Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola13456

Zostawić noworodka z teściową na 8 godzin??

Polecane posty

Gość gość
Nachlać się zamierzam dopiero po nowym roku bo karmie piersią i zamierzam to robić tak dług jak będę mogła :); męża puściłam na weekend "kawalerski" świeżo po porodzie więc i na wesele może iść sam - pisałam przecież , że go namawiałam na taką opcję ale on nie chce. Co do połogu i krwawienia, odchodów już dawno nie mam i został mi tyko jeden szew(w środku)- reszta sie rozpuściła.Jak by miał ze 3 miesiące to bym synka zabrała ze sobą,miesiąc to jednak jeszcze za malutki jest. Nie mam kogo zabrać ze sobą,kto mógł by nim się opiekować a obcej opiekunce nie potrafię zaufać. Co do koperku to spróbuje odstawić bo może i macie racje , że po nim ma jeszcze gorsze gazy. Nie rozumiem skąd u niektórych osób tyle jadu i złości. Co do histeryzowania, to sprowadziłam tego małego człowieczka na ten świat i jestem za niego odpowiedzialna i dopóki sam nie potrafi zadbać o siebie bądź powiedzieć jasno co mu przeszkadza i dolega muszę się kierować w wyborach jego potrzebami przede wszystkim i jego dobrem. Ogólnie to mam 3 dni by ocenić czy teściowa będzie dobrą opieką dla niego, czy małemu jest dobrze z nią gdy mnie nie ma w pobliżu, i w sobotę podejmę ostateczną decyzję. Dziękuje Wszystkim za opinie i rady :)

Gość gość
powtarzam Ci, nie dawaj, bo teściowa prędzej czy później Ci to "wyrzyga", dziecko dorośnie i usłyszy jak to jego wyrodna matka (czyli Ty) w połogu szalała po weselach i imprezach a jego podrzucała teściowej i babcia musiała pilnować i wychowywać, będzie więcej gadania niż tej pomocy...

Gość gość
dokładnie tak, bo nie wiesz, jakie będa relacje z tesciowa za kilka lat... a tendencja jest raczej spadkowa

Gość gość
Straszne są taki matki kwoki co to mało sie nie zesraja bez dziecka!!! Moja teściowa kupiła dwa drogie bilety na długo wyczekiwany koncert i poszła z córka. Córka zostawiła dziecko paromiesięczne z opiekunka i sąsiadka ktora sama ma małe dziecko i ktora miała tam do nich zaglądać. Cały koncert zestresowana smsowala z opiekunka bo mały sie rozpłakał i od paru minut nie mogły go uspokoić. Szwagierka rzuciła wszystko, olała koncert i wydane na niego grube pieniądze zostawiła teściowa sama bez auta w miescie oddalonym o 150 km i pojechała roztrzęsiona na pełnym gazie do domu bo jej dziecko sie rozpłakało.. Super..Nawet pomimo tego ze opiekunka mówiła zeby została i bawiła sie dobrze i ze mały sie uspokaja. Zanim dojechała do domu to dziecko oczywiście spało jak kamień. A my musieliśmy jechać kawał drogi odebrać teściowa, zla i prawie płacząca bo córka zepsuła jej koncert. Błagam nie zachowujcie sie tak!!!!

Gość gość
Co tam, że dziecko zostawiła...Wielki skandal bo zostawiła teściową, dorosłą babę!!! I nie, nie musieliście odbierać tesciowej. Mogła skorzystać z komunikacji lub taksówki. Straszne są takie teściowe kwoki, co jak się wybiorą do miasta to są całe posrane i już same do domu wrócić nie potrafią!!!!!!!!!

Gość gość
ja tez nie rozumiem, na czym polegało zepsucie tesciowej koncertu...przeciez szwagierka nie kazała jej wracac w trakcie!!! tesciowa to rozmemłana mameja!!!!!!!!

Gość gość
o jprdl !!!!!! dziecko przestało płakać za to tesciowa zaczeła......... a najbardziej to tobie żal d ściska, bo podkreslasz że koncert drogi, a tesciowa wolała wziąc córkę niż ciebie, ty jesteś lepsza bo nie zmarnowałabys biletu...

Gość gość
Głupia dziunia,twoja tesciowa wychowała syna na twojego męża i co mu brakuje?????? Nie rób z tesciowej kogoś kim moze sama nigdy nie będziesz.Bo wy młode to sie tak nadajecie na matki i żony jak garbaty przylegajacy plecami przy ścianie.

Gość gość
A ja się dziwię twojej tesciowej i podejrzewam :)z moimi zdolnościami psychologicznymi rozszyfrowałabym twoje myśli w mig i więcej byś mnie nie zobaczyła.Zachowujesz sie jak księżna Kate,synuś powinien zostac przynajmniej z trzema nianiami z referencjamu.Myślałby kto ha ha ha

Gość gość
bez problemu zostaw nic mu się nie stanie to tylko parę godzin - baw się dobrze też Ci się należy trochę rozrywki. Twoje dziecko tego jakoś nie odczuje a tym bardziej nie zapamięta gorzej będzie jak skończy 2 latka ....

Gość lola13456
W razie gdy by ktoś miał podobne rozterki do moich. Odciągnęłam litr mleka w pojemnikach po 100 ml. I mały nawet nie zauważył , braku mamy. Teściowa go karmiła, tuliła i zadbała bardzo dobrze o niego. Gdy przyjechałam go wykąpać i nakarmić w miedzy czasie to spał jak aniołek. Po weselu tak samo. Mi trochę smutno było i tęskniłam. Mimo picia z butelki, nie było problemu z jedzeniem z piersi. Nie miał żadnych problemów z trawieniem, czy kupkami. Decyzja o pójściu była jak najbardziej słuszna bo szczęśliwi rodzice to szczęśliwe dziecko :)

Gość gość
Cieszę się że fajnie wyszło. Czytałam cie wcześniej i zastanawiałam się jak będzie. Teściowa tak gadała o tym wypłakaniu się ale tak naprawde serce mięknie jak dziecko chocby zakwili i nawet najgorsza jędza ukolysze i utuli w tej samej sekundzie. Ja też bałam sie zostawić moją zwykle.