Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania1111133

Problemy z jedzeniem

Polecane posty

witam mam corke ktora w grudniu skonczy 2 lata mam problem z jedzeniem w sumie to je wszystko ale obiad musi miec zmiksowany blederem inaczej nie chce jesc dusi sie kanapki tez nie zje musi miec wszystko w postac***apki prosze o pomoc czy to normalne czy to jej przejdzie ?

Gość gość
normalne to nie jest napewno ? to jak ona nie gryzie nie umnie czy jak ? czy nie chce jej sie ?? bo nie rozumiem dlaczego tak ? dla mnie to dziwne bo moj syn nie je zmielonych juz od 9 miesiaca sam tak wybrał woli jesc tak jak my

Gość gość
A mówiłaś o tym pediatrze? Córka w ogóle nie gryzie, nie rozdrabnia jedzenia? Bo to może być jakiś problem zdrowotny... rozumiem że zęby już ma? Nigdy nic twardego nie gryzie? Nie podjadała owoców, orzechów, paluszków itd? Bo jeśli potrafi, no to trzeba pracować nad zachęcaniem i ograniczać miksowanie, jeśli nie potrafi to trzeba iść po pomoc do lekarza... Ja zaczynałam od ryżu w zupie, marchewki zgniecionej na grubsze kawałki, ale to inna sprawa bo mały chętnie jadł.

Nie nie ze ona calkiem nie chce gryzc je owoce paluszki groszki prócz obiadow tego nie chce jest musi miec zmiksowane

Gość gość
Nie miksuj musi zacząć jeść normalne obiady szczeka rośnie aby potem zmiescily sie żeby stale musi gryźć lepiej jak zje mniej a chociaż troche pogryzie musi sie nauczyć .2 lata to juz troche późno może sie opierać ale dla jej dobra przestań miksować jej te obiady zacznij od całego ryżu lub makaron np nitki

Gość gość
Zęby stałe miało byc

Gość gość
Idź na konsultacje do specjalisty od zaburzeń SI - być może córka ma nadwrażliwość jamy ustnej, są proste metody aby buzię "odwrażliwić", zapytaj o rehabilitanta SI w twojej poradni.