Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćwiem

Dziewczyny w ciąży uważajcie podczas porodu na chwyt kristellera

Polecane posty

Gość gośćwiem

Mimo iż jest on zabroniony ze względu na to że jest bardzo niebezpieczny dla matki i dziecka dalej jest stosowany w naszych polskich szpitalach. Poczytajcie o tym w internecie žeby wiedzieć o co chodzi i nie pozwólcie aby podczas waszego porodu ktos zastosował go na was.

Gość gość
gdyby nie ten chwyt moze doszloby do tragedii, mojemu dziecku spadalo tetno, a ja nie moglam urodzic, dzieki "pomocy" lekarza urodzilam bez problemu i z dzieckiem wszystko ok

Gość gość
no niestety, ja znam akurat przypadek gdzie dziecko faktycznie urodziło się niepełnosprawne przez ten zabieg :(

Gość gość
hm, jednym ratuje zycie, innym szkodzi ... takie zycie, dobry lekarz wie kiedy musi zastosowac ten chwyt, zly lekarz wie ze nie musi bo kobieta urodzi bez problemu, ale stosuje i potem moze byc jakis problem, ile kobiet, tyle historii, kazda ma swoje zdanie :)

Ja to przeżyłam. Nie byłam świadoma, że tak nie można. Moja córka urodziła się z porażeniem splotu barkowego, lekarze udawali, że to nic takiego! Wiele miesięcy rehabilitacji i nerwów, czy wszystko wróci do normy. Na szczęście nerw był tylko ucisniety, a nie przerwany. Drugi poród był przez cc, byłam mądrzejszy i walczyła o cesarke od początku, gdy tylko zaczęłam chodzić prywatnie do lekarza. Ten poród w porównaniu do pierwszego to była bajka,zero stresów o zdrowie dziecka, pełen luz. Tez ostrzegam kogo się da, ale prawda jest taka, że podczas porodu nie bardzo da się sprzeciwić temu,co robi lekarz albo położna.