Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcę już urodzić!

Polecane posty

Gość gość
ostatnie tygodnie to faktycznie koszmar- ja nie moglam sobie miejsca znalezc, spalam na kanapie oblozona poduszkami, oddychac nie moglam, bolaly mnie kosci, a maly glowa walil w zebra. na tydzien przed terminem zrobili mi cesarke i dzieki bogu, bo choc teraz wspominam ciaze z rozrzewnieniem, to pamietam tez, ze dala mi w kosc!

Gość gość
ja mam w domu 3 latka i jeszcze pracuje na pół etatu, własnie zaczęłam 37 tc, czuje się jak słoń, mam ogromny apetyt, w nocy nie moge spać, ale nie chce rodzić gdyż czekam na cc w 38/39 tc (wskazania medyczne)

Gość gość
przez brzuch sie nie mozesz dostac do stop? :D ja pamietam ze 3 dni przed porodem natchnelo mnie na pedicure i zmywanie lakieru, nie mialam z tym problemu. w dzien porodu jak mi wody odeszly to poszlam sobie pod prysznic i wydepilowalam "na świeżo" nogi i miejsca intymne i dopiero w auto i na porodówke. jak slyszę ze niektore kolezanki do porodu musial golic maz to ja nie wiem czy same z siebie takie kaleki robily czy co...

hej, ja mam termin na 2 pazdziernika i mam dokladnie to samo... ból krocza, kregoslupa, brzucha, wszystko na raz... tez juz bym chciala miec to za soba... w srode ide na izbe przyjec na ktg i usg i zobaczymy co powiedza... tez mam miec cc ze wskazan med.

Gość gość
22:19 ja też mam problem z umyciem stóp, da się ale przecież nie można się lajtowo zgiac wpół. Niewiem co cię tak dziwi.

Gość gość
Mam bardzo ciasna wanne i ledwo sie mieszcze. Miejsc intymnych nie golilam juz ze dwa miesiace, bo ich nie widze, a w lusterku nie umiem. Na szczescie ostatnim razem wygolilam sie tam do zera, a ze natura poskapila mi tam bujnego owlosienia, to nie jest zle i jakos wytrwam do porodu :-)

Gość gość
Ciąża jest pięknym i cudownym stanem (pod warunkiem, ze nie wymiotujemy od rana do wieczora). Ale nie oszukujmy sie, ostatni miesiac to jest męczarnia!!! Wiec wcale sie autorce nie dziwie.

Gość gość
A moze tak sie meczycie,bo przytylyscie po 30 kg?Ja jakos do ostatniego dnia jezdzilam na zajecia autobusem przez pol miasta i zyje.

Gość gość
Ja tez juz ledwo daje rade i czekam z utesknieniem na malenstwo. Ledwo sie ruszam, boli mnie brzuch, boli mnie krocze tak malenstwo juz glowka napycha. Z lozka wstaje skulujac sie, bo inaczej nie daje juz rady, a to i tak z bolami krocza. Jestem w 37t, przytylam 10kg. gość dziś Twoja teoria padla

Gość gość
Ja sie myje z mezem pod prysznicem ( jest duzy wiec sie miescimy). On myje mi nogi, plecy itd. bo sama nie dalabym rady. Zreszta zawsze jak poproszę to mnie ogoli w miejscach intymnych - ja ich nie widze, a wiem z doswiadczenia jak gola pielegniarki przed cc! Mialam tyle zaciec na skorze ze masakra! jestem w 37tci 6 dni

Gość gośc k
Ja jestem 4 dni po terminie i nic mi nie pomaga. Sam wie kiedy przyjść na świat. W poniedziałek miałam masaż szyjki macicy ;( myslalam ze to moze cos da ale nieeeeee syn uparty. Ostatni miesiac jest bardzo bardzo męczący, kazdy dzien trwa jak wieczność. W nocy sie niw spi bo czeka sie z nadzieja ze moze złapie wlasnie tej nocy, jak juz sie znajdzie pozycje wygodna do spania to goni do łazienki i tak co godz. Juz mam dosc ;(