Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Skaleczony palec spuchl

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Hej, wczoraj skaleczylam si臋 w palca i zdarlam nask贸rek (rana wzd艂u偶 boku ma艂ego palca u d艂oni na 2x0,5cm). W og贸le prawie nie krwawilo wi臋c chyba rana sama si臋 nie oczyscila? Oplukalam woda i za艂o偶y艂am plaster. Wieczorem plaster zdjelam zeby rana mog艂a "pooddychac" i wyschnac, by艂a ca艂y czas pokryta warstw膮 jakiej艣 dziwnej wody. Spa艂am w nocy te偶 bez plastra 偶eby rana mog艂a wyschnac i stara艂am si臋 nie dotyka膰 rany po艣ciel膮. Rano wszystko by艂o ok, rana wygl膮da艂a jakby zacz臋艂a si臋 goic, troch臋 piek艂o ale tylko przy zginaniu palca. Potem po 艣niadaniu zacz臋艂am my膰 naczynia i wtedy palec mi okropnie spuchl, zacz膮艂 piec jak diabli i zrobi艂 si臋 pulsujaco-gor膮cy po kontakcie z wod膮. Od razu po艂o偶y艂am na艅 krem antyseptyczny Savlon i zawinelam w opatrunek. Moje pytanie jest takie: czy to wygl膮da ok czy mam si臋 martwi膰? Dodam, 偶e rana nie wygl膮da mi na zastrzal (objawy mi nie pasuj膮) ani nie ropieje itp. Jedynie spuchlo i jest gor膮ce oraz boli mnie ca艂y palec i kawa艂ek d艂oni. Nie mam za bardzo jak p贸j艣膰 do lekarza (jestem na campingu w Norwegii do艣膰 daleko od miasta). Czy sam krem antyseptyczny wystarczy? Rana nie jest ci臋ta tylko nask贸rek jest zdarty, ale boli i jest opuchni臋te i to mnie martwi...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Hmm raczej nie, zdarlam tylko nask贸rek bo niechc膮cy otarlam d艂o艅 o ostr膮 kraw臋d藕 plastikowej miski. Do uderzenia nie dosz艂o. Co nie zmienia faktu, 偶e p贸艂 d艂oni mam spuchniete i gor膮ce :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A wk艂ada艂a艣 ten palec w dope?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Id藕 do apteki po porad臋 i jaki艣 艣rodek na pewno riwanol.

Udost臋pnij ten post