Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

świadectwo pracy

Polecane posty

Gość gość

Witam, Pod wpływem impulsu zadzzwoniłam do mojego posrednika pracy aby przygotowal mi na jutro swiadectwo pracy, bo potrzebuje przedstawic w pszyszlej pracy. na jutro bedzie swiadecwo. czy jesli chce daleej pracowac w tej firmie bo nie wiem czy nie przyjma do nowej moga mi wystawic owe swiadectwo , czy to wiaze siee z tym ze jesli otrzymam je to od razu trace etat w obecnej pracy ?

Gość gość
Proszę o pomoc!!

Gość gość
Sorki,ale co to za belkot? Zwolnilas sie z obecnej? Swiadectwo pracy dostaje sie po rozwiazaniu stosunku pracy. Jesli sie nie zwolnilas,to jak chcesz je dostac. Mozesz dostac referencje

Dlaczego ludzie są tak głupi :( ? x Co to znaczy: zadzwoniłam do pośrednika? No, chyba, że o dotychczasowego alfonsa Ci chodzi :P.

Gość gość
Pracowalas w ogole na umowe o prace?

Gość gość
własnie sie nie zwolnilam, tylko zadzwonilam i poprosilam o to swiadectwo bo mi potrzebne. Pani powiedziala ze na jutro je przygotuje. teraz sie zastanawiac czy jesli mi da swiadectwo pracy to bedzie oznaczalo ze juz u nich nie pracuje?

Gość gość
tak umowa o prace na czas okreslony

Gość gość
Pobudzam się ręką

>>>własnie sie nie zwolnilam, tylko zadzwonilam i poprosilam o to swiadectwo bo mi potrzebne.<<< x Do kogo zadzwoniłaś ? x Może następnym razem weź inne dopalacze :P ?

Gość gość
tak umowa o prace na czas okreslony. Posrednik pracy- ManPower

Gość gość
Musi nastapic rozwiazanie umowy,ktore ty musisz podpisac. Z zachowaniem okresu wypowiedzenia badz za porozumieniem stron,w przypadku umowy o prace. Nie wiem jak przebiegala rozmowa,moze zostalo to potraktowane jako chec odejscia i stosowne dokumenty,w tym swiadectwo pracy,zostana przygotowane. Powiedz,ze o referencje ci chodzilo:)

Gość gość
Proszę o nie drwiny, tylko poważne odpowiedzi. Dla mnie ten temat jest poważny, bo nie wiem czy bede miala prace poprzez prosbe o to swiadectwo.

Gość gość
a jeśli powiem że chcę zaświadczenie o tym ze u nich pracuje ? a po prostu powiedzialam swiadectwo bo się przejezyczylam to przejdzie?

Gość gość
Nasrałam mężowi na klate a on zwalil konia

>>>Proszę o nie drwiny, tylko poważne odpowiedzi.<<< x Trudno nie drwić z kogoś, kto zadaje pytanie na poziomie: Czy jak przyjmą mnie do pracy, to będę musiała do tej pracy przychodzić ? :P x >>>Dla mnie ten temat jest poważny, bo nie wiem czy bede miala prace poprzez prosbe o to swiadectwo.<<< x Świadectwo pracy opisuje przebieg ZAKOŃCZONEGO stosunku pracy, czyli nie możesz dostać świadectwa pracy, będąc pracownikiem.

Gość gośćbibiiiiiii
zgodnie z jeszcze obowiazujacymi przepisami prawa pracy: W myśl art. 97 § 11 K.p., w przypadku gdy pracownik pozostaje w zatrudnieniu u tego samego pracodawcy na podstawie umowy o pracę na czas określony, na czas wykonania określonej pracy lub na okres próbny, świadectwo pracy, obejmujące zakończone okresy zatrudnienia na podstawie tych umów, wydaje się z upływem 24 miesięcy od zawarcia pierwszej z nich. Jeżeli jednak rozwiązanie lub wygaśnięcie umowy, o której mowa w art. 97 § 11 K.p., zawartej przed upływem wspomnianych 24 miesięcy, następuje po tym terminie, świadectwo wydaje się w dniu rozwiązania lub wygaśnięcia takiej umowy. Wystawiam sw pracy zawsze po okresie próbnym gdy pracownik otrzymuje umowe na czas nieokreślony, a takze gdy z kolejna umowa na czas okreslony przekroczyłby 24 miesiace.

Gość gość
tyle ze bedac pracownikiem pani powiedziala mi telefonicznie ze je wystwi

Gość gośćbibiiiiiii
napisz mi od kiedy do kiedy jaka umowe miałaś?

Gość gość
umowa o prace na czas okresony . przedluzana z miesiaca na miesiac, kazdego 10 dnia miesiaca

>>>umowa o prace na czas okresony . przedluzana z miesiaca na miesiac, kazdego 10 dnia miesiaca<<< x Przepraszam, ale czy ktoś może mi wytłumaczyć to, co napisała powyżej autorka tematu ? Przecież jest to niezgodne z prawem pracy.

Gość gość
ja chce wiedziec czy jesli dostane te swiadectwo to czy oznacza zwolnienie z pracy. teraz nie obchodzi mnie prawo. tylko czy od jutra nie mam pracy

Gość gość
Umowa o prace na czas okreslony przedluzana z,miesiaca na miesiac???. Jestes pewna,ze to umowa o prace. Jak napisalam,jesli jest to umowa o prace,swiadectwo wydaje sie po rozwiazaniu stosunku pracy z obecnym pracodawca. Nie mozna wystawic swiadectwa jesli ten stosunek jest w mocy. Chyba,ze pani zrozumiala,ze chcesz odejsc i zlozyc wypowiedzenie,wiec moze je przygotowac.caly czas pisze o umowie o prace. Mozesz przeciez poprosic o referencje z obecnego miejsca pracy i to pokazac ewentualnemu przyszlemu pracodawcy

Gość gość
Poza tym jesli masz rzeczywiscie umowe o prace musisz zlozyc wypowiedzenie,podpisac i wowczas zostaje wydane swiadectwo.pracodawca ma na to 7 dni.

Gość gośćbibiiiiiii
a to nie jest przypadkiem umowa zlecenie? ustawa antykryzysowa sie dawno skończyła, wiec nie ma opcji podpisywania tylu umów na czas określony...