Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wydajecie miesięcznie na mm?

Polecane posty

Gość gość

Będę odstawiać dziecko od piersi i jestem ciekawa ile miesięcznie wydajecie na mm. Oczywiście to zależy od rodzaju mleka, wieku dziecka i jego apetytu, ale jeśli macie ochotę, podzielcie się doświadczeniami. Będę wdzięczna :)

Gość gość
Ile ma dziecko? Ja nie wydalam ani grosza bo jak odstawilam jak mialo rok przeszlam na manne.

Gość gość
Dziecko ma pół roku. Niedługo wracam do pracy.

Gość gość
Podobno mleko babydream z rossmanna jest bardzo dobre a jedno z tańszych

Gość gość
A nie możesz karmić mieszanie? Moja znajoma karmiła dziecko rano i po południu piersią a w dzień dostawał mm. W pracy nie musiała odciągać albo tylko raz bo tak jej się laktacja przestawiła

Gość gość
Mogłabym karmić mieszanie, ale liczę trochę na to, że na butli zacznie przesypać noce. Generalnie jestem ciekawa jaki to jest rząd wielkości jeśli chodzi o koszt. Ile takich opakowań miesięcznie się zużywa.

Gość gość
Pudelko mleka babydream za 17zl starcza na 3-4 dni. Dziecko ma 5mies.i je oprocz mleka jeden posilek staly w ciagu dnia. Noce przesypia od 2mies.życia.

Gość gość
mój jest na piersi i dwa razy w nocy musze mu dac pierś ma 5 miesiecy ale za to nie wydaje nic na mm

Gość gość
Enfamil 49 zl/opakowanie, karmie mieszanie, wiec wystarcza na okolo 10 dni, dodawaj do wieczornej butelki troche kaszy np. Sinlac i będzie spalo całą noc

Gość gość
Do Pani która karmi mieszanie: nie zmniejsza się ilość pokarmu?(tzn. czy nie ma problemu z utrzymaniem laktacji)

Gość gość
Ja karmie mieszanie wlasnie dlatego, że zaczęłam mieć problemy z laktacja i mimo herbatek z ogromu mleka mam teraz raptem na 2-3 karmienia, dziecko ma 4 miesiące

Gość gość
Około 3 puszek bebilonu 800 gram, koszt to 150 zł. Pozdrawiam.

Gość gość
Dziękuję za informacje i porady.

Sinlacu nie wolno mieszać z mlekiem. Dziecko jak miało 7 msc to wydawałam 200 zł na mleko (hipp bio combiotic).

Gość gość
Dlaczego nie wolno mieszać Sinlacu z mlekiem? Masz na myśli mm?

Gość gość
Sinlacu nie można przygotowywać na mleku, a ja pisałam o dodaniu jednej lyzeczki zeby to mleko zagescic, a to jest ogromna różnica i jakos bardziej mam zaufanie do pediatry, niż do przypadkowej osoby na forum

Pytanie: Na stronie Nestle, przy produkcie Sinlac jest informacja: "przy przygotowywaniu nie dodawać mleka ani preparatów mlekozastępczych". Dlaczego nie można? Odpowiedź: Produkt zbożowy Sinlac jest wzbogacony w wartościowe białko chlebowca świętojańskiego oraz inne niezbędne składniki odżywcze i mikroelementy - tak, że jest gotowy do spożycia po rozprowadzeniu wodą. Mieszanie Sinlacu z mlekiem dałoby posiłek o zbyt dużej zwartości niektórych składników, co m.in. skutkowałoby nadmiernie wysoką osmotycznością. Hiperosmotyczne posiłki podrażniają przewód pokarmowy i mogą być m.in. przyczyną biegunki (tzw. osmotycznej).

Gość gość
ja wydaje 100 zł dziecko ma 8 miesiecy, kupuje bebilon pronutra na promocji 1200 kupuje za jakies 50 zł

Gość gość
Nie wiedziałam o tym Sinlacu.

Gość gość
Syn jest zdrowy i nic mu po lyzeczce sinlacu dziennie nie dolega, a czy taniej z tym kleikiem- nie wiem, nie zbiednieje od 20 zl miesiecznie skoro na mm wydaję 150-200

Gość gość
karmił ktos malucha mm z rossmana elasnie tym babydream? potrzebuje opinii :)

Gość gość
Bebiko 34,99 za 800 g. Syn ma 3 miesiące

Gość gość
Za chwile pani powie, że nie mogła dłużej karmić piersią, bo skończyło się mleko. Karmienie mieszane, to jest odstawianie od piersią, bo prędzej czy później albo zmniejszy się ilość mleka albo dziecko odmówi piersi. Wiem, że sa wyjątki ale taka jest ogólna zasada.

Gość gość
Ja karmilam w sposob mieszany kilka miesięcy. Butle z mm wprowadziłam w 8 m-cu. Karmilam w nocy do 16 miesięcy.

Gość gość
2 opakowania bebiko miesięcznie koszt ok. 40zl. Dziecko 7 miesiecy. O dziwo jedno z nielicznych mlek jakie toleruje i mu smakuje, na szczęście dla mnie jedno z najtańszych ;)

Gość gość
170 zł miesięcznie, bebilon pepti na receptę, 10 puszek po 450 g. Syn ma 7 tygodni.

Gość gość
kupuję mleko na allegro, w aptekach biorę zestaw 4x 1200kg za 268zł, mleko Enfamil wychodzi ok 22zł za 400g mały ma 4,5 miesiąca... do tej pory zamawiałam to mleko 3 razy... z ostatniego zamówienia zostało mi jeszcze chyba 7 torebek po 400g, czyli 2 pudełka i jedna torebka.., wychodzi na to, że przez 4 miesiące poszło ok 10kg mleka... Nie daję tak, ja opakowaniu, bo moim zdaniem mocno jest to zawyżone... dziecko na początku jadło mleko na 90ml wody, potem na 100, 120.. teraz dostaje tak; rano, między 6-7 mleko na 120ml potem ok 10-11 na 150... później staram się podać jakiś obiadek, deserek, ale u tego małego jest różnie i czasem nie chce jesć, krzyczy, płacze, pluje... zdarza się, że muszę część tego obiadku, którym już pluje, rozrobić z 50-60ml mleka i dać w butelce, bo takie cyrki robi, że szok (ze starszym nie było problemów) po południu też czasem mleko 150m, 120 czasem deserek, zalży od sytuacji a ok 19:30-20:30 robię albo mleko na 180ml +3-4 miarki kleiku lub robię mleka z kleikiem na 150ml wody i na 30-40 ml mleka kleik na gęsto do jedzenia łyżeczką..

Gość gość
dodam jeszcze, że ciężko to określić jako "miesięcznie"... każdy karmi dziecko inaczej.. dale dziecku inną porcję mleka.. jeden karmi co 2,5 godziny, inny co 4... u jednego dziecko może mieć przerwę od jedzenai w nocy wynoszącą 3-4 godziny, a innego to będzie 10.. różna jest zatem liczba posiłków i ilości zużywanego mlek na jedną dobę. Niby im dziecko starsze, tym pije rzadziej, dochodzą posiłki stałe, ale i porcje troszkę się zwiększają.. w każdym razie moje dziecko ma 4,5 miesiące i mleko pija na 150ml wody w ciągu dnia... z samego rana na 120, a noc na 180 ale słyszałam ostatnio i się zszokowałam, że niespełna miesięczne dziecko jest karmione prawie 200ml mleka na jedno karmienie... więc cóż.. nie da się przeliczyć kwoty, jaka wychodzi na miesiąc..