Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lopek

Pis vsPO

Polecane posty

Gość lopek

znalazłam w necie informacje na temat obietnic Pisu , chcą dać na dziecko 500zł nie zależnie od dochodu. To już jest 22miliardy zł... a to z narodzeniem każdego dziecka będzie rosło. Po zaś gwarantuje dla wszystich dzieciaków podręczniki darmowe... Myślę , żę ten pomysł jest lepszy. mniej kasy z budzetu pójdzie a książki są przydatną rzeczy ii już klika dobrych stówke zostanie w portfelu, a budzet państwa tak nie ucierpi.

Gość gość
Spadam żyć w Norwegii!

Gość gość
PO planuje sprowadxić do Polski 12 tysięcy imigrantów (łączenie rodzin średnio 6 osób, zasiłki, sprowadzenie na koszt budżetu, czyli 12 tyś+ 72tysięcy= 84 tysiące osób), PiS jest temu przeciwny. Sprowadzenie muslimów dopiero obciąży budżet

Gość lopek
PiS jest temu przeciwny bo nie jest zobowiązany finansowo ? PO załatwiało kase z unii więc teraz musi się jakoś odwdzięczyć. Przez Dacie każdej rodziie na dziecko 500zł będą jeszcze bardziej wzmożone kontrole podatkowe nas obywateli jak i przedsiębiorstw. Beda się czepiać każdego ;/

Gość umizumi
jak można być tak ślepym jak wyborcy PIS? Ludzie wy nie rozumiecie, że obietnice PiS nie są realne ze względu na koszty, które budżet państwowy nie jest w stanie ich pokryć!? Macie za małe rozumki by to ogarnąć? PO stawia prawy jasno, pokazuje budżet który jest realny, wczoraj został przedstawiony budżet na budowę dróg jaki ... REALNY! http://i58.tinypic.com/2n1ruq.jpg

Gość gość
Niech to oszołomskie PO w końcu opodatkuje markety i sieciówki zagraniczne tak jak chce PiS to pieniądze się znajdą. A nie wyworzą nasze pieniądze z kraju nie płacąc podatków. A to lewackie PO właśnie zażyna podatkami i kontrolami małe i średnie firmy Polskie i to już od 8 lat :( :( :(

Gość gość
opodatkowanie marketów to cios w biedniejszych Polaków a PO nie jest lewackie tylko prawackie

Gość papaja6
gość a wiesz że jak opodatkują markety jak tego chce PiS to wzrosną ceny i nie kupisz już sobie ulubionych słodkości, a na podstawowe produkty ledwo Cię będzie stać! Myśl człeku!

Gość lopek
Właśnie jak PIS dojdzie do władzy wszyscy będą baaaardzo skrupulatnie kontrolowani jzezeli chodzi o podatki bo skąs tą kase muszą pobrać jak dają z jednej strony to zabierają z drugiej.

Gość gość
Dlaczego na Węgrzech opodatkowano markety , firmy telekomunikacyjne , firmy energetyczne i banki ceny nie wzrosły ?

Gość lopek
Nie rozumiem czemu pijesz do Innego kraju. Przecież rozmawiamy o PiS i PO. Rozwin mysl

Gość MineCoon
Naprawdę wierzycie w obietnice PiSu? Bagam Was to przeciez nie są koszta realne...Zdecydowanie jestem za poparciem PO w kwestii darmowych podręczników jest to o wiele trafniejsze i realniejsze do wykonania.

Gość gość
PO broni biedry, a ta leci swoim pracownikom ponad 200mln zł.

