Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy do szpitala wziac mleko bo moge nie miec pokarmu

Polecane posty

Gość gość

W sumie yo nie wiadomo czy będzie sie mialo pokarm czy nie, moja koleżanka nie miała ale zapomniałam zapytac kto karmil dziecko

Gość gość
Nie bierz jak chcesz karmić piersią, na początku pokarmu jest Malo ale dziecku wystarcza a jak ma ci sie laktacja rozkręcić jak będziesz dokarmiać?

Gość gość
Kobieto, będziesz matką a twoja wiedza na temat laktacji jest zerowa! "Nie wiadomo czy będzie się miało pokarm " dobre xD

Gość gość
To zależy od szpitala. Tzn. jeśli panuje w takim szpitalu terror laktacyjny, to ja bym wzięła ze sobą mleko dla dziecka, a jeśli to "normalny" szpital, to powinni Ci go dać, jeśli będziesz miała problemy z karmieniem. Ja do porodu wybrałam szpital o dobrych opiniach i mam nadzieję, że nie będę tej decyzji żałowała, bo do trzech innych szpitali mam znacznie bliżej.

Nie nastawiaj się, że nie będziesz miała pokarmu. Noworodek ma żołądek o objętości buteleczki lakieru do paznokci, zresztą na poczatku i tak dajesz mu siare, czyli pokarm z przeciwciałami. jesli będa problemy z karmieniem to położne powinny pokazać jak prawidłowo przystawiac malucha, pomagać i wzbudzac pewnośc siebie dotyczącą mozliwości wykarmienia dziecka. U mnie w szpitalu jak dziewczyny sobie nie radziły ( i głodny noworodek krzyczał godzinę z głodu bo mama sobie nie radziła) to położne czasem brały dziecko i taki maluch dostawał po palcu ze strzykawki, żeby się najadł. Ale to było sporadycznie. Ogólnie bardzo zachęcano do kp.

Zreszta jak masz zamiar przygotowywac takie mleko w szpitalu, sterylizowac smoczki, butelki? Dla mnie to kosmos. Na pewno będziesz miała pokarm, tylko na to się nastaw. Karmienie jest w głowie a nie w piersiach:)

Gość gość
Ten temat to prowokacja, takich głupich ludzi nie ma.

Gość gość
ja sie nawet nie zastanawialam czy bede miec pokarm czy nie. zaczelam karmic od razu i tyle; tam zawsze jest pokarm, przez pierwsze dni niewiele ale wystarczajaco dla dziecka, ktore ma wisiec na cycku i tyle. dopiero po tych paru dniach jesli nioe bedziesz karmic to ono zanika. u mnie w szpitalu dawali mleko jak ktos sobie tego zyczyl, takiemu malemu dziecku jednak w zupelnosci wystarczy twoja bliskosc. na butelke zawsze mozna sie przerzucic a na cycka juz nie.