Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy z takim doświadczeniem i wykształceniem zdobędę pracę w banku?

Polecane posty

Gość gość

Szukam nowej pracy i zastanawiam się gdzie aplikować. Może napiszecie mi gdzie warto złożyć swoje CV? Posiadam roczne doświadczenie na produkcji i rozwózce dań, roczne doświadczenie w mediach (redagowanie portalu, robiłam fotoreportaże i opisywałam lokalne wydarzenia. Robiłabym to nadal ale niestety zmieniłam miejsce zamieszkania. Posiadam zawód kucharza, mam wykształcenie średnie (bez matury) - chcę podejść w przyszłym roku. Prowadziłam też przez dwa lata działalność gospodarczą, sprzedaż ciuchów. Mam 28 lat.

>>>Czy z takim doświadczeniem i wykształceniem zdobędę pracę w banku? <<< x Tak. x pracę sprzątaczki :P.

Gość gość
Praca w banku polega na akwizycji. Załóżmy, że Ci to odpowiada - nikt Ci tej pracy nie ma, bo w Polsce obowiązuje kult papierka. Musisz mieć wykształcenie wyższe, chociażby zoologię albo inną europeistykę.

Gość gość
Moja znajoma po liceum dostała pracę w banku. Ale ogólnie nie polecam, jest zajechana psychicznie, po 8 godzin wciska ludziom kredyty i użera się też z często chamskimi ludźmi. Najniższa krajowa + premia za wciskanie kredytów. Co prawda pracuje za biurkiem, ale szuka nowej pracy, powiedziała, że woli iść na taśmę pracować do fabryki.

Gość gość
Dwa podejścia robiłam do pracy w banku. W trakcie studiów pracowałam w jednym z polskich jeszcze banków, po studiach w dwóch innych. Mobbing, wyzysk, nadgodzin full za pocałuj mnie w dupę. Jedyne co dobre, to roboty te nauczyły mnie, żeby nie robić na kogoś, a na siebie i tego się trzymam. Nie myślałaś o gastronomii? Oczywiście na własny rachunek.

Gość gość
Owszem myślałam o gastronomii, uwielbiam gotować ale jeśli bym się tym zajęła to właśnie na własny rachunek. Pracowałam na kuchni jakiś czas i w sumie za grosze i wyzysk. Odratowałam właścicielom restaurację bo wcześniej mieli chłopaka, który nie potrafił gotować. A jak się rozkręciło, to mnie kopnęli w dupę i zatrudnili córkę syna. O banku słyszałam różne opinie, właśnie szczególnie te gorsze i sama nie wiem, ale może bym spróbowała. Niestety nie mam pieniędzy na założenie własnej działalności. Gastronomia to ciężki kawałek chleba.

Gość gość
Zgadzam się z wcześniejszym komentarzem- bez matury raczej nie dasz rady, nie mowiac juz o studiach, które z tego co wiem są w wymaganiach na pracę za biurkiem. Chyba, ze masz znajomości, moze wtedy ktos Cię wcisnie bez matury ale są na to marne szanse.

Gość gość
jeśli umiesz i lubisz gotować to ja własnie w tym kierunku bym probowała. moze praca za granicą?

Gość gość
ale mi tez prestiż, praca w banku. BZWBK- umowa o praceod 8.30- 17.30 za 1400 na rękę :D To już wolałabym towar w biedronce rozkładać nic użerać się debilnymi targetami wymyślonymi przez zakompleksionych dyrektorków

Gość gość
Jak sobie w wakacje na studiach byłam dorabiać w banku w archiwum to w archiwum dziale sądowym w wierzytelnośach ale nie windykacja tylko obsługa pracowali ludzie w 95procentach po maturze bez znajomości języków warunki pracy bardzo dobre pensje jak za robiona robotę j wykształcenie tez dobre około 2 tys po okresie próbnym umowy o pracę multisporty ubezpieczenie zdrowotne luxmed także probuj

Gość gość
Ale wymóg konieczny musisz mieć maturę

Gość gość
Ja nie polecam pracy w banku bo sama pracowałam 2,5 roku. Co prawda zawsze jest to doświadczenie i można sobie wpisać do CV ale sama praca była koszmarem i jak sobie pomyślę, że znowu miałabym tam pójść to mi włosy dęba stają na głowie. Wiecznie nie zadowoleni klienci, wciskanie głupich "bonusów", humorki kierowniczki, presja, mobbing i cały czas poniżanie. Za dobre wyniki nawet głupiego "dziękuję" nie usłyszałam, a w zamian za to, musisz pracować szybciej i efektowniej. Pracowałam tam bez matury po ogólniaku. Przyjęli mnie ale powiedzieli, że jak chcę iść na wyższe stanowisko w przyszłości to muszę skończyć studia. Na początku nie było źle i czasem w miesiącu zarabiałam około 5 tyś zł na czysto z samych podpisanych umów. Ale potem co raz gorzej. Dzisiaj przy obecnej konkurencji i co chwilę zmieniających się przepisów, osoba która zaczyna pracę na stanowisku obsługi klienta musi mieć stalowe nerwy. Teraz pracuję w... sklepie :) Przyjmuję zamówienia, robię rozliczania, najniższa krajowa + premia, zarobki małe ale robię to co do mnie należy a potem mam resztę dnia dla siebie i weekendy często w domu. W banku pracował 7 dni w tygodniu stale pod telefonem.