Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wygląda przeciętna kobieta a jak brzydka?

Polecane posty

Gość gość
Niski wzrost nikomu urody nie dodaje. To samo z nadwaga, malym biustem, malymi oczami i kartoflanym nosem.

Gość gość
To dlaczego faceci biora plaskie modelki Male oczy ma wiele kobiet i jest w porzadku. Kartoflany nos zalezy od twarzy, fakt czasem lepiej dlugi niz kartofel ale to nie jest zasada ze zawsze odbiera urody

Gość gość
Poza tym czasem niby u jakiejś osoby nie ma widocznych wad ,a jest brzydka przez całokształt np cała twarz nie wygląda ładnie bo takie rysy, albo sylwetka niezgrabnie, a czasem dziewczyna z jakas wada moze być łądna np z wiekszym nosem czy krzywymi nogami bo całokształt ją ratuje, wiec jak dla mnie nie ma takiej definicji poprostu jest sie ładnym albo brzydkim dla wiekszości, ale też brzydka może się spodobać czasami tylko rzadziej niż przecietna czy ładna

Gość gość
to kto ma byc niski ? Facet? niskie kobiety nieraz ładnie wyglądają, 158 to nie tragedia, nie chrzańcie

Gość gość
Jeszcze jest taka kwestia ze kobiety i mezczyzni inaczej oceniaja wyglad. Tzn. mezczyzni oceniaja zgodnie z rozskladem gaussa - tyle samo mniej wiecej wypada ponizej sredniej i tyle samo powyzej. Za to dla kobiet obiektywnie "przecietny" wyglad bedzie odbierany jako ponizej sredniej. Czyli dla kobiet wiekszosc mezczyzn ma wyglad ponizej sredniej jesli by o to je zapytac. Co samo w sobie jest sprzeczne logicznie, ale tak wychodzi w badaniach.

Gość gość
No to prawda ,ze kobiety i faceci inaczej oceniają np ja sie facetom podobam, a koleżanki nieraz mnie krytykowały, że jestem za chuda, że coś tam, a faceci mnie jakoś komplementują. Za to jedna moją koleżanką się zachwycają i mnie też sie ona wydaje ładna, ale powodzenia u facetow to zupełnie nie ma

Gość gość
Ładne osoby to przede wszystkim proporcjonalne. Jak są złe proporcje twarzy to jest brzydka choćby nos był mały ,a oczy duże, jeśli nie będą ze sobą współgrać to nie będzie to łądnie wyglądało. I za łądne przeważnie uznajemy osoby o standardowej urodzie, wszelkie wieksze odstepstwa od normy są już uznawane za nieatrakcyjne, bo podświadomie wolimy wybierać to co jest nam znane. Tak samo sylwetka, jesli ma właściwe proporcje to jest uznawana za grabna Czasem wiekszy nos czy mniejsze oczy się komponują z resztą twarzy i jest przyjemna w odbiorze, a czasem u jakiejś osoby coś nie gra np ma zbyt niskie czoło, zbyt dużą twarz, świnski nosek itd i to juz nie jest ładne. Przecież nie jest powiedziene ,że duże oczy będą miały ładny kształt tak jak duże usta czy mały nosek no to zależy jak są rozmieszczone, jaki jest ich kształt itd. Są więc pewne standardy urody , ale nie można tego traktowac zero jedynkowo

Gość gość
autorka nigdy żaden facet mnie nie podrywał, ale też żaden nie reagował tragicznie widząc mnie, uważam więc że jestem przeciętna jednak sądząc po dalszych wypowiedziach nie jestem już pewna czy jestem przeciętna, gdyż jestem niska, mam nie za duże oczy, usta, małe piersi, wysokie czoło, więc teraz myślę, że jestem poniżej przeciętnej mam 20l i nigdy się nie malowałam

Gość gość
też uważałam kiedyś Że jestem brzydka, siostra mi wymawiala ze mam za dużo wlosow i wyglądają sztucznie bo aż za gęste, ze man wielkie oczy i się ze mnie śmiała, byłam nie pewna sibie mimo gestach wlosow i wielkich oczow które sa zaletą, gdy chłopaki do mnie pisali lub rozmawiali ta mi mówiła ze sobie tylko jaja ze mnie robią :-( Dziś wiem ze jaj sobie ze mnie nie robili....

Gość gość
nikt tutaj logicznie nie umie myslec, temu komus nie chodzilo o to, ze duze oczy sa brzydkie, tylko ze to roznie bywa, znam diewczyne z duzymi oczami i ma je dodatkowo wylupiaste i ogolnie jest naprawde nieladna - niestety.

Gość gość
Nie wiem czy nie doszło tu do jakiegoś nieporozumienia? Jak facet mówi o dużych oczach, to bynajmniej nie ma na myśli oczu.