Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 1,5 miesiaca obracasie wokol wlasnej osi i przewraca sie na brzuch

Polecane posty

Gość gość

Czy to nie za szybko?

Gość gość
O wiele za szybko. Proponuję poprzywiązywać obciązniki do kończyn, wtedy zatrzymasz rotację :O

Gość gość
Każde dziecko rozwija się we wlasnym tempie i nie ma co patrzeć na schematy. Jesli robi to samo to nie ma się czym martwić, bo widocznie jest gotowe. Powiem Ci, ze moja córka zaczela np chodzic w wieku 9 miesiecy i 10 dni i był szok. Ale pediatra powiedzial, ze jeśli dziecko samo zaczyna cos robić to nie ma obawy, bo jest gotowe na nowa umiejetnosc.

Gość gość
Ale masz cudowne dziecko! Och! Ach! Medal! A tak poważnie, idź do pediatry, niech zobaczy i oceni czy taki dziecka "urok" czy jest gdzieś problem.. P.S. Są dzieci, które rak robią i to jest normalne u nich..

Gość gość
Wzmożone napięcie mięśniowe.

Gość gość
w tym wieku nie robi tego świadomie tylko przez wzmożone napiecie, idż do neurologa!!!!!!!!!

Gość gość
Jeżeli to nie jest prowo, to masz autorko problem. Moja córka robiła tak mając 2 miesiące. Idź jak najszybciej do pediatry, po skierowanie do neurologa. U nas córka ma teraz 6 miesięcy i ciągła rehabilitacja. Fajnie jak dziecko robi coś szybciej, ale też w odpowiednim przedziałe wiekowym. Aż tak szybkie postępy mogą świadczyć o dużych problemach neurologicznych i nie tylko. Nie chce straszyć. Idź do lekarza.

Gość gość
do neurologa idz lepiej

Gość gość
po jakie skierowanie do neurologa, skoro nfz ma terminy na 2016 r. najwcześniej, nawet prywatnie poczeka ze 2 mce...

Gość gość
Dziecko nie jewt moje, tylko z rodziny. Wiem, ze to o wiele za wczesnie, moja corka robila to o wiele pozniej. Nie wiem, czy im cos sugerowac. Moze po prostu taki urok malej. Lekarz widzial na wizytach patronazowych i nic nie mowil, tylko, ze bardzo silna jesf.