryginałach można splajtować.

Gość checking
Miałam to samo co martusieńka, jak dużo się drukuje to można naprawdę zwariować z kosztami eksploatacji. Zamienniki ratują bardzo. takie asarto daje często ponad dwukrotne oszczędności (sprawdzałam sama)

Gość interkan
Zobacz sobie czy w sferisie mają zamiennik do Twojego modelu, ja u nich zawsze kupuję i nie mam na co narzekać

Gość basswiththirten
Obczaj sobie na drukujesz24 pl :)

Gość Martyneczka809
Tak jak juz ktos pisal wyzej, rowniez moge polecic drukujesz24 do zakupow tego typu :P

Gość tuszysta
Też polecam sprawdzić ofertę na drukujesz24 pl. Mają spory wybór a tusze są super jakości. Zamawiam tylko od nich.

Gość wira
Do swojej drukarki też zamawiam zamienniki activejet na sferis.pl

Gość kryskaO
Tak polecaliście drukujesz24 pl że weszlam wczoraj na ich stronę i zamówiłam czarny zamiennik!Już nie mogę się doczekać przesyłki!

Ja na co dzień korzystam z urządzenia wielofunkcyjnego Brother DCP-J125 i już od bardzo dawna stosuje zamienniki marki ActiveJet (dostępne w sferisie). Nie widzę różnicy jakości w porównaniu do oryginałów, a różnica w oszczędności bardzo duża, bowiem przy znacznie niższej cenie wydajność pozostaje na niemalże tym samym poziomie.