Gość gość
Rozwijam myśl. Przyklad z Węgier pokazuje że zachodnie firmy zacisna zęby i zapłacą .Polska to olbrzymi rynek i możemy stawiać swoje warunki. PO tego nie zrobi bo ich program to zwalczanie PiS i ochrona swoich ustawionych ludzi.Oni nie mają innego programu.PiS nie jest doskonały ale mają program naprawy kraju po PO.Maja wiele projektów ustaw naprawy gospodarki a szefowi PiS nawet jego wrogowie nie zarzucają nieuczciwosci i obecności w polityce dla pieniędzy. Poza tym potrafi swoich ludzi krótko trzymać i za wszelkie przekręty z hukiem wyrzuca. Dla tego glosuje za PiS

Gość lopek
Wiesz co będzie z tego "programu naprawczego" ? Tylko pył bo to tylko obietnice. Szkoda słow na PiS wiesz ile pieniedzy tracą opłacając np hejterów PO.? Potem my bedziemy płacić wiekszy Vat , podatki od nieruchomosci etc itp.

Gość nigdy więcej PIS
PIS zlikwiduje Biedronki i wywali obcy kapitał, wtedy ja stracę pracę, bezrobocie wzrośnie, a my z głodu nie będziemy mieli siły się im przeciwstawić. Tylko Biedra nie kazała mi harować na śmieciówce bez socjalu, polski przedsiębiorca oferował mi umowę zlecenie i pensję w wysokości zasiłku dla bezrobotnych.

Gość gość
Najlepiej rozwijala się gospodarka w latach 2005 -2007.Wtedy rządził PiS.

Uzasadnienie... ano i PO i PiS to kumoterstwo i okradanie obywateli. W PiS (vide Hofman, czyli "madryckie trio") jak już coś wylezie... fora za dwora, a PO, najpierw próba ukrycia, rozmycia, zatuszowania. Nie uda się i tak delikwent ląduje na intratnej posadce. Vide wielu umoczonych.

Gość POspolitka
gość dziś "Najlepiej rozwijala się gospodarka w latach 2005 -2007.Wtedy rządził PiS. " Chyba nie wiesz co piszesz.To dzięki ostatnio ośmiu latom działań PO polska uniknęła światowemu kryzysowi gospodarczemu!To dzięki Nim w Polsce powstawały nowe miejsca pracy a zagraniczni kapitałowcy z chęcią otwierają u Nas swoje firmy.

Gość kobieta bez winy i wstydu
To wybór jak pomiędzy kiłą a syfilisem niestety. PO podniosło wszystkie podatki, choć obiecywali ich obniżenie, VAT 23% (jeden z najwyższych w UE), który uderza przede wszystkim w konsumenta, bo on w przeciwieństwie do przedsiębiorcy go sobie nie odliczy, ukradło nam pieniądze z OFE, ozusowało umowy zlecenia, co zubożyło płace netto osób pracujących na tego typu umowach, tylko po to, żeby przejeść i rozkraść te składki, zwiększyło wiek emerytalny , żebyś zapierdalał na to, co oni przejedzą i dostał głodową emeryturę, utrzymuje przywileje mundurowych, górników i rolników, daje podwyżki swoim kolesiom z wyższej administracji, rozdaje stanowiska niekompetentnym kolesiom (którzy zgodnie z rozbrajająco szczerą wypowiedzią Bieńkowskiej piją i lulki palą a w dupie Polskę mają), rozkrada kraj, każe naczelnikom Urzędów Skarbowych tropić i nakładać wysokie kary na firmy za najdrobniejsze i mimowolne błędy i niedopełnienia formalności, żeby była kasa do budżetu, zajmuje się duperelami (in vitro) zamiast zwiększyć poziom życia i miejsca pracy, daje ulgi podatki wielkim gigantom z zagranicznym kapitałem (strefy ekonomiczne itp.) a drobnych przedsiębiorców uciska. Z kolei PIS ma socjalistyczne zapędy, chce dać 500 zł (ciekawe skąd) na każde dziecko niezależnie od dochodu, co doprowadzi do rozwalenia gospodarki i rozrostu patologii na socjalu, która będzie płodzić jak króliki, żeby mieć na wódkę a nad dziećmi się znęcać. PIS będzie się zajmował obyczajowymi duperelami (zakazy aborcji, wzmocnienie Kościoła, nietolerancja) i spiskową teorią dziejów (Macierewicz), inwigilował wszystkich i dążył do państwa policyjnego a nie ekonomią. Sensowny w PIS jest jedynie pomysł opodatkowania gigantów z obcym kapitałem, którzy w Polsce zrobili sobie zagłębie taniej siły roboczej a cieszą się ulgami podatkowymi. No i jeszcze zwiększenie kwoty wolnej od podatki, ale i tak na nich nie zagłosuję głównie z powodu tych socjalistycznych utopii z 500 zł na patologię.

Gość gość
Nigdy więcej POPISów! Czas rozpędzić to towarzystwo wzajemnej wrogości! Świeża krew to, czego nam potrzeba!

Gość gość
Wolicie 500 pln na polską "patolę" czy 1500 na islamskeigo przybysza ? Taki to wybór !

Gość gość
Na islamskiego przybysza kasa jest z UE a na polską patolę z naszego budżetu.

Gość gość
platformiani hejterzy probują "udowodnić" że PiS i PO to "to samo". a gowno prawda. PO zależy tylko na tym żeby ustawić swoich koleżkow. program pisu to obciązanie podatkami tych ktorzy maja w polsce ogromne pieniadze i podatkow nie placa a program PO to dojenie obywateli i opowiadanie im propagandowych dyrdymalow. x przyklad: PO "strasznie sie martwi" ze jak wprowadzi się podatek od marketow i bankow to "uderzy to w biednych przez wzrost cen". tylko ze jak tym biednym od 8 lat zamrozili kwote wolna od podatku to ich los "biednych" nie interesował. tak samo jak vat i wiek emerytalny podnosili. to wtedy się nie martwili że "w biednych" to uderzy. banda zakłamanych zlodziei.

Gość gość
"Na islamskiego przybysza kasa jest z UE a na polską patolę z naszego budżetu." x kolejny kłamca na pensji PO. UE daje na każdego imigranta JEDNORAZOWO 6 TYS EURO. i nic więcej. policz sobie jakie koszty poniesiemy na ich transport, zakwaterowanie, wyżywienie, utrzymanie, opiekę lekarską i to przez długie lata bo oni się do pracy nie wezmą. nawet jak będą próbowali uciekać do niemiec to niemcy ich odstawią z powrotem NA NASZ KOSZT więc trzeba będzie ich chyba w więzieniach pozamykać.

Gość gość
Jestem przeciwko rozbuchanemu socjałowi i rozdawnictwu. Polityka UE mi się nie podoba, jak chcą pomagać uchodźcom, to niech ich pomogą znaleźć pracę a nie rozdają kasę, ale nic mi do funduszy UE, za to jako polska podatniczka martwię się o polski budżet oraz o te biedne dzieci, które będą płodzone dla kasy na wódkę a potem zaniedbywane. Zamiast rozdawać kasę rodzicom, to niech może Pisuary kupią ubrania i jedzenie dla dzieci najuboższych, żeby było wiadomo, że dzieci to dostaną. Ale 500 na każde dziecko bez względu na dochody to nic innego jak marnotrawstwo i bezmyślny socjal w najgorszym wydaniu.

Gość gość
ja nie wiem czy 500 zł na dziecko to jest "realne" czy nie. ale mnie to nie obchodzi. obchodzi mnie to żeby zmieniła się filozofia rządzenia polegająca na tym że podatkami i rozmaitymi szykanami gnoimy rodzimych przedsiębiorców, pracownikow, emerytow itd a wielkie koncerny swobodnie korzystaja z ulg i "optymalizacji podatkowej" zarabiajac miliony i placąc grosze. rozjusza mnie wrecz sytuacja gdy biedni ludzie harujacy za jakies najniższe krajowe albo wręcz minimum egzystencjalne muszą od tego odprowadzać podatek a wielki koncern zarabiający miliony to już nie bo on się rozlicza na jersey albo w luxemburgu.

Gość gość
Poza tym co ma piernik do wiatraka? To że nie stać nas na utrzymywanie niepracujących emigrantów, nie oznacza, że stać nas na 500 na każde dziecko ani że to dobry pomysł. Ja nie chcę ani PO ani PIS-u. bo obie te partie nie mają pojęcia o ekonomii i ich programy są w większości do kitu.