Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kryzys poporodowy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Dzisiaj nasz maluch skonczyl miesiac a mnie przesladuje mysl ze sobie nie radze. Opiekuje sie synem wlasciwie sama, maz pracujr po 12h ale stara sie pomoc. Mieszkamy obecnie z moimi rodzicami,ustalilismy ze tak bedzie lepiej przez pierwszr dwa miesoace. Wiadomo ze niemowlak czasem placze i marudzi ale za kazdym razem jak on placze i nie moge go uspokoic a np mama go bierze i on usypia to odczuwam to jako ogromna porazke i to ze jestem zla matka. Wszyscy chca mi pomoc przy malym a ja trzymam sir go kurczowo i chce na sile pokazac ze sobie poradze sama. Przez to zaczynam tracic pokarm co jeszcze bardziej mnie przytlacza. Czasem syn placze a ja razem z nim, w ogole ciagle histeryzuje ze sobie z czyms nie radze pomimo tego ze syn jest zdrowy, grzecxny i zadowolony. Tez mialyscie takie kryzysu?

Gość gość
Często depresja czy kryzys występuje bo izolujemy się przed mężem.Ja mam zawsze męża przy każdym badaniu ginekologiczny cipki i wspierał porody.Maz pracował po dziesięć godzin dziennie lecz zawsze znalazł czas dla mnie by być przy badaniu i porodach.Rowniez przychodząc do domu znajduje czas dla mnie i dzieci.Wiem że są kobiety co żyją w izolacji z mężem wstydzac się go przy badaniu i porodzie a obcego faceta ginekologa nie ciemno gród.Twierdza że to przecież lekarz i przejmuje intymność on a nie mąż.

Gość gość
Co za debile Ci odpowiadają. Bylam w podobnej sytuacji. Myslalam że to ją wszytko muszę. Zupełnie nie dawalam dziecka mojej mamie (mieszka na parterze a my na piętrze) bo myslalam że to mój obowiązek i nie mogę dać dziecka nawet na chwilę bo pomyśli że nie daje rady. Potem przystopowalam. Odciagnij mleko, daj go mamie na pare godzin i wyjdz na zakupy. Odpoczniesz a nawet się stęsknisz. Odetchniesz. A Z czasem nauczysz się co oznacza zachowanie dziecka i nikt inny nie będzie z w stanie tak dobrze reagować jak Ty. Uspokuj się. Dzieci czasem płaczą a Ty dopiero się uczysz. I pamiętaj że jesteś dla niego najlepszą mamą na swiecie

Gość gość
jasne ze tak- tez miałam kryzysy-zwłaszcza laktacyjne autorko...nie twierdze ze robie dobrze ale..u mnie duzo dało wyspanie sie porzadne np mozesz poprosic kogos zebyw nocy raz podał mm a ty pospisz sobie dłuzej- jedno karmienie a bedziesz miala dluzsza ciaglasc snu-mi to duzo dalo rowniez pogadaj z mama i popros aby na razie odsuneła sie troche i dala tobie nauczyc sie ,,obslugiwac wlasne dziecko'bo wylada jakbys z nia konkurowala- porownujesz sie a to nie dobrze pamietaj ze twoja mama po pierwsze ma doswiadczenie po drugie nie jest swiezo po porodzie -tobie jest ciezej i to normalne ze tobie na razie wypada gorzej bo jestes zmeczona i obolala -mowie ci jedna wyspana noc, dluzszy sen i bedziesz sie czula lepiej aha nie wiem jak u ciebie z piersiami ale ja moge spokonie nie karmic 6 godz i nie mam zastoju pokarmu ale kazda kobieta jest inna wiec u mnie pomysl z mm w nocy sie sprawdzil (raz jest podawane